Οι διαφορές Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τα τελευταία 24 χρόνια

Οι διαφορές Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τα τελευταία 24 χρόνια

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν μεγάλες βαθμολογικές διαφορές τα τελευταία 24 χρόνια, με τους ερυθρόλευκους να υπερέχουν κατά κύριο λόγο με χαοτικές διαφορές. Μόλις 5 φορές μονοψήφιες διαφορές, αποκορύφωμα το +40 των Πειραιωτών τη σεζόν 2015-16.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στο πρωτάθλημα, με τον Δικέφαλο του βορρά να «καίγεται» για τη νίκη, αφού βρίσκεται ήδη στο -10 από τους ερυθρόλευκους. Οι Πειραιώτες έχουν χτίσει μια αρκετά σημαντική διαφορά και με τρίποντο απόψε (19:30) θα «πετάξουν» ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου από πολύ νωρίς και τον ΠΑΟΚ μετά από την ΑΕΚ πριν μερικές μέρες.

Ο Ολυμπιακός «καλπάζει» προς την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, με τον Πέδρο Μαρτίνς να γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το διπλό στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια έχουν κυριαρχήσει στο βαθμολογικό κομμάτι απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει και ο παρακάτω πίνακας, με τις διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες τα τελευταία 24 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 1996-97 μέχρι και σήμερα μόλις δυο φορές έχει βρεθεί πίσω από τον Δικέφαλο του βορρά στη βαθμολογία κι αυτές είναι τη σεζόν 2017-18 και 2018-19. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο -5 και στο -7 αντίστοιχα από τον αποψινό αντίπαλο τους, ενώ τα υπόλοιπα 21 χρόνια έχουν κυριαρχήσει απόλυτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός που σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 20 από τα 24 πρωταθλήματα είχε πάντα τον ΠΑΟΚ από κάτω και μάλιστα με χαοτικές διαφορές. Αποκορύφωμα φυσικά αποτελεί η σεζόν 2015-16 όπου οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στο +40 από τον ΠΑΟΚ έχοντας 85 βαθμούς έναντι 45 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από αυτή όμως ακόμα δυο φορές ο Ολυμπιακός τερμάτισε στο +35 και στο +37, ενώ όλες τις υπόλοιπες χρονιές είναι διψήφια η διαφορά τους με εξαίρεση τρεις φορές όπου οι Πειραιώτες υπερείχαν με μονοψήφια διαφορά.

Δείτε τη διαφορά στη βαθμολογία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ τα τελευταία 23 χρόνια:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ