Ο Χιμένεθ άλλαξε την ανασταλτική εικόνα της ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ άλλαξε την ανασταλτική εικόνα της ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αλλάξει την αμυντική εικόνα της ΑΕΚ και να την κάνει πιο συμπαγής και αποτελεσματική.

Η ΑΕΚ από την ημέρα που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ και πάλι την τεχνική ηγεσία της ομάδας αγωνίστηκε τρεις φορές κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και Λαμία. Η Ένωση ηττήθηκε με 3-0 από τους ερυθρόλευκους στο ντεμπούτο του Ανδαλουσιανού τεχνικού, ενώ νίκησε με 2-0 και 0-1 αντίστοιχα τις άλλες δυο ομάδες, με την εικόνα της να μην είναι θελκτική, αλλά να είναι άκρως αποτελεσματική.

Ο Χιμένεθ στο μικρό διάστημα που κάθεται στον πάγκο της ομάδας δεν είχε σκοπό να παίξει μπαλάρα, αλλά να συμμαζέψει την ομάδα και κυρίως την άμυνα της, που επί Μάσιμο Καρέρα είχε «τρελά» προβλήματα και δεχόταν πολλές φάσεις και γκολ από οποιονδήποτε αντίπαλο. Τρία παιχνίδια μετά την έλευση του Χιμένεθ λοιπόν φαίνεται πως τον στόχο του τον έχει φέρει εις πέρας, αφού η ΑΕΚ είναι και αποτελεσματική, αλλά και συμπαγής στο ανασταλτικό κομμάτι, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους.

Η «Ένωση» όχι απλώς κράτησε το μηδέν στα δύο τελευταία ματς με Παναιτωλικό και Λαμία, αλλά περιόρισε στο ελάχιστο τις τελικές που δέχτηκε από τους αντιπάλους της. Συγκεκριμένα, στο ματς του ΟΑΚΑ δέχτηκε μόλις δύο τελικές και σε αυτό της Λαμίας τρεις. Κι αν μετρήσει κανείς και τις 6 τελικές στο Καραϊσκάκη, παρά το βαρύ σκορ, έχει δεχτεί μόλις 11 τελικές σε τρία παιχνίδια.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί δεν είναι οι λιγότερες από 4 τελικές που δέχεται ανά ματς με τον Χιμένεθ, αλλά ότι στα προηγούμενα 12 παιχνίδια για το πρωτάθλημα δεχόταν 7,25 τελικές ανά αγώνα έχοντας λιγότερες από επτά εναντίον της σε μόλις τρία ματς (με ΑΕΛ, Αστέρα και Παναιτωλικό στον πρώτο γύρο). Η δουλειά του Ανδαλουσιανού προπονητή στο ανασταλτικό κομμάτι φαίνεται και είναι σημαντική, αφού η ΑΕΚ είχε δεχτεί στα 20 ματς φέτος 29 τέρματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ