Γιατί ο Αλαφούζος αρνήθηκε να δει τους παίκτες: «Πείτε τα με τον προπονητή»

Γιατί ο Αλαφούζος αρνήθηκε να δει τους παίκτες: «Πείτε τα με τον προπονητή»

To10.gr αναλύει τους λόγους που ο Γιάννης Αλαφούζος αρνήθηκε τη συνάντηση με τους αρχηγούς της ομάδας, οι οποίοι θέλησαν να του εκφράσουν παράπονα για τον Μπόλονι και τον βοηθό του.

Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία του Παναθηναϊκού δεν έχει εμφανιστεί κάτι παρόμοιο. Να ζητήσουν οι αρχηγοί… ακρόαση από τον ιδιοκτήτη προκειμένου να του εκφράσουν τα παράπονά τους για τις συμπεριφορές του προπονητή τους και του βοηθού του (κυρίως) εντός αποδυτηρίων.

Είναι δείγμα ότι στο Κορωπί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τουλάχιστον σε επίπεδο σχέσεων παικτών – προπονητικής ηγεσίας. Τα αποτελέσματα έχουν… καμουφλάρει τα προβλήματα που υπάρχουν, το καλό της ομάδας προφανώς μπαίνει πάνω από οποιαδήποτε αντιπαράθεση, αλλά όλα μοιάζουν να ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Και τα ερωτήματα; Πολλά. Τι θα γίνει στο επόμενο στραβό αποτέλεσμα; Τι θα γίνει την επόμενη φορά που κάποιος παίκτης θα γίνει αλλαγή δίχως να το θέλει; Τι θα γίνει με όσους μουρμουράνε που δεν παίζουν;

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν είναι άνθρωπος που… κρατιέται. Ό,τι είναι να πει δεν το σκέφτεται δεύτερη και τρίτη φορά. Είτε στους παίκτες, είτε στους διαιτητές, είτε στους δημοσιογράφους. Είτε πίσω από κλειστές πόρτες στο προπονητικό, είτε στις κάμερες. Και οι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει να βγάζουν προς τα έξω πράγματα που δεν τους αρέσουν.

«Πρέπει να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο», είχε πει ο Χατζηγιοβάνης, έπειτα από νίκη. «Χρειαζόμαστε καλύτερη απόδοση, ξέρουμε πως δεν παίζουμε καλά», είχε προσθέσει ο Διούδης. Ο τελευταίος μαζί με τον Κουρμπέλη και τον Βιγιαφάνιες ζήτησαν πριν από μερικές μέρες από τον Δημήτρη Σαραβάκο να μεσολαβήσει και να ενημερώσει τον Γιάννη Αλαφούζο πως θέλουν να τον δουν και να του μιλήσουν για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα αποδυτήρια. Τόσο από τη συμπεριφορά του ίδιου του Μπόλονι, όσο και από εκείνη του Σεργκέι Κουζνέτσοφ. Κυρίως του τελευταίου, ο οποίος μοιάζει να μην έχει καλή σχέση με κανέναν από τους ποδοσφαιριστές.

Και το τελευταίο περιστατικό, που τσακώθηκε με τον Σέχου και… κόλλησε το κεφάλι του στο πρόσωπο του μικρού πριν τον στείλει στα αποδυτήρια, ήταν εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Αλαφούζος αρνήθηκε. Είπε στον Σαραβάκο πως δεν θα δει τους ποδοσφαιριστές. Ποιοι είναι οι λόγοι που έφεραν την άρνησή του; Το… ηχηρό «όχι» προς τους αρχηγούς της ομάδας; Ο Αλαφούζος θεωρεί πως σε τέτοιου είδους θέματα δεν έχει κανέναν λόγο να επέμβει. Τουλάχιστον μέχρι να έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες επιλογές. Όπως μετέφερε και στον Σαραβάκο «πες τους πως για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν με τον προπονητή τους πρέπει να συνομιλήσουν με εκείνον».

Δεν είναι βέβαιος πως θα λυθεί, αλλά σε περίπτωση που δεχόταν να συναντήσει τους παίκτες θα ήταν σαν να… άδειαζε τον Λάζλο Μπόλονι. Σαν να τον προσπερνούσε. Κάτι που θα έφερνε νέα προβλήματα, αφού ο Ρουμάνος πιθανότατα θα δυσανασχετούσε αν δεχόταν «άδειασμα» από τον μεγαλομέτοχο και θα έφτανε στην έξοδο. Και ο Αλαφούζος δεν θέλει να χωρίσει τους δρόμους του με τον Μπόλονι, καθώς θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός μαζί του μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Επί της ουσίας, η κίνηση του Αλαφούζου δείχνει και πάλι την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του προπονητή. Και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό ήταν και το νόημα της άρνησής του και αυτό ήθελε να περάσει στους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους ο Αλαφούζος δεν είχε ποτέ άσχημες σχέσεις. Αντίθετα, πρόσφατα σε μια άλλη ιστορία που προέκυψε, ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση να μην πάνε οι παίκτες στις 7 το πρωί στο Κορωπί, για να μην κουραστούν.

Όμως δείχνει πως με τον Μπόλονι θα πάει μέχρι τέλους και θα τον στηρίξει σε αυτή την κόντρα που μοιάζει να σιγοβράζει στα ενδότερα του προπονητικού κέντρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ