Πέπε : Η ιστορία μιας δεύτερης ευκαιρίας

Πέπε : Η ιστορία μιας δεύτερης ευκαιρίας

Ο Ολυμπιακός δεν δίνει τον Πέπε στην Φαλιμακάο για να τον… ξεφορτωθεί. Τον δίνει για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να βρει τα πατήματά του και να επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι στου Ρέντη, έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στη βασική 11άδα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, μετά από εντολή του Πέδρο Μαρτίνς, έφερε στην Ελλάδα τον Πέπε. Οι Πειραιώτες ικανοποίησαν τις απαιτήσεις της Γκιμαράες και έντυσαν στα ερυθρόλευκα τον 24χρονο μέσο, ο οποίος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι έχοντας γεμάτες σεζόν και πολύ καλά στατιστικά, έτοιμος να τα δώσει όλα για να κερδίσει μια θέση στη βασική 11άδα.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο ίδιος, αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του συμπατριώτη του. Στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Πορτογάλος μέσος πήρε ευκαιρίες από τον τεχνικό των Πειραιωτών, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. 13 παιχνίδια και 1 ασίστ σε 439 λεπτά συμμετοχής ο απολογισμός του 24χρονου χαφ με την ερυθρόλευκη φανέλα, σε περισσότερους από 4 μήνες αγωνιστικής δράσης. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε στο μυαλό του εξ’ αρχής για βασικό γρανάζι στο 4-3-3, που ήθελε να παίξει, αλλά η πολύ επιτυχημένη παρουσία του Γιαν Εμβιλά και η ικανότητα του Ανδρέα Μπουχαλάκη να παίξει σαν 8άρι τον άφησαν στην άκρη.

Οι λιγοστές συμμετοχές και οι μέτριες εμφανίσεις έκαναν τον Μαρτίνς να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο δανεισμού του 24χρονου, με την Φαλιμακάο να χτυπάει την πόρτα των πρωταθλητών και να κάνει δικό της τον Πορτογάλο ως το τέλος της σεζόν. Οπως διαβάσατε αργά χθες το βράδυ στο «10», ο Πέπε επιστρέφει στην πατρίδα του μέχρι το καλοκαίρι για να αγωνιστεί στην Φαλιμακάο. Ο δανεισμός του στην ομάδα της χώρας του, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η περίπτωσή του έχει «καεί» για τον Ολυμπιακό. Αντιθέτως, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι άνθρωποι των Πειραιωτών πιστεύουν πού στις δυνατότητές του και θεωρούν ότι εάν βρει χρόνο συμμετοχής και ρυθμό θα καταφέρει να δείξει την αξία του.

Ο δανεισμός του στην Φαλιμακάο έγινε για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να βρει αγωνιστικό ρυθμό, τον οποίο δεν θα είχε εάν έμενε στο μεγάλο λιμάνι. Ο Πέπε, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2024, θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και να βρει και πάλι τα πατήματά του. Να γίνει και πάλι ο ποδοσφαιριστής που ήταν όταν έπαιζε στην Γκιμαράες. Ενας από τους καλύτερους μέσους της Πορτογαλίας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του και θα τον περιμένει να γυρίσει το επόμενο καλοκαίρι και πάλι στου Ρέντη. Εχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής και έχοντας βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Ο δανεισμός του Πορτογάλου μέσου στην Φαλιμακάο αποτελεί ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία για τον Πέπε, την οποία καλείται να αρπάξει από τα μαλλιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ