Ο Ολυμπιακός έχει την 4η καλύτερη αμυντική επίδοση στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έχει την 4η καλύτερη αμυντική επίδοση στην Ευρώπη

Νέο σπουδαία επίδοση από τον Ολυμπιακό, καθώς έχει την 4η καλύτερη αμυντική επίδοση ανάμεσα στα 30 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός διανύει ακόμη μια εξαιρετική σεζόν, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου, ενώ παράλληλα είναι και στους «32» του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν. Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα σημειώνουν τη μία καλύτερη επίδοση μετά την άλλη στη Superleague, αφού έχουν το 4ο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην Ευρώπη, ανάμεσα στις πρώτες 30 χώρες της κατάταξης της UEFA.

Μάλιστα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μοιράζεται την 4η θέση μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε που εδώ και χρόνια είναι μια από τις πιο συμπαγής και οργανωμένες αμυντικά ομάδες της Ευρώπης. Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας έχει δεχθεί 7 γκολ σε 17 αγώνες πρωταθλήματος και καταλαμβάνει την 4η θέση στην σχετική κατάταξη, με ποσοστό 0,41 γκολ ανά αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports, στην σχετική ανάλυσή της δεν έχει υπολογίσει το χθεσινό γκολ που δέχθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης στην εκτός έδρας νίκη της (1-2) με την Εϊμπάρ, κατατάσσοντάς την ισπανική ομάδα μόνη της στην 4η θέση μόνη, μπροστά από τον Ολυμπιακό. Όμως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει τους ίδιους αριθμούς με τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς, 7 γκολ σε 17 παιχνίδια και ποσοστό 0,41 γκολ ανά αγώνα.

Καλύτερη όλων είναι η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ με 7 γκολ σε 24 παιχνίδια και ποσοστό 0,29. Πίσω της είναι η Σλάβια Πράγας (5 γκολ σε 14 ματς/0,36), ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Ερυθρός Αστέρας (7 γκολ σε 19 ματς/0,37).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ