ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2 : Έβγαλε αντίδραση στην Κρήτη

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-2 : Έβγαλε αντίδραση στην Κρήτη

Η Ένωση επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ με γκολ των Σάκχοφ και Τάνκοβιτς και έδειξε να αφήνει πίσω της το… σοκ της ήττας από τον ΠΑΣ

Η ΑΕΚ έδειξε να ξεπερνά άμεσα το σοκ από την ήττα απέναντι στον ΠΑΣ. Η Ένωση ήταν οργανωμένη και αποφασισμένη στο ματς με τον ΟΦΗ και πέρασε άνετα από την Κρήτη με 2-0. Οι Κιτρινόμαυροι με γκολ των Σάκχοφ, Τάνκοβιτς και έναν Σιμάνσκι να κάνει στο γήπεδο τα πάντα, επέστρεψαν στις νίκες και κρατούν στα χέρια τους την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε πάντως για τον ΟΦΗ, με ένα ωραίο σουτ του Στάικου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης, στο 11’. Η ΑΕΚ «απάντησε» στο 15’ με μια τεράστια ευκαιρία. Ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε τετ α τετ με τον Βάτερμαν, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέτρεψε το γκολ, με το πόδι.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη και τα στατιστικά του ματς

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η ΑΕΚ έδειχνε να είναι κάπως καλύτερη με την μπάλα στα πόδια, χωρίς να το μετουσιώσει αυτό σε κάποια ευκαιρία. Λάθη υπήρχαν και από τις δύο πλευρές, όπως και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.

Στο 43’ η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μέσω μιας στημένης φάσης! Μετά από κόρνερ του Σιμάνσκι, ο Λάτσι θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα θα στρωθεί στον Σάκχοφ στο δεύτερο δοκάρι και ο Ουκρανός μέσος με το κεφάλι θα την σπρώξει στα δίχτυα, για το 0-1! Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένταση. Ο ΟΦΗ πίεσε ψηλά και στο 50’ απείλησε την εστία του Αθανασιάδη με τον Στάικο. Στο 61’ η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία, ο Αλμπάνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, με τον Βάτερμαν να προλαβαίνει και να απομακρύνει τελευταία στιγμή.

Ο Χιμένεθ θα περάσει στο ματς Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς και οι δυο τους θα συνεργαστούν για το 0-2! Στο 70’ ο Πορτογάλος θα δώσει την ασίστ και ο Σουηδός εξτρέμ θα εκτελέσει καταπληκτικά, με την ΑΕΚ να παίρνει «αέρα» δύο τερμάτων!

Έξι λεπτά μετά λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά ο Τάνκοβιτς, όταν πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Γενικώς μετά το 0-2 η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ έδειχνε να μην πιστεύει πλέον πως μπορεί να αντιδράσει και η Ένωση διαχειριζόταν έξυπνα το προβάδισμά της. Έτσι έφτασε μάλλον άνετα στη νίκη, επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Το κλειδί: Η υπομονή που έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας στο προβάδισμα την κατάλληλη στιγμή.

Το 10άρι: Ο Σιμάνσκι. Έκανε εξαιρετική δουλειά σε έναν ιδιαίτερο και σύνθετο ρόλο.

Στον πάγκο: Ο Νέιρα. Ο ΟΦΗ περίμενε πολλά περισσότερα από εκείνον.

Γιατί κόουτς: Η αδυναμία του Σίμου να αλλάξει την προσέγγιση που είχε η ομάδα του μετά το γκολ της ΑΕΚ, έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

Γκολ: Σάκχοφ 43’, Τάνκοβιτς 70

Kίτρινες: Σιμάνσκι (20’), Λάτσι (39’), Γκαρσία (45’).

Κόκκινες: –

ΟΦΗ (Γ. Σίμος, 4-3-3): Βάτερμαν, Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Ουές, Στάρτζεον, Σαρντινέρο (82’ Καστάνιος)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης (74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσεάρου), Λόπες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (66’ Ολιβέιρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ