Ο Χουλτ μπαίνει στην εξίσωση

Ο Χουλτ μπαίνει στην εξίσωση

Τι προσφέρει στην ΑΕΚ η προσθήκη του Σουηδού άσου και πώς σκοπεύει να τον αξιοποιήσει ο Χιμένεθ.

Ο Νίκλας Χουλτ αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη της ΑΕΚ την περίοδο του Ιανουαρίου, με την Ένωση να τον αποκτά με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό και να ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό την αριστερή της πτέρυγα. Καθώς με δεδομένο πως η φυσική θέση του Σουηδού άσου είναι αυτή του αριστερού μπακ, η ΑΕΚ ενισχύθηκε καίρια και εντυπωσιακά. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Λόπες χτύπησε και θα μείνει εκτός δράσης αρκετό καιρό η παρουσία του Χουλτ λύνει τα χέρια στην Ενωση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει έτσι πλέον στα χέρια του ένα πολύτιμο εργαλείο που του δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσει με μεγαλύτερη ευκολία τα πλάνα του, στις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα. Καθώς ο Χουλτ είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης που στην ΑΕΚ αναμένεται να καλύψει… τρεις θέσεις!

Σίγουρα, οι επιλογές για τη θέση του αριστερού μπακ είναι πλέον πολλές. Λόπες, Χουλτ αλλά και ο Μπακάκης που τελευταία έχει μονιμοποιηθεί εκεί, δίνουν στο ρόστερ της ΑΕΚ βάθος και «ευλυγισία». Αφού ο κάθε ποδοσφαιριστής από τους προαναφερθέντες διαθέτει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο Ισπανός τεχνικός έχει πλέον τη δυνατότητα της μονιμοποίησης του 3-5-2, που σε πολλά ματς προτιμά, μιας και σε περίπτωση απουσίας του Λόπες η εν λόγω διάταξη δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Τώρα όμως, ο Χουλτ μπορεί με άνεση να καλύψει όλη την πλευρά, δίνοντας ανάσες ή ακόμα και αντικαθιστώντας τον Πορτογάλο αμυντικό. Αφού είναι ένα μπακ με επιθετικά χαρακτηριστικά που «κουμπώνει» άψογα στον συγκεκριμένο σχηματισμό.

Ωστόσο αυτές δεν είναι οι μοναδικές επιλογές που δίνει στον Χιμένεθ η παρουσία του 27χρονου άσου.. Στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού υπάρχει δεδομένα και η λύση της ταυτόχρονης παρουσίας του Χουλτ και του Λόπες στην ενδεκάδα. Με έναν εκ των δύο να αγωνίζεται σε πιο προωθημένο ρόλο, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο πλάτος στο παιχνίδι της Ένωσης. Με την ΑΕΚ να εφαρμόζει έτσι με έναν πιο ορθολογικό τρόπο, το 4-4-1-1 που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια.

Το βέβαιο είναι πως η προσθήκη του Χουλτ, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα του αγωνιστικού χάρτη της ΑΕΚ. Δίνοντας στο ρόστερ των Κιτρινόμαυρων ποιότητα και βάθος που είχαν ανάγκη. Και βοηθώντας στο να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η απουσία ενός καθαρού εξτρέμ από τα αριστερά. Κάτι, που μένει να φανεί στην πράξη πως θα επιλέξει να διαχειριστεί ο Χιμένεθ, με τον Χουλτ σε κάθε περίπτωση να αποτελεί την λύση για τον παραπάνω «γρίφο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ