ΑΕΛ : Το «μπαμ» με Μουκαντζό, οι «κλεισμένοι» Γιακιμόφσκι, Γκράουρ και ο Έζε (vids)

ΑΕΛ : Το «μπαμ» με Μουκαντζό, οι «κλεισμένοι» Γιακιμόφσκι, Γκράουρ και ο Έζε (vids)

Η σπουδαία κίνηση της ΑΕΛ με την απόκτηση του Μπέντζαμιν Μουκαντζό, οι συμφωνίες με τον «γνώριμο» Νικόλα Γιακιμόφσκι και τον Ντίνου Γκράουρ και ο Εμέκα Έζε.

H ΑΕΛ είναι αναμφίβολα η ομάδα της Superleague που κινείται πιο δυναμικά από οποιαδήποτε άλλη στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, καθώς έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση αρκετών ποδοσφαιριστών (Τσόσιτς, Κολομπίνο, Καρανίκας, Χουσίνο, Ακούνια, Μαξιμένκο). Ωστόσο, οι «βυσσινί» δεν σταματούν εκεί, με τον Αλέξη Κούγια να προσπαθεί να ολοκληρώσει ακόμη 2-3 κινήσεις πριν εκπνεύσει η διορία έτσι ώστε η Λάρισα να αντιστρέψει την κατάσταση και να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του θεσσαλικού κάμπου λοιπόν είναι έτοιμη να κάνει ένα από τα πιο ηχηρά «μπαμ» των τελευταίων ετών, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μπεντζαμίν Μουκαντζό, με τον παίκτη να βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας για να επισημοποιήσει τη συμφωνία. Ο 32χρονος στράικερ ήρθε με άκρα μυστικότητα στη θεσσαλική πρωτεύουσα (και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για ενάμιση χρόνο μόλις περάσει τις εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις).

Ο Μουκαντζό, που έχει γαλλικό διαβατήριο, έχει γεννηθεί στην Ντουάλα στις 12 Νοεμβρίου 1988, έχει απασχολήσει ως μεταγραφικός στόχος στο παρελθόν για την απόκτησή του τον ΠΑΟΚ (επί ημερών Λούμπος Μίχελ) και τον Ολυμπιακό. Επιπλέον ο Καμερουνέζος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και συνολικά έχει παίξει 57 φορές, έχοντας σκοράρει 8 τέρματα.

Όσον αφορά την καριέρα του ο Μουκαντζό αγωνιζόταν στην Βαλενσιέν, ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Νις, Ρεν, Νανσί, Μονακό, Λοριάν και Ρεμς. Το 2017 ο Αφρικανός πουλήθηκε στην Τζιανσού με 7 εκατομμύρια ευρώ και στην Κίνα σε Τζιανσού και Μπειτζίν Ρενχ είχε 28 συμμετοχές με 14 τέρματα. Συνολικά στην καριέρα του ο Μουκαντζό μετράει 330 συμμετοχές και συνολικά 85 τέρματα και πρόκειται για μια προσθήκη που εφόσον επισημοποιηθεί θα ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΛ.

Οι «κλεισμένοι» Γιακιμόφσκι, Γκράουρ και ο Έζε

Εκτός όμως από τον Καμερουνέζο επιθετικό η ΑΕΛ φαίνεται πως δεν σταματάει εκεί, καθώς αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί και η επιστροφή του Νίκολα Γιακιμόφσκι, τον οποίο εισηγήθηκε ο ίδιος ο Τζιανλούκα Φέστα. Οι επαφές των δυο πλευρών είναι σχεδόν τελειωμένες και μένει το τυπικό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σκοπιανός αγωνίζεται ως αριστερό μπακ έχει ηλικία 31 χρονών και φέτος αγωνίζεται στην ιταλική Μονόπολι (ομάδα Γ’ κατηγορίας). Από τη Γ’ κατηγορία είχε έρθει και την πρώτη φορά ο παίκτης στην ΑΕΛ. Με τα χρώματα της ο παίκτης την αγωνιστική περίοδο 2018-19 είχε παίξει 15 αγώνες και πέτυχε ένα τέρμα. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Βαρέζε, Κόμο, Μπάρι, Μπενεβέτο (ανέβηκε μαζί της στην Α Ιταλίας) όλες στη Β Ιταλίας και Βιτσέντζα, Τραπάνι στη Γ Ιταλίας.

Ακόμα η ομάδα του κάμπου «τρέχει» ακόμη μια περίπτωση για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας, με τις πληροφορίες να λένε ότι αυτός είναι ο Ντίνου Γκράουρ. Μάλιστα φαίνεται πως απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της απόκτησης του 26χρονου Μολδαβού δεξιού μπακ.

Ο Γκράουρ γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1994 και έχει ύψος 1.78 μ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ζίμπρου Σισινάου, όπου την τριετία 2013-2016 είχε 28 συμμετοχές. Ακολούθησε η Μιλσάμι Ορχέι για μια τριετία, με την οποία έπαιξε σε 84 παιχνιδία και πέτυχε 3 γκολ. Τελευταία του ομάδα ήταν η Άστρα με την οποία είχε 9 συμμετοχές, ενώ είναι διεθνής και με την Εθνική Μολδαβίας με 16 συμμετοχές.

Τέλος, η ΑΕΛ ασχολήθηκε και με ακόμη μια περίπτωση. Πρόκειται για τον Εμέκα Εζέ που εξετάζεται από τους «βυσσινί». Ο 24χρονος φορ δεν υπολογίζεται στη Στουρμ Γκρατς έχει προτάσεις από τη Νορβηγία και την Ελλάδα, όπως ανέφεραν στην Αυστρία και κάνουν λόγο ακόμη και για πρόταση της Λάρισας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που αρέσει στην ΑΕΛ και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Ο Νιγηριανός στράικερ, Εμέκα Εζέ, έχει γεννηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 1996, έχει ύψος 1.87 μ. την σεζόν 2019-2020 ήταν δανεικός στην Αντάνασπορ, ομάδα Β’ κατηγορίας Τουρκίας και είχε 18 συμμετοχές και 6 γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν και στη Μενουά του Καμερούν.

Δείτε εν δράση τον Μουκαντζό:

Τον Ντίνου Γκράουρ:

Και τον Εμέκα Έζε:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ