Ο Μαουρίτσιο, ο ΠΑΟΚ και το… διαμαντένιο παπούτσι από την Τσετσενία

Ο Μαουρίτσιο, ο ΠΑΟΚ και το… διαμαντένιο παπούτσι από την Τσετσενία

Ο Μαουρίτσιο μίλησε στους Βραζιλιάνους για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ, την πρωτιά, τις δυσκολίες που πέρασε, αλλά και το δώρο του ηγέτη των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ!

Ο Μαουρίτσιο Ζοσέ ντα Σιλβέιρα Τζούνιορ αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ για να αποτελέσει το σημεία αναφοράς του Δικεφάλου στη μεσαία γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και μέχρι στιγμής το πράττει. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος μέσος είναι ο ιθύνων νους της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και ο παίκτης από τα πόδια του οποίου ξεκινούν τα περισσότερα θετικά πράγματα στο παιχνίδι των πρωτοπόρων της Super League. Ο ίδιος περνάει καλά στην Ελλάδα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globoesporte δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προσαρμογή του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος από τον ίδιο. Απαιτήσεις στις οποίες θεωρεί ότι ήδη ανταποκρίνεται.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και την προσαρμογή του, λοιπόν, ο Μαουρίτσιο ανέφερε: «Η προσαρμογή ήταν πολύ γρήγορη. Εχουμε μία ομάδα με πολλούς ξένους παίκτες: Ισπανούς, Πορτογάλους, Βραζιλιάνους. Υπάρχει και ένας Ουκρανός επίσης, τον οποίο κατάφερα να βοηθήσω με το θέμα της γλώσσας, καθώς μιλάω Ρωσικά. Με υποδέχθηκαν πολύ καλά και όλο αυτό βοηθάει ακόμη και όταν είναι να μπεις στο γήπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που όλα πηγαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα μας τρέχει ένα σπουδαίο αήττητο ρεκόρ και ηγείται του ελληνικού πρωταθλήματος. Το να έχει έναν παίκτη από τη Ζενίτ, η άφιξή μου στον ΠΑΟΚ γέννησε μεγάλες προσδοκίες. Και είμαι χαρούμενος που προσφέρω ό,τι περίμενε ο σύλλογος».

Ο Μαουρίτσιο ρωτήθηκε και για τα δύο (μοναδικά για φέτος) γκολ που είχε πετύχει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (30/10/2017) και απάντησε εξηγώντας τον τρόπο που του ζητάει ο Λουτσέσκου να αγωνίζεται: «Πέτυχε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι που νικήσαμε με 2-0. Ηταν υπέροχο συναίσθημα. Οι προπονητές με τους οποίους δούλεψα πάντα μου έδιναν την ελευθερία να βγαίνω στην επίθεση και εδώ παίζω τον ίδιο ρόλο που έπαιζα στην Τέρεκ Γκρόζνι και τη Ζενίτ. Αυτό το κάνει πιο εύκολο».

Από εκεί και πέρα, εξήγησε πόσο δύσκολη ήταν η ζωή και η προσαρμογή στο Ρωσία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πήγα στη Ρωσία στα 21 μου χρόνια. Αμέσως μόλις έφτασα είχα πολλά προβλήματα. Μπορώ να πω ότι αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή μου. Οι πρώτοι τρεις μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Η γυναίκα μου είχε δυσκολίες για να βγάλει βίζα. Ετσι έπρεπε να πάω μόνος μου. Ημουν πολύ νέος, είχα το θέμα με τη γλώσσα, ήμουν πολύ καιρό μόνος μου, χωρίς κανέναν φίλο, καθώς τότε δεν υπήρχε κανείς Βραζιλιάνος στην ομάδα. Από την άλλη, με τέτοιες καταστάσεις καταλήγεις να ωριμάζεις γρηγορότερα και να βλέπεις τη ζωή διαφορετικά. Μεγαλώνεις με κάθε έννοια. Τελικά, μετά τα προβλήματα προσαρμογής ήμουν πολύ χαρούμενος στη Ρωσία. Ηταν έξι υπέροχα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την περίοδο. Είχα την υποστήριξη, αλλά και επιρροή στους συλλόγους που αγωνίστηκα. Εγραψα ιστορία στην Τέρεκ, με σπουδαία νούμερα».

Τέλος, ότι ο Μαουρίτσιο αφηγήθηκε και μία φοβερή ιστορία από την παρουσία του στην Τέρεκ Γκρόζνι. Η οποία αφορούσε ένα ζευγάρι παπούτσια με… διαμάντια. Ενα δώρο του πολιτικού ηγέτη των Τσετσένων και ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ραμζάν Καντίροφ. «Ο πρόεδρος της Τέρεκ αποφάσισε να κάνει ένα δείπνο στο σπίτι του», τόνισε αρχικά στο «Globoesporte» ο μέσος του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Μία ώρα μετά άρχισε να δίνει μετάλλια στον καθένα από εμάς. Το σκεφτόμουν ήδη. Οταν ήρθε η σειρά μου, μου έδωσε ένα κουτί. Δεν είχε ιδέα τι θα μπορούσε να είναι. Οταν το άνοιξα, ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια γεμάτο διαμάντια, με το σήμα της ομάδας και την πόλη πάνω τους! Είχα χάσει τα λόγια μου»! Μάλιστα ο Μαουρίτσιο έδωσε στους Βραζιλιάνους και τη φωτογραφία από εκείνη την ημέρα, που αποτελεί κομμάτι του προσωπικού του αρχείου από το ποδόσφαιρο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ