Ο Λαλά, ο Μοντέστο, το πρότζεκτ του Ολυμπιακού και η θέση «επιθετικός-αμυντικός» (Pics)

Ο Λαλά, ο Μοντέστο, το πρότζεκτ του Ολυμπιακού και η θέση «επιθετικός-αμυντικός» (Pics)

Ο Κένι Λαλά μίλησε για πρώτη φορά για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό, τον ρόλο του Μοντέστο, τη θέση του, αλλά και όλα όσα περιμένει από τη νέα του περιπέτεια.

Η απόκτησή του ήταν «κερασάκι» στην τούρτα των χειμερινών μεταγραφών του Ολυμπιακού. Μια προθήκη που προκάλεσε τεράστια ικανοποίηση, τόσο στον Πέδρο Μαρτίνς όσο και στον κόσμο των Πειραιωτών. Καθώς η άφιξη του Κένι Λαλά στον Πειραιά αλλάζει τους συσχετισμούς σε ό,τι έχει να κάνει με το δεξιό άκρο της άμυνας των πρωταθλητών. Το επίπεδο ανεβαίνει, με έναν ποδοσφαιριστή που αποτελούσε διακαή πόθο του προπονητή, μετά από υπόδειξη του Φρανσουά Μοντέστο.

Στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα, στο match programme του αγώνα Ολυμπιακό-Παναιτωλικός, ο Λαλά μίλησε για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Πειραιά για επόμενο ποδοσφαιρικό σπίτι του. Ο Γάλλος μπακ, λοιπόν, εξηγεί πόσο τον ενθουσίασε το πλάνο, το πρότζεκτ της ομάδας που του παρουσίασε ο Φρανσουά Μοντέστο, τη δίψα του για κατακτήσει τίτλων και τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και για τη θέση του. Μια θέση όχι συνηθισμένη στο ποδόσφαιρο: επιθετικός-αμυντικός.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Λαλά στα μέλη του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως και το match programme της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό…

Τι γνωρίζεις για τον Ολυμπιακό και την ιστορία του;
«Αυτό που γνωρίζω για τον σύλλογο είναι πως είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Έχει κατακτήσει 45 πρωταθλήματα στην ιστορία του και είμαι περήφανος που θα ξεκινήσω να παίζω εδώ».

Είναι η πρώτη σου φορά που θα αγωνιστείς εκτός Γαλλίας, ποιοι οι λόγοι που σε έκαναν να δεχθείς την πρόταση του Ολυμπιακού;
«Είναι αλήθεια πως φεύγω για πρώτη φορά από το γαλλικό πρωτάθλημα. Είχα επιθυμία να γνωρίσω ένα καινούργιο πρωτάθλημα. Να έρθω σε μία ομάδα πρωταθλητών, όπως ο Ολυμπιακός είναι κάτι που με κάνει να ονειρεύομαι, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ».

Τι ονειρεύεσαι να ζήσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού;
«Ελπίζω να ζήσω ωραίες στιγμές, να κερδίσω τίτλους, να ανακαλύψω καινούργιες διοργανώσεις. Επίσης να αγωνιστώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πάνω από όλα και ελπίζω να προσφέρω το πετραδάκι μου στο οικοδόμημα».

Πριν έρθεις για να υπογράψεις στην ομάδα είχες μιλήσει με τον προπονητή της, τον κ. Πέδρο Μαρτίνς ή με κάποιο άλλο μέλος της;
«Έχω μιλήσει με τον Φρανσουά Μοντεστό, κάναμε μία ωραία συζήτηση. Μου είπε τα καλύτερα για τον σύλλογο, μου παρουσίασε ένα πραγματικά ενδιαφέρον πρότζεκτ. Είμαι ενθουσιασμένος που είναι ένα πρότζεκτ που θα με πάει παρακάτω, κάτι που χρειαζόμουν στην καριέρα μου. Για εμένα είχε έρθει η στιγμή για να προχωρήσω παρακάτω».

Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις στο δικό σου παιχνίδι και θεωρείς ότι θα βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια που θα κάνει για να πετύχει τους στόχους του;
«Εξαρτάται, ίσως η απάντηση είναι πως είμαι ένας επιθετικός-αμυντικός. Δεν ξεχνάμε πως είμαι ένας αμυντικός, όμως μου αρέσει να συνεισφέρω και στην επίθεση. Πιστεύω πως αυτός είναι από τους λόγους που με έφεραν εδώ».

Ο Ολυμπιακός έχει ποδοσφαιριστές που μιλάνε γαλλικά, θεωρείς πως αυτό θα σε βοηθήσει στην προσαρμογή σου στην ομάδα και παράλληλα μέσα στο παιχνίδι;
«Ναι, φυσικά το πιστεύω. Εδώ υπάρχουν πολλοί και έμπειροι παίκτες. Είναι σημαντικό που βρίσκονται εδώ ποδοσφαιριστές όπως ο Εμβιλά και ο Βαλμπουενά, οι οποίοι προέρχονται από το ίδιο πρωτάθλημα με εμένα. Θα με βοηθήσουν επειδή γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ εδώ».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;
«Είμαι περήφανος που θα αγωνιστώ με αυτή τη φανέλα, θέλω να την τιμήσω, ελπίζω να κατακτήσουμε τίτλους και ελπίζω να σας κάνω περήφανους και σύντομα να βρεθούμε στο γήπεδό μας».

.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ