Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Αγωνίζεται αύριο ξημερώματα κάποιος Ελληνας αθλητής για να ξυπνήσουμε και να ΜΗΝ δούμε την προσπάθειά του στην ΕΡΤ;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΑΟΚ : Σημαντική έγκριση για την ανακατασκευή της Τούμπας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει τώρα το Ειδικό Χωρικό σχέδιο για το νέο γήπεδο.

ΠΑΟΚ : Σημαντική έγκριση για την ανακατασκευή της Τούμπας | to10.gr

Το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος ενέκρινε τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, συνεχίζοντας τις διαδικασίες που απαιτούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επόμενη κίνηση για την πρόοδο του έργου είναι η προώθηση του Χωρικού Σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε το ΣτΕ να το ελέγξει νομικά πριν την έκδοση του με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

Για το ζήτημα μίλησε o μελετητής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, Τάκης Δούμας, στην ιστοσελίδα voria.gr:

«Το διαδικαστικό (μελετητικό-αδειοδοτικό) κομμάτι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς μετά τους περιβαλλοντικούς όρους, έλαβαν το πράσινο φως και οι όροι χωροθέτησης.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι να σταλούν προς γνωμοδότηση κάποιες τροποποιήσεις ρυμοτομίας που αφορούν την αλάνα της Τούμπας από το ΥΠΕΝ στον δήμο Θεσσαλονίκης, διαδικασία τυπική δεδομένης και της θετικής στάσης του δημοτικού συμβουλίου στο φιλόδοξο project.

Στη συνέχεια, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να λάβει Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

Αυτό που οραματίστηκα ως μελετητής γίνεται πράξη. Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο δρόμος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου είναι ο καλύτερος δυνατός για να τρέξουν οι διαδικασίες που αφορούν το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, καθώς προσφέρει ασφάλεια δικαίου. Το μεγάλο έργο του νέου γηπέδου, με την ανάπλαση της αλάνας, θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή της Τούμπας».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από