Τα δύο… σενάρια της ΑΕΚ στις μεταγραφές

Τα δύο… σενάρια της ΑΕΚ στις μεταγραφές

Οι μέρες περνούν και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Στον πλανήτη που λέγεται ΑΕΚ τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Βρισκόμαστε 11 μέρες πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και τα δεδομένα διαφοροποιούνται συνεχώς για τους «κιτρινόμαυρους».

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ΑΕΚ μοιάζει μεταμορφωμένη, με την Ένωση να δείχνει άλλη ομάδα σε σχέση με το σύνολο του προηγούμενου μήνα. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με τον Δικέφαλο να απολαμβάνει την… μοναξιά της δεύτερης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει βάλει το χεράκι του, με την ΑΕΚ να παίρνει αυτό που θέλει από τα παιχνίδια.

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν καλό να εστιάσουμε στα μεταγραφικά ζητήματα των «κιτρινόμαυρων» και στα μπρος-πίσω του προγραμματισμού της ομάδας.

ΑΕΚ : Ψυχολογικές «ντόπες» από Χιμένεθ και Κονέ στα Σπάτα | to10.gr

Στο πρώτο του ματς στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, ο Μανόλο Χιμένεθ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ έφυγε από το Φάληρο με τρία γκολ στην πλάτη, με τον «Δικέφαλο» να… φωνάζει για μεταγραφική ενίσχυση.

Ουσιαστικά, αυτό που διαρρεόταν από τον οργανισμό της ΑΕΚ είναι ότι η ομάδα θέλει επειγόντως κεντρικό αμυντικό και δεξιό μπακ. Διάφορα ονόματα εμφανίστηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων για τις δύο θέσεις. Κυριάρχησε του Σωκράτη Παπασταθόπουλου για το κέντρο της άμυνας και του Λαλά για την δεξιά πτέρυγα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ. Και φυσικά, μην ξεχνάμε και τον Όγκνιεν Βράνιες, που σχεδόν πάντα βρίσκεται στο προσκήνιο του Δικεφάλου. Βεβαίως, για τον αμυντικό της Άρσεναλ διαψευδόταν η υπόθεση, αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει πάντα και φωτιά.

Παράλληλα, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα έμοιαζαν να είναι και με τα δύο πόδια εκτός Σπατών, με τις δυο υποθέσεις να έχουν κολλήσει σε υπερβολικό βαθμό. Ειδικά για τον Κροάτη επιθετικό, το ζήτημα έμοιαζε… τελειωμένο με τις δυο πλευρές να έχουν συμβιβαστεί στην ιδέα του διαζυγίου. Είτε σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, είτε το καλοκαίρι.

ΑΕΚ : Ο… 100αρης Μάρκο Λιβάγια | to10.gr

Δεκαέξι μέρες μετά το ντέρμπι του Φαλήρου, η κατάσταση στην ΑΕΚ μοιάζει διαφορετική. Ουσιαστικά, πλέον έχει ξεκαθαριστεί με όλους τους τόνους, πως ο Δικέφαλος δε θα κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Η υπόθεση πηγαίνει για το καλοκαίρι, με τον Μανόλο Χιμένεθ να υπολογίζει εκ νέου τον Νασίμ Χνιντ. Σε αυτή την απόφαση, έπαιξαν ρόλο και οι πολύ καλές εμφανίσεις του νεαρού Ζίγκα Λάτσι.

Πλέον, ο Παναγιώτης Κονέ κινείται μόνο για την εύρεση δεξιού μπακ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι. Οι μέρες περνούν, ο Μπακάκης δείχνει ανεβασμένος με τον Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε… ανατροπή και σε αυτή την υπόθεση.

Αλλαγές εντοπίζονται και στις υποθέσεις των Μάρκο Λιβάγια, Νέλσον Ολιβέιρα, με τον Κροάτη επιθετικό να βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην παραμονή, παρά στην αποχώρηση από τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή, εκκρεμεί το τελικό ραντεβού των δυο πλευρών, με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει. Ενας νέος… γάμος της ΑΕΚ με τον Λιβάγια είναι ένα σενάριο που «παίζει» δυνατά πλέον, με τις δηλώσεις του 27χρονου μετά το ματς με τον Ατρόμητο να ενισχύουν το θετικό κλίμα.

Οι συζητήσεις της Ένωσης τόσο με την πλευρά του Κροάτη, όσο και με την πλευρά του Πορτογάλου επιθετικού συνεχίζονται και άπαντες αναμένουν αν θα βγει… λευκός καπνός από τις υποθέσεις.

Οι μέρες περνούν, αλλά οι μεταγραφικές… ενέσεις δεν κάνουν την εμφάνισή τους στα Σπάτα. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ βρίσκεται αντιμέτωπη συνεχώς με τα δικά της επικοινωνιακά λάθη. Οι μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας ήταν γνωστές εδώ και πολύ καιρό, αλλά όπως φαίνεται οι «κιτρινόμαυροι» θα κλείσουν μονάχα την «τρύπα» στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ