Ο Τάνκοβιτς κινδυνεύει να γίνει… Τρίστασον

Ο Τάνκοβιτς κινδυνεύει να γίνει… Τρίστασον

Τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ έχει την εφετινή σεζόν ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει τον Μανόλο Χιμένεθ. Μια περίπτωση που επαναφέρει στην επικαιρότητα το όνομα του... Άρνορ Τρίστασον.

Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο για την ΑΕΚ, με την Ένωση να βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι. Η εντός έδρας ήττα (με κάτω τα χέρια) από τον Άρη ήρθε να προστεθεί στην… αλυσίδα των κάκιστων εμφανίσεων του τελευταίου διαστήματος, με την κατάσταση στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο να εκπέμπει sos.

Η εσωστρέφεια χτυπάει για ακόμη μια φορά την… πόρτα της Ένωσης, μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί και το τρένο της Ευρώπης. Κάτι που φάνταζε ανήκουστο τον προηγούμενο καιρό. Ωστόσο, είναι μια πιθανότητα και αυτή, με τον Δικέφαλο να μην έχει εξασφαλισμένη την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Και μέσα σε όλα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σήμερα (10/2) και τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Βόλο. Για τον δεύτερο στόχο που έχει μείνει, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο η Ευρώπη που κινδυνεύει να χαθεί για την ΑΕΚ. Είναι και ένας παίκτης που κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να τον φέρει στην Ελλάδα ο Ίλια Ίβιτς. Ο λόγος φυσικά για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, που… φλερτάρει μονίμως με τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιμενεθ to10.gr

Μνήμες Τρίστασον

Στις 6 Οκτωβρίου, η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, με τον Ίλια Ίβιτς να ενεργεί με αστραπιαίες κινήσεις μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον παίκτη της Χάμαρμπι, κάνοντας πράξη την επιθυμία αρκετών μηνών.

Μέχρι στιγμής, ο 25χρονος παίκτης μετράει 4 γκολ και 5 ασίστ σε 25 αναμετρήσεις την εφετινή σεζόν. Ωστόσο, με τον Μανόλο Χιμένεθ στην άκρη του πάγκου, ο Τάνκοβιτς δε φαίνεται να βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ανδαλουσιανού τεχνικού. Δεν έχει στα πόδια του ούτε ένα 90λεπτο (κόντρα στον Άρη αγωνίστηκε για μόλις 11΄), με τον προπονητή της ΑΕΚ να δείχνει πως δεν τον εμπιστεύεται απόλυτα.

«Ο Τάνκοβιτς! Νομίζω είναι ο παίκτης που έλειπε από την ΑΕΚ. Ένας εξτρέμ με ποιότητα, ταχύτητα και έφεση στο σκοράρισμα. Είναι τέτοια τα αγωνιστικά στοιχεία του που τον έκαναν άμεσα να ξεχωρίσει αλλά και να αποκτήσει χημεία με τους συμπαίκτες του. Μου αρέσει πολύ», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Μανόλο για τον Σουηδό, με τα γεγονότα του τελευταίου ενάμιση μήνα όμως να λένε άλλα πράγματα.

Και προξενεί πολλές απορίες η διαχείριση που τυγχάνει ο 25χρονος, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που προσφέρει λύσεις στον Δικέφαλο, ενώ και οι αριθμοί του είναι καλύτεροι από ορισμένα βασικά γρανάζια των κιτρινόμαυρων.

Παρόλα αυτά, ο Χιμένεθ καταφεύγει στη λύση του Αλμπάνη. Ενας παίκτης που έχει μόλις μια ασίστ στις εφετινές εμφανίσεις του με την ΑΕΚ, ενώ δε φαίνεται να ανταποκρίνεται απόλυτα στο ρόλο που έχει στην ομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για τανκοβιτς to10.gr

Η υπόθεση με τον Τάνκοβιτς ξυπνάει… μνήμες Αρνορ Τρίστασον στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Οι περισσότεροι θα τον έχουν ξεχάσει, καθώς αγωνίστηκε σε μόλις 5 ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Το καλοκαίρι του 2017, η Ένωση απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Ραπίντ Βιέννης τον Ισλανδό εξτρέμ. Τη σεζόν δηλαδή, που ο Δικέφαλος σκαρφάλωσε στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαγράφοντας και εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη.

Ο νεαρός εξτρέμ ήταν μια επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και μια μεταγραφή αρκετά υποσχόμενη για τον Δικέφαλο. Ωστόσο, ο Τρίστασον δεν πρόλαβε να δείξει πολλά στην ΑΕΚ, με τον Χιμένεθ να μην του δίνει αρκετές ευκαιρίες. Ο Ισλανδός δεν υπολογιζόταν από τον Ανδαλουσιανό και μετά από μόλις 5 αγώνες, οι δυο πλευρές τράβηξαν χωριστούς δρόμους τον Δεκέμβρη του 2017.

«Σαν ποδοσφαιριστής είναι πολύ δύσκολο να αποδόσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου, όταν δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Για αυτό έπρεπε να φύγω και από την ΑΕΚ για να βρω αυτό που είχα στη Νόρκεπινγκ. Ήθελα πίσω τη χαρά του παιχνιδιού», είχε δηλώσει παλαιότερα και μετά την αποχώρησή του από τον Δικέφαλο ο Τρίστασον.

Τέλος από την ΑΕΚ ο Τρίστασον

Είναι δυο περιπτώσεις που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ο Τρίστασον δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία που έψαχνε στην ΑΕΚ, ενώ ο Τάνκοβιτς προσπαθεί να χωρέσει στην… εξίσωση του Χιμένεθ. Είναι ένας… γρίφος για τον Ανδαλουσιανό ο Σουηδός εξτρέμ και με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην ομάδα, θεωρείται επιβεβλημένη η λύση του μυστηρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ