Ολυμπιακός : Η Σταντάρ βλέπει «limit up» στον Κάιπερς και βιάζεται

Ολυμπιακός : Η Σταντάρ βλέπει «limit up» στον Κάιπερς και βιάζεται

Τι λένε στο Βέλγιο για τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Δύο φορές σε εννέα μήνες. Με ισάριθμες προτάσεις. Τον Μάη έφτασε κοντά προσφέροντας 1,5 εκατ ευρώ. Τον Γενάρη ο Ολυμπιακός μάλλον δεν το συζήτησε καν μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με το rotation της επίθεσης.

Όπως και να έχει: Θέμα υπάρχει. Και προκύπτει από τα γεγονότα. Από τις δύο απόπειρες της Σταντάρ να αποκτήσουν τον Ούγκο Κάιπερς. Δύο τις… εξής τρεις, αν ισχύει ότι κυκλοφορεί ήδη στη Λιέγη. Πως οι Βέλγοι θα επιστρέψουν το καλοκαίρι, νιώθοντας πως έχουν την τελευταία ευκαιρία. Πριν το αναμενόμενο limit up της μετοχής του κυρίου που την Κυριακή, κλείνει τα 24 (7/2/1997).

Παιδί της Λιέγης ο Κάιπερς. Γεννημένος στη πόλη, μεγαλωμένος στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Έκανε και μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Σταντάρ: 4 Μαρτίου του 2016. Την ίδια εποχή που έπαιρνε διαδοχικές συμμετοχές στην U-19 εθνική ομάδα της χώρας.

Το πως βρέθηκε στο Ηράκλειο για τον Εργοτέλη, και πως χάθηκε για εκείνους μια τέτοια περίπτωση είναι κάτι που σαφώς τους ενοχλεί. Για την ιστορία; Ο Μαγκέντ Σαμί ως ιδιοκτήτης τότε της Λιρς και του Εργοτέλη τον έφερε στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας τη μεταγραφή στις 31 Αυγούστου του 2017. Ο Βέλγος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και έπεσε στα βαθιά της Football League. Μάλιστα λέγεται πως ο Κάιπερς είχε ως αμοιβή 1.700 ευρώ τον μήνα: 22 γκολ και 3 ασίστ σε 30 συμμετοχές για 1.700 ευρώ τον μήνα για να δώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ.

Από την άλλη υπάρχει πάντα το δεδικασμένο του Κωνσταντίνου Λαϊφη. Ενός ποδοσφαιριστή που απέκτησαν από τον Ολυμπιακό πριν από πέντε χρόνια (με οψιόν αγοράς) και εξελίσσεται σε τοτέμ για το κλαμπ: 186 συμμετοχές. Μια από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές στην σύγχρονη ιστορία του κλαμπ.

Οι Βέλγοι τον Κάιπερς τον θυμήθηκαν για τα καλά πέρσι, όταν τον είδαν να κάνει σπουδαία σεζόν με τα χρώματα της Αζαξιό στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Δεν εμφανίστηκαν τυχαία στην πόρτα του Ολυμπιακού τον Μάη. Και βέβαια δεν επέστρεψαν τυχαία σε αυτή πριν από περίπου έναν μήνα. Θέλουν να προλάβουν. Δεν είναι απίθανο να τα καταφέρουν, με τη λογική πως ο 24άχρονος είναι στον κύκλο του μεγάλου rotation δίχως πολύ χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη αποτελεί κοινό μυστικό στον Ρέντη, ότι ο Κάιπερς έχει βάλει πολλές φορές δύσκολα στο τεχνικό τιμ. Διότι η προσπάθεια του, είναι τέτοια που χρήζει ανταμοιβής.

Όλες και όλες έξι συμμετοχές: Ακριβώς 184΄ σε κύπελλο (107΄) και πρωτάθλημα (77΄). Απολογισμός: 2 γκολ και 1 ασίστ, 1 και 1 στο μοναδικό ενενηντάλεπτο εκείνο της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό.

Ο Κάιπερς έχει πέσει στην περίπτωση. Όχι ένας αλλά δύο σπουδαίοι σέντερ φορ. Ο Χασάν και ο Ελ Αραμπί που έχουν πετύχει φέτος σε 20 αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ όσα γκολ (22) έχει συνολικά ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι εύκολο να βρει χρόνο συμμετοχής στο «9». Δεν είναι και εύκολο να παίξει σαν περιφερειακός, είτε γιατί αυτόν τον ρόλο τον έχει ο Φορτούνης. Είτε γιατί πολλές φορές η διάταξη δεν τον προβλέπει. Παρά ταύτα δεν έμεινε τυχαία στον Ρέντη. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πιστεύει. Θέλει να τον εντάξει στο rotation της ομάδας. Και είναι βέβαιο πως όποτε του δοθεί η ευκαιρία θα του προσφέρει και χρόνο συμμετοχής. Και όταν ο Πορτογάλος βάζει κάτι στο μυαλό του; Η ιστορία διδάσκει πως τα καταφέρνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ