Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Βρίσκει σφυγμό, νίκησε τη Λαμία με συνταγή Χιμένεθ

Λαμία – ΑΕΚ 0-1: Βρίσκει σφυγμό, νίκησε τη Λαμία με συνταγή Χιμένεθ

Η ΑΕΚ επικράτησε παλικαρίσια της Λαμίας με 1-0 χάρη στη γκολάρα του Ανσαριφάρντ, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 53' λόγω αποβολής του Ινσούα.

Η ΑΕΚ δείχνει σημάδια βελτίωσης. Δεν δέχθηκε γκολ για δεύτερη σερί αγωνιστική, πέτυχε στην έδρα της Λαμίας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και γενικώς βρίσκει σφυγμό. Θυμίζει ξανά ομάδα. Ο Ανσαριφάρντ επιβεβαίωσε το «φονικό ένστικτό» που διαθέτει και οι Κιτρινόμαυροι νίκησαν Λαμία και διαιτητή, αποκτώντας ψυχολογία ενόψει του αγώνα με τον Άρη.

Ο ρέφερε Κουτσιαύτης απέβαλε τον Ινσούα σε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Αργεντινού στο 53’, δημιουργώντας… ετσιθελικά ανόμοιες συνθήκες στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ όμως το διαχειρίστηκε εξαιρετικά και στο τέλος πανηγύρισε ένα παλικαρίσιο «τρίποντο».

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ξεκάθαρα στο μυαλό του και το μεγάλο ματς της Πέμπτης με τον Άρη, στο Βικελίδης. Η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει. Και στο 9’ βρήκε το γκολ με σκόρερ, ποιον άλλον, τον Καρίμ Ανσαριφάντ!

Μετά από μια φάση διαρκείας έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Ιρανό γκολτζή που με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Η ΑΕΚ πήρε τα πάνω της από το γκολ και στο 17’ απείλησε ξανά, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Τάνκοβιτς και ολοκλήρωσε, ανεπιτυχώς, ο Μπακάκης.

Στο 21’ οι Κιτρινόμαυροι είχαν δοκάρι! Μετά από σέντρα του Ινσούα ο Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά, όμως αυτή βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Επασί και μετά άουτ!

Από αυτή τη φάση και μετά η Λαμία ανέβηκε. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άσκησαν πίεση στην ΑΕΚ, εμποδίζοντάς της την ανάπτυξη. Δεν μπόρεσε ωστόσο και να απειλήσει ουσιαστικά με ισοφάριση. Έτσι το 0-1 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ήρθε και πάλι με την ΑΕΚ, που πλησίασε την εστία του Επασί με τον Αλμπάνη, στο 50’. Τρία λεπτά μετά τα δεδομένα του αγώνα όμως θα ανατραπούν. Ο Ινσούα θα αντικρίσει απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα πάνω στον Προβυδάκη! Σε μια απόφαση που μοιάζει τραβηγμένη από τα μαλλιά! Έτσι η Ένωση θα μείνει με 10 παίκτες!

Ο Χιμένεθ απέσυρε τον Αλμπάνη, έβαλε τον Λόπες και έκανε το σύστημα 4-4-1. Η Ένωση σαφέστατα από εκείνο το σημείο και μετά έγινε πιο προσεκτική. Δεν ρίσκαρε, ζύγιζε περισσότερο τις επιλογές της και έριξε τον ρυθμό. Ο Δικέφαλος όσο πλησιάζαμε στα τελευταία λεπτά έριχνε το βάρος στη θωράκιση της άμυνας. Κάτι απολύτως λογικό, μιας και έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Το εν λόγω πλάνο λειτούργησε καλά. Η Λαμία δεν απείλησε, η ΑΕΚ κέρδισε για δεύτερη σερί αγωνιστική και πλέον πηγαίνει για έναν «τελικό» με τον Άρη, στοχεύοντας σε μια νίκη που θα της δώσει τη δυναμική που χρειάζεται για τη συνέχεια.

Το κλειδί: Η αντίδραση της ΑΕΚ μετά την αποβολή-εφεύρεση.

Το 10άρι: Ο Ανσαριφάρντ. Πέτυχε ένα γκολ που σημειώνουν μεγάλου επιπέδου φορ.

Στον πάγκο: Ο Κουτσιαύτης. Πήγε να τινάξει το ματς στον αέρα, με μια απόφαση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Γιατί κόουτς: Ο Μανόλο Χιμένεθ δικαιώθηκε απόλυτα από τις επιλογές του, ενώ έκανε και εξαιρετική διαχείριση στο ματς.

Γκολ: Ανσαριφάρντ 9’

Κίτρινες: Ρόμανιτς (25’), Βασιλακάκης (44’), Τζανδάρης (66’) – Ολιβέιρα (68’)

Κόκκινες: Ινσούα 53’

Λαμία (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Μπεχαράνο (59’ Αραμπούλι), Μπιάρνασον (74’ Παλαντιβασβίλι), Βασιλακάκης (59’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς (63’ Ταϊρόν), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σάκχοφ (69’ Κρίστισιτς), Σιμόες, Αλμπάνης (57’ Λόπες), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ