ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Οι δέκα εντολές του ντέρμπι

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Οι δέκα εντολές του ντέρμπι

Όσα λένε οι αριθμοί για το σύγχρονο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που ηλεκτρίζει.

1) Από τον Φλεβάρη του ΄19 ο Ολυμπιακός είναι αήττητος εκτός έδρας στη Σούπερ Λιγκ. Ακριβώς 30 αναμετρήσεις. Με… 31 κάνει βήμα-τίτλου από τα μέσα Γενάρη.

2) Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει πετύχει 26 γκολ στη Σούπερ Λιγκ. Τα 13 είναι από στημένες μπάλες (7 πέναλτι). Είναι σαφώς το πιο «δυνατό» σημείο στη φετινή αγωνιστική version του.

3) Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει νικήσει τον Ολυμπιακό από τον Οκτώβρη του ΄18 και πέρα. Το έκανε δύο φορές στην Τούμπα (3-1 και 3-2) και μια στο Καραϊσκάκη (0-1 την προτελευταία αγωνιστική των πλει-οφ).

4) Ο Ολυμπιακός σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος είναι αήττητος επί 51 αγωνιστικές. Ισοφάρισε ήδη το ρεκόρ του ΠΑΟΚ που ολοκληρώθηκε Γενάρη του ΄20 έπειτα από την ήττα με τον Άρη στο «Βικελίδης». Το απόλυτο σερί είναι των Ερυθρόλευκων. Ακριβώς 58 αναμετρήσεις στη διετία 1972-74. Η ομάδα της εποχής Γουλανδρή.

5) Aπό τη σεζόν 2017-18, οπότε δηλαδή ο ΠΑΟΚ άρχισε να μπαίνει πιο δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όταν ανοίγει το σκορ στη Τούμπα, είναι σχεδόν απίθανο να μην κερδίσει! Η μοναδική ομάδα που του «γύρισε» παιχνίδι ήταν η Μπενφίκα στις 29.8.2018 και δη με το εμφατικό 4-1 από 0-1. Πώς; Ισοφάρισε αμέσως σε 1-1 και έκανε εξίσου γρήγορα και το 2-1…

6) Οι Ερυθρόλευκοι με 42 γκολ στην επίθεση και 6 παθητικό έχουν +36 σε 15 αγωνιστικές. To +36 το φτάνουν όλοι μαζί οι επόμενοι τρεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Άρης (+13), ο ΠΑΟΚ (+14) και η ΑΕΚ (+9)

7) Πέρσι έπειτα από την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΟΚ ήταν στο +2. Απόψε μπορεί να βρεθεί ως και το -13. Απίθανη αλλαγή προς το χειρότερο. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νταμπλούχους του ΄19.

8) Ο Ολυμπιακός πέρσι και φέτος έχει δώσει 17 αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έχει νικήσει τις 10, έχει χάσει τις 2. Στις 9 από τις 10 νίκες του δεν δέχτηκε γκολ. Λεπτομέρεια που προφανώς κάτι λέει για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

9) Το ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 στις 4 Μαρτίου 2020, είναι το τελευταίο που έγινε στη Τούμπα με κόσμο. Ο επαναληπτικός ημιτελικός του Καραϊσκάκης έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η νίκη με 2-0 των Πειραιωτών τους άνοιξε τον δρόμο για το νταμπλ.

10) O Κώστας Φορτούνης δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά σαν παίκτης του Ολυμπιακού. Έχει 14 συμμετοχές, 4 ασίστ αλλά no goal

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ