Ο ΠΑΟΚ βρήκε σέντερ φορ… για έξι μήνες

Ο ΠΑΟΚ βρήκε σέντερ φορ… για έξι μήνες

Ο Μιχάλ Κρμέντσικ ήδη πέτυχε το πρώτο του γκολ, «φλερτάρει» με την πρώτη του συμμετοχή στην 11άδα του ντέρμπι, αλλά στο τέλος της χρονιάς θα γυρίσει από εκεί που ήρθε.

Εχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ για 37 λεπτά. Πέτυχε το πρώτο του γκολ και γενικώς έκανε πράγματα που έδειξαν ότι πρόκειται για σέντερ φορ με ικανότητα στο «κουτί». Το ντεμπούτο του στο Περιστέρι δεν μπορεί να κριθεί, καθώς αγωνίστηκε μόλις 13 λεπτά. Αλλά αυτή σε ένα παιχνίδι έστω και μικρής δυσκολίας, όπως αυτό με τον Βόλο, έχει κάνει τα θετικά σχόλια να δίνουν και παίρνουν. Με τον Μιχάλ Κρμέντσικ -περί ου ο λόγος- να μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητα του Δικεφάλου. Και να αποτελεί ένα θετικό «αποκούμπι» στην προβληματική φετινή σεζόν.

Ηδη μετά την καλή απόδοσή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ομάδα του Μπέου, άνοιξε η κουβέντα για την πιθανή παρουσία του στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αντί του Σφιντέρσκι. Μια εξέλιξη που αναμενόταν να υπάρξει ούτως ή άλλως, μετά και τις όχι υψηλές πτήσεις του Πολωνού σέντερ φορ, που έχει σηκώσει μόνος του έως τώρα το βάρος της επίθεσης, καθώς η παρουσία του Τσόλακ είναι κυρίως διακοσμητική.

Ο 27χρονος (15/03/1993) σέντερ φορ του Δικεφάλου, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Εκανε σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα της Τσεχίας με τη φανέλα της Βικτόρια Πλζεν (124 ματς, 62 γκολ, 16 ασίστ), ενώ αποτελεί τον βασικό σέντερ φορ της Εθνικής ομάδας της χώρας του (26 ματς, 9 γκολ).

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κμρέντσικ δανεικό από την Μπριζ. Για έξι μήνες. Αλλά χωρίς να βάλει οψιόν αγοράς στη συμφωνία που έκανε με του Βέλγους. Για την ακρίβεια, ο Δικέφαλος είχε επικοινωνήσει τις ημέρες που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, πως υπήρξε αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να υπάρξει σχετική συζήτηση το τέλος της χρονιάς. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πήρε έναν παίκτη δανεικό. Και τίποτε άλλο.

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να συμφωνήσει με την Μπριζ για να μπει οψιόν αγοράς στον εξάμηνο δανεισμό του Κρμέντσικ είναι ένα ακόμη δείγμα πως η προσθήκη του έγινε με μόνο σκοπό να βρεθεί μια πρόσκαιρη λύση. Διότι ρευστό και (κυρίως) διάθεση να δοθεί δεν υπάρχει από τον ιδιοκτήτη. Ενώ και οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν τολμούν να του ζητήσουν κάτι παραπάνω, από τη στιγμή που οι ίδιοι «φόρτωσαν» το ρόστερ με έναν επιθετικό που κόστισε πάνω από 3.000.000 € (σ.σ. Αντόνιο Τσόλακ), αλλά έφτασε στο σημείο να βρίσκεται στην… εξέδρα. Πώς θα του ζητούσαν να συμφωνήσει να δώσει άλλα τόσα σε έξι μήνες, εάν δεν έχουν βρει λύση με τον Κροάτη;

Εξάλλου, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Μπριζ είχε αγοράσει με 6.000.000 € τον ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο του 2020. Και ουσιαστικά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να τον χάσει χωρίς να πάρει σχεδόν το σύνολο του ποσού που δαπάνησε. Ή έστω ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν μπορεί να το προσφέρει. Και για αυτό δεν μπήκε οψιόν. Διότι η Μπριζ δεν τον έδινε με οψιόν μικρότερη από 5.000.000 €. Τον έδωσε δανεικό και… επιστρέψιμο για έξι μήνες και όλα καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ