Ο προηγούμενος Ζαγαρίτης, δεν έγινε μάθημα στον επόμενο

Ο προηγούμενος Ζαγαρίτης, δεν έγινε μάθημα στον επόμενο

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι ο προηγούμενος Βασίλης Ζαγαρίτης και η περίπτωση του θα έπρεπε να ήταν διδακτική για τον νεαρό μπακ. Η Ίντερ, ο δανεισμός στη Σεντ Τρούιτεν, οι... μηδέν συμμετοχές και ο Ζήσης Βρύζας.

Ο Παναθηναϊκός από τότε που ο Νίκος Νταμπίζας ήταν τεχνικός διευθυντής στην ομάδα είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Βασίλη Ζαγαρίτη, όπως και οι προπονητές που πέρασαν μέχρι και σήμερα. Αυτός όμως που τον πίστεψε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ήταν ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος του έδωσε χρόνο συμμετοχής με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να πραγματοποιεί μερικές πολύ καλές εμφανίσεις. Όμως το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι δυο πλευρές να πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά τον παίκτη να μην συμφωνεί για τους προσωπικούς του όρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός βρίσκει μπροστά του μια υπόθεση σαν αυτή η οποία εξελίσσεται γύρω από το όνομα του Βασίλη Ζαγαρίτη. Δεν είναι καν μακριά η προηγούμενη περίπτωση ενός παιδιού που ο Παναθηναϊκός… έθρεψε ποδοσφαιρικά αλλά έφυγε από την ομάδα για το εξωτερικό χωρίς καν να έχει παίξει ουσιαστικά στην Superleague. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια του Γιώργου Βαγιαννίδη, ακόμη ενός παιδιού που πίστεψε ο Παναθηναϊκός και που δεν ανανέωσε με το τριφύλλι.

Ο Βαγιαννίδης πέρσι υπέγραψε συμβόλαιο στην Ίντερ, με τον Ζήση Βρύζα να μεσολαβεί και να τον «αρπάζει» από τους πράσινους, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται ο Ζαγαρίτης να έχει κλείσει στην Πάρμα σε μια ακριβώς ίδια περίπτωση. Μόνο που ο Βαγιαννίδης μάλλον έκανε λάθος για την εξέλιξη της καριέρας του, αφού από την ημέρα που έφυγε από τον Παναθηναϊκό εξαφανίστηκε.

Η Ίντερ, η Σεντ Τρούιντεν και οι… μηδέν συμμετοχές

Ο Βαγιαννίδης πέρσι ήταν η «αποκάλυψη» του Παναθηναϊκού, όμως το συμβόλαιο του ολοκληρωνόταν. Ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε με την παρότρυνση του Ζήση Βρύζα να μην ανανεώσει στο τριφύλλι παρότι δεν είχε αγωνιστεί καλά καλά στη Superleague. Προτίμησε να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή σε πολύ νεαρή ηλικία, κλείνοντας στην Ίντερ, με την κίνηση αυτή να πολυδιαφημίζεται μάλιστα.

Αποτέλεσμα; Ο νεαρός ποδοσφαιριστής να δίνεται δανεικός από τους νερατζούρι που φυσικά δεν είχε χώρο, στη βέλγικη Σιντ Τρουίντεν όπου -μήνα Ιανουάριο- δεν έχει καταγράψει ακόμα επίσημη συμμετοχή. Μόνο προπονήσεις κάνει έκτοτε, με τους ίδιους του Βέλγους να θέλουν να τον δώσουν πίσω στην ιταλική ομάδα και να διακόψουν τον δανεισμό. Τόσο πολύ εξελίχθηκε η καριέρα του. Κι όλα αυτά ενώ στον Παναθηναϊκό θα είχε δεδομένα περισσότερο χρόνο συμμετοχής να βελτιωθεί, να αγωνιστεί και να ανέβει επίπεδο.

Πλέον, φαίνεται η επιλογή του Βαγιαννίδη, με την Βρύζα στο πλευρό του να είναι λανθασμένη. Ούτε στην Ίντερ θα βρει χρόνο, ούτε στην Σεντ Τρούιντεν βρήκε. Γιατί λοιπόν να μην επιστρέψει και στην Ελλάδα, αφού οι νερατζούρι και πάλι δανεικό θα τον δώσουν. Αναμφίβολα. πρόκειται για ένα διδακτικό παράδειγμα τον και για τον Βασίλη Ζαγαρίτη, που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει τα χνάρια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ