Μιλάνε και από πάνω οι «εξυγιαντές»: Αυτή είναι η αλήθεια για όσα συνέβησαν στο Περιστέρι

Μιλάνε και από πάνω οι «εξυγιαντές»: Αυτή είναι η αλήθεια για όσα συνέβησαν στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Περιστέρι και οι... εξυγιαντές είδαν ξανά φαντάσματα. Ανακάλυπταν πέναλτι, κόκκινες και φάουλ που δεν υπήρχαν, ενώ όσα συνέβησαν στο ματς είναι εντελώς διαφορετικά.

Είναι φυσιολογικό σε μια σεζόν που μία ομάδα είναι εμφανώς καλύτερη από τους ανταγωνιστές της εκείνοι να προσπαθούν να την μειώσουν. Αλλά εδώ οι… εξυγιαντές έχουν ξεπεράσει ακόμα και τους εαυτούς τους.

Στην Τρίπολη ανακάλυπταν φάσεις που δεν υπήρχαν. Τις έβγαζαν από το μυαλό τους, γράφοντας από την αρχή νέους κανόνες ποδοσφαίρου. Δικούς τους.

Τώρα, στο Περιστέρι, τα έβλεπαν όλα όπως εκείνοι θέλουν. Όπως τους διατάζουν από τα κεντρικά γραφεία, τα αφεντικά τους. Το ότι έχουν καταντήσει γραφικοί προκειμένου να καλύψουν τη γύμνια της αγαπημένης τους ομάδας το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Όμως πλέον έχουν φτάσει στο άλλο άκρο. Κάνουν το άσπρο – μαύρο. Δεν γνωρίζουν που δεν γνωρίζουν κανονισμούς ποδοσφαίρου, προσπαθούν να πείσουν και τον κόσμο για το αντίθετο. Ως γνωστόν, πάντως, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Και το να νομίζεις πως ξέρεις, ενώ δεν ξέρεις, χειρότερο από το να μην ξέρεις στ’ αλήθεια.

Δεν πρέπει να ξέρεις από ποδόσφαιρο αν βλέπεις πέναλτι στη φάση του πρώτου ημιχρόνου με τον Σεμέδο. Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση, όπως φυσικά δεν υπάρχει και κανένα φάουλ στο γκολ του Μπρούμα όπως φωνάζουν οι… εξυγιαντές.

Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές, ο αμυντικός χάνει την ισορροπία του και ο επιτιθέμενος το εκμεταλλεύεται και σκοράρει. Σε μια φάση που τη βλέπουμε δεκάδες φορές στα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε μια φάση πεντακάθαρη που θα ήταν σκάνδαλο αν ακυρωνόταν το γκολ.

Όπως σκάνδαλο θα ήταν οτιδήποτε άλλο βλέπαμε στη φάση της κίτρινης κάρτας του Μπουχαλάκη για μαρκάρισμα πάνω στον Χαρίση, που οι… εξυγιαντές ήθελαν κόκκινη κάρτα. Σε ένα μαρκάρισμα που ο παίκτης του Ολυμπιακού πηγαίνει για την μπάλα, ο παίκτης του Ατρόμητου την τσιμπάει και γίνεται το φάουλ. Ο κανονισμός λέει κίτρινη κάρτα και ορθώς δόθηκε. Οτιδήποτε παραπάνω είναι στο πλαίσιο της επιστημονικής φαντασίας όσων θέλουν ένα ποδόσφαιρο με κανονισμούς δικούς τους.

Κι αν υπήρχε μία κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε στο Περιστέρι; Ήταν στον Στρούγγη, ο οποίος παραλίγο να κόψει την μπάλα στον Ανρούτσο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 46′, όταν ο αμυντικός του Ατρόμητου πάει και με τα δύο πόδια πάνω στον μέσο του Ολυμπιακού, σε ένα μαρκάρισμα – ορισμό της κόκκινης κάρτας, αλλά τιμωρείται μονάχα με κίτρινη.

Κι όσο για τα πέναλτι που ζητούν σε κάθε ευκαιρία οι αντίπαλοι; Το μοναδικό πέναλτι που υπήρξε στο Περιστέρι ήταν αυτό του 16ου λεπτού. Όταν ο Ελ Αραμπί γυρίζει την μπάλα στον Μπουχαλάκη, αυτός είναι έτοιμος να σκοράρει, αλλά ο Γούτας τον αρπάζει από τον ώμο και τον ρίχνει στο έδαφος, με τον διαιτητή και το VAR να κλείνουν τα μάτια σε καταφανέστατη περίπτωση πέναλτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ