Ολυμπιακός : Χασάν σημαίνει τρίποντο! (vids)

Ολυμπιακός : Χασάν σημαίνει τρίποντο! (vids)

Οποτε σκοράρει ο Χασάν στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κερδίζει - Εχει βάλει γκολ σε 18 ματς της Superleague και οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει ισάριθμες νίκες.

Με… σόου του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και έβγαλε μια ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο +14 από την ΑΕΚ και στο +15 από τον ΠΑΟΚ και βαδίζουν ολοταχώς για το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Το παιχνίδι με την Ελαφρά Ταξιαρχία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αιγύπτιου στράικερ, που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Στο 31ο λεπτό ο υψηλόσωμος επιθετικός άνοιξε το σκορ και στο 90+3’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ενδιάμεσα, στο 72’, είχε την ασίστ στο γκολ του Γιαν Εμβιλά. Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση από τον Χασάν, με Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του παιχνιδιού να στέκεται στον Αιγύπτιο επιθετικό και τις πολύτιμες λύσεις που προσφέρει. Με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Απόλλωνα, ο Χασάν έφτασε τα 8 σε 16 παιχνίδια στη φετινή σεζόν. Εχει πετύχει 7 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο Champions League.

Παράλληλα, η ασίστ που έβγαλε στον Εμβιλά, ήταν η 3η στη φετινή Superleague. Ο Χασάν μάλιστα έφτασε τα 31 γκολ σε 67 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον 27χρονο επιθετικό να δικαιώνει απόλυτα τον Μαρτίνς. Τον άνθρωπο που τον έφερε στον Ολυμπιακό το 2018. Τον άνθρωπο που ζήτησε επιτακτικά την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν 2.5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα, μετά την εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς και έκαναν δικό τους τον Αχμέντ Χασάν. Έναν πραγματικό killer, όπως απέδειξε περίτρανα και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αιγύπτιος επιθετικός είχε βάλει δύο γκολ και στον αγώνα του πρώτου γύρου, το οποίο είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές με 2-0. Εκτός από τα δύο παιχνίδια με την Ελαφρά Ταξιαρχία, ο Χασάν είχε σκοράρει από ένα γκολ απέναντι σε Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο Champions League είχε «καρφώσει» την Μαρσέιγ στη νίκη του Ολυμπιακού με 1-0, στον αγώνα της πρεμιέρας των ομίλων.

Κόντρα σε Μαρσέιγ και ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα είχε βάλει… buzzer beater, αφού και στα δύο ματς είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις και είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 1-0. Δύο buzzer beater φέτος και τέσσερα συνολικά με τα ερυθρόλευκα.

Με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός το 2018 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 οι Κυανέρυθροι είχαν υποδεχθεί τους Πειραιώτες για την 4η αγωνιστική της Superleague. Οι δύο ομάδες ήταν κολλημένες στο 0-0 μέχρι το 90’, όταν ο Αχμέντ Χασάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανοϊλοβιτς και έκανε το 0-1.

Πέρσι, ο Αφρικανός έκανε το… θαύμα του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 23η αγωνιστική της Superleague. Στις 9/2/2020 η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε μεγάλη νίκη στα Δυτικά Προάστια με το γκολ που πέτυχε ο Αιγύπτιος επιθετικός στο 90’. Και πάλι με κεφαλιά. Ο Βαλμπουενά είχε σηκώσει την μπάλα και ο 27χρονος στράικερ με κεφαλιά είχε κάνει το 0-1.

Ο διεθνής επιθετικός τα δυόμιση χρόνια που αγωνίζεται στο μεγάλο λιμάνι έχει σκοράρει σε 26 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε αυτά οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει 23 νίκες! Μάλιστα, οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει σε όλα τα ματς πρωταθλήματος που έχει σκοράρει ο Αιγύπτιος στράικερ. Οι δύο ισοπαλίες είναι μία στο Κύπελλο (με Λαμία 3-3) και μία στο Europa League (με Ντιναμό Κιέβου 1-1), ενώ η ήττα είναι από τον ΠΑΟΚ, στο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά.

Οποτε σκοράρει ο Χασάν στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός παίρνει νίκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αιγύπτιος έχει πετύχει μια φορά χατ-τρικ και τρεις φορές από δύο γκολ. Το χατ-τρικ ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 2019 στην εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 5-1 για την 22η αγωνιστική, ενώ από δύο γκολ πέτυχε στις 31/10/2020 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0), την 1/7/2020 στο ματς με τον ΟΦΗ (2-1) και στις 8/7/2020 στην εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών κόντρα στον Αρη (4-2).

Ο Αιγύπτιος στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και ανάγκασε για μια ακόμα φορά άπαντες να υποκλιθούν μπροστά του. Ο Χασάν, που πέρασε μια δύσκολη περίοδο λόγω του κορωνοϊού, έχει επιστρέψει δυνατός και έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στις μάχες που έχει μπροστά του σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου σε λίγες ημέρες θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν για το Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ