Γιορτάζει σήμερα και ο Ολυμπιακός! Ο Ελ Αραμπί έχει γενέθλια (pic & vids)

Γιορτάζει σήμερα και ο Ολυμπιακός! Ο Ελ Αραμπί έχει γενέθλια (pic & vids)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έφτασε τα 34 του χρόνια και τα... 43 γκολ με τον Ολυμπιακό και συνεχίζει να επιβεβαιώνει πως είναι ίσως ο κορυφαίος φορ της 20ετιας στην Ελλάδα!

Ημέρα γενεθλίων σήμερα στην Ελλάδα… Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γιορτάζει τα 113 χρόνια ζωής του, ωστόσο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η ημέρα αυτή όμως παραμένει γιορτινή και για τους ερυθρόλευκους… Για ποιον λόγο; Μα για τα γενέθλια του Γιοσέφ Ελ Αραμπί!

Ο «κίλερ» του Ολυμπιακού κλείνει σήμερα τα 34 του χρόνια. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία 20 χρόνια, εάν όχι ο καλύτερος. Ο Ελ Αραμπί είναι ο ορισμός της παροιμίας «σαν το παλιό κρασί», καθώς όσο και να περνάνε τα χρόνια, αποδεικνύει πως η ηλικία για εκείνον είναι ένας απλός αριθμός!

Οι δικοί του αριθμοί ωστόσο, δεν είναι και τόσο απλοί… Ο Μαροκινός επιθετικός έχει νούμερα που τρομάζουν! Όχι μόνο με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά γενικότερα σε ολόκληρη την καριέρα του! Ας ξεκινήσουμε ωστόσο με τα κατορθώματα που έχει καταφέρει στο Λιμάνι.

Από το καλοκαίρι του 2019 που ήρθε στον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα 76 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Οι αριθμοί του; Μυθικοί! Σε αυτές τις 76 συμμετοχές ο πλέον 34χρονος φορ, έχει καταφέρει να σκοράρει 43 γκολ και να «σερβίρει» ακόμα 10 στους συμπαίκτες του. Τα στατιστικά του δείχνουν πως με τον Ολυμπιακό έχει ένα γκολ ή μία ασίστ ανά 100 λεπτά συμμετοχής. Σχεδόν ένα γκολ ή μία ασίστ ανά παιχνίδι! Νούμερα που μόνο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα βλέπει κάποιος στις ημέρες μας…

Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει καταφέρει να σκοράρει κόντρα σε όλες τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα της χώρας μας, εκτός του Απόλλωνα και του ΟΦΗ. Τρία γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, δύο απέναντι στον ΠΑΟΚ και ακόμη δύο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεδομένα που αποδεικνύουν πως ο Μαροκινός είναι ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχει περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Και στην περσινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, ο Ελ Αραμπί είχε καταλυτικό ρόλο. Ένα γκολ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, ένα γκολ απέναντι στην Τότεναμ και φυσικά το πολύ σημαντικό του τέρμα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Εκεί οπού ο Ολυμπιακός έζησε μία από τις ιστορικότερες προκρίσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κόντρα στην Άρσεναλ, στο Λονδίνο. Ο 34χρονος ήταν φυσικά εκείνος που έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση με το μυθικό του γκολ στην παράταση. Ένα γκολ που θα μείνει για πάντα στην ιστορία των Πειραιωτών… Το ίδιο έκανε και κόντρα στη Γουλβς στο Φάληρο, καθώς κατάφερε να σκοράρει και πάλι.

Το γκολ ωστόσο το μύριζε… από παλιά… Όπως και στον Ολυμπιακό, έτσι και με τις προηγούμενες του ομάδες, ο Ελ Αραμπί έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Έβαζε την μπάλα στα δίχτυα. 16 γκολ σε 27 συμμετοχές με την Αλ-Χιλάλ, 28 γκολ με την Καέν, 44 γκολ με τη Γρανάδα και 90 γκολ με την Αλ-Ντουχαίλ! Αριθμοί που δείχνουν πως ο 34χρονος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας δεινός εκτελεστής!

Σε όλη του την καριέρα συνολικά, έχει 221 γκολ και 45 ασίστ σε 391 παιχνίδια που έχει δώσει το «παρών». Συνολικά, σε 28.985 αγωνιστικά λεπτά έχει 266 γκολ/ασίστ, που αναλογούν σε ένα γκολ ή μία ασίστ ανά 109 λεπτά συμμετοχής! Φοβερός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ