Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο άφησε τις συμμορίες, τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα επεισόδια και παίζει πάλι μπάλα. Μόλις στα 33 του…

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο άφησε τις συμμορίες, τα κλεμμένα αυτοκίνητα, τα επεισόδια και παίζει πάλι μπάλα. Μόλις στα 33 του…

Το ταλέντο του Χουάν Πάμπλο Πίνο ήταν υπέρλαμπρο. Αλλά οι σκοτεινές πλευρές του μυαλού του υπερίσχυαν πάντα. Και στον Ολυμπιακό. Και παντού.

Από ταλέντο, δεν είχα να ζηλέψει τίποτε ακόμη και από κορυφαίους ποδοσφαιριστές από τον πλανήτη. Από τρέλα και νοοτροπία; Περίσσευμα. Σε τέτοιον βαθμό, που το ταλέντο του πήγε στράφι. Καθώς οι κακές συνήθειες, η εκρηκτική προσωπικότητα, τα απανωτά λάθη, η αλέγρα και… ημιάγρια φύση του, όπως και τα γρήγορα και πολλά λεφτά που πήρε στα χέρια του, τον έκαναν να χάσει γρήγορα τον δρόμο του. Και να είναι… παλαίμαχος από τα 25 του χρόνια.

Πλέον, στα 33 του, ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, προσπαθεί να πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο. Οχι από κάποιο κλαμπ ή κάνοντας βόλτες με κάποια συμμορία από εκείνες με τις οποίες μεγάλωσε. Αλλά παίζοντας. Μέσα στο γήπεδο. Στο… χωριό του. Ο Κολομβιανός υπερταλαντούχος και άκρως αυτοκαταστροφικός μεσοεπιθετικός, μετά από τρία χρόνια αποφάσισε να γυρίσει στην Κολομβία και να παίξει ποδόσφαιρο για τη Ρεάλ Καρταχένα. Ομάδα της γενέτειράς του. Μπροστά στους φίλους και την οικογένειά του.

Τα ξημερώματα ο Πίνο επέστρεψε. Μετά από 2 χρόνια, 6 μήνες και 23 ημέρες ή εάν θέλετε 938 ημέρες, ο Κολομβιανός επέστρεψε στη δράση. Ο «μάγος», παρατσούκλι που τον ακολουθούσε από τα μικράτα του, αγωνίστηκε για 25 λεπτά κόντρα στην Βαγιεντουπάρ για την 4η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας της Κολομβίας. Και παρά το μεγάλο διάστημα της αποχής του, έδειξε γιατί θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά χαμένα ταλέντα της Κολομβίας!

Ο Πίνο ξεκίνησε την καριέρα του στη Μεντεγίν, από την οποία τον αγόρασε η Μονακό το καλοκαίρι του 2006, έναντι 3.000.000 €. Στο πριγκιπάτο απέκτησε λεφτά και φήμη και το 2010 η Γαλατασαράι τον έκανε δικό της, πληρώνοντας επίσης 3.000.000. Στην Κωνσταντινούπολη έμεινε μόλις έναν χρόνο, πριν τον αποκτήσει η Αλ-Νασρ από τη Σαουδική Αραβία.

Αν και στο πρώτο μισό της σεζόν οργίασε, τα πράγματα στην Αραβική Χερσόνησο εξελίχθηκαν άσχημα. Λόγω των… τατουάζ του. Και συγκεκριμένα ένα τατουάζ με τον Ιησού. Ο Πίνο έκανε βόλτα σε ένα εμπορικό του Ριάντ με την τότε σύζυγό του. Ενας Σαουδάραβας πολίτης ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι το τατουάζ του φαινόταν. Τον κατήγγειλε στην αστυνομία. Και τα προβλήματα άρχισαν. Μετά από λίγη ώρα ο Πίνο είχε συλληφθεί από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας μαζί με τη σύζυγό του και η Αστυνομία αρνούνταν να τον αφήσει ελεύθερο.

Μετά από μεγάλες περιπέτειες, έμεινε και έφυγε άρον άρον από τη χώρα, λύνοντας το συμβόλαιό του με την Αλ Νασρ. Αλλά και με τη Γαλατασαράι, από την οποία είχε πάει δανεικός, αλλά δεν ήθελε να γυρίσει.

Κάπως έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Πίνο ήρθε στην Ελλάδα. Υπέγραψε στα τέλη του μήνα, έκανε ατομικό πρόγραμμα για να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση και τελικά μπήκε στο rotation των Πειραιωτών τον Ιανουάριο του 2013, σε ένα 3-0 επί της Βέροιας, που τον ανέδειξε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Εντούτοις, η άφιξη του Μίτσελ, κάποιοι τραυματισμοί, αλλά κυρίως η τρελή εξωγηπεδική ζωή, άλλαξαν γρήγορα τα δεδομένα. Και στο τέλος της σεζόν 2012-13, ο Πίνο πήρε δρόμο για άλλες πολιτείες.

Για την ακρίβεια, πήρε την κατηφόρα… Μεντεγίν (Κολομβία, 2013), Μπαστιά (Γαλλία, 2014-15), Ουνιβεσιτάριο (Περού, 2016), Αρέμα (Ινδονησία, 2017), Μπαρίτο Πουτέρα (Ινδονησία, 2018) και πλέον Ρεάλ Καρταχένα.

Αποκορύφωμα; Το γεγονός ότι συνελήφθη να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο πολυτελείας. Ο ίδιος δεν είχε ιδέα. Του το είχε δώσει ένας φίλος του, για να κυκλοφορεί το διάστημα που θα βρίσκεται στην Κολομβία. Αλλά ο ίδιος πλήρωσε τη «λυπητερή». Ο μαγνήτης κάθε αναποδιάς.

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο έβγαλε πολλά λεφτά, γρήγορα. Τα άξιζε, γιατί ήταν παίκτης με εξωπραγματικό ταλέντο. Αλλά εξίσου γρήγορα κατέστρεψε τα πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ