Βόλος – Λαμία 1-1 : Θα ξε(Χ)αστεί γρήγορα

Βόλος – Λαμία 1-1 : Θα ξε(Χ)αστεί γρήγορα

Βόλος και Λαμία ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στο Πανθεσσαλικό, με τον Δουβίκα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της Μαγνησίας και τον Ντέλετιτς να ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους.

Η Λαμία πήρε έναν σημαντικό βαθμό στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο με 1-1, σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και με δυο γκολ σε διάστημα ενός λεπτού. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη συγκριτικά με τους υποτονικούς γηπεδούχους, όμως η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Ντέλετιτς δεν έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να κυνηγήσει το τρίποντο, που βάση απόδοσης άξιζε.

Ο Βόλος από την πλευρά του κόντρα στη ροή του ματς προηγήθηκε με τον Δουβίκα (51΄) ωστόσο κινήθηκε σε χαμηλές στροφές και δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή μετά την αποβολή του Ντέλετιτς στο 68΄. Η Λαμία από την άλλη ευτύχησε να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο λεπτό (52′) με τον Ντέλετιτς, ενώ στο 90+2 είχε μια μοναδική ευκαιρία με τον Μπα να «κλέψει» το τρίποντο. Με αυτό το αποτέλεσμα οι δυο ομάδες δεν είναι ικανοποιημένες, αν και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να πουν ότι έτσι όπως ήρθε το ματς και ο βαθμός είναι σημαντικός. Ο Βόλος με τον βαθμό αυτό έφτασε τους 20 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ η Λαμία ανέβηκε στους 6 και παραμένει στην τελευταία θέση της Superleague.

Καλύτερη η Λαμία, υποτονικός ο Βόλος

Όσον αφορά την αναμέτρηση η Λαμία ξεκίνησε πιο δυνατά, έχοντας τον έλεγχο της μπάλας, χωρίς όμως να έχει στα πρώτα δέκα λεπτά κάποια αξιόλογη φάση. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την ομάδα της Φθιώτιδας στο ματς με τον Ρόμανιτς στο 13′ ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, αλλά εκείνος απέκρουσε. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Βόλος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Λαμία ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι τότε στο ματς στο 21ο λεπτό.

Ο Τιρόνε βρήκε τον Αραμπούλι, ο οποίος σούταρε σε θέση τετ α τετ, αλλά σημάδευσε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν. Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ουσιαστικά στη Λαμία που είχε τον έλεγχο του και τις πιο κλασικές ευκαιρίες, ενώ εκτός των δυο αυτών φάσεων είχε ακόμη δυο τελικές με σουτ του Τζανδάρη και με σουτ του Ντέλετιτς.

Δουβίκας και Ντέλετιτς έκριναν το ματς στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και πάλι η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 47′, όταν Μαρτίνεθ έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Κλέιμαν να αποκρούει σε κόρνερ. Όμως κόντρα στη ροή του ματς ο Βόλος άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Δουβίκα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρενάτο, με τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει στην κίνηση και να ανοίγει το σκορ.

Η απάντηση της Λαμίας όμως ήταν άμεση, αφού στο επόμενο λεπτό και πιο συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό έκανε το 1-1 με τον Ντέλετιτς, ο οποίος έφυγε στην κόντρα και νίκησε τον Κλέιμαν. Ο διαιτητής και το VAR μάλιστα έλεγξαν τη φάση για φάουλ στον Ντεντάκη, όμως τελικά το γκολ μέτρησε. Στη συνέχεια ο Βόλος ανέβασε ρυθμούς και απείλησε στο 59′ και στο 60′ με σουτ των Μπαρτόλο και Νίνη, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Επασί.

Στο 68ο λεπτό όμως και ενώ η Λαμία κρατούσε άνετα την ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Ντέλετιτς έκανε φάουλ στον Φεράρι, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του Γρηγορίου. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε παρότι ο Βόλος είχε την κατοχή και πίεζε για το γκολ. Στο 77′ ο Βόλος είχε μια καλή στιγμή, με τον Ριένστρα να σουτάρει και τον Επασί να διώχνει σε κόρνερ. Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα ο Βόλος πίεζε χωρίς κάποια σπουδαία φάση, ενώ η Λαμία στο 90+2 είχε την ευκαιρία να κλέψει το ματς. Πιο συγκεκριμένα, ο Μπα έφυγε στην αντεπίθεση για τη Λαμία, με τον Κλέιμαν να αποκρούει στο τετ α τετ του παίκτη της ομάδας της Φθιώτιδας.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες, Γκρίλο (34΄Νίνης), Ριένστρα, Μπαριέντος (84΄Κρητικός), Ρενάτο, Περέα (46΄Ντεντάκης), Μπαρτόλο (67΄Μαρτίνες), Δουβίκας.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (65΄Μπιάρνασον), Τιρόνε (46΄Καραμάνος), Ρόμανιτς (90΄Προβυδάκης), Ντέλετιτς, Αραμπούλι (65΄Μπα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ