Ολυμπιακός – εντεκάδα : Τα πάνω-κάτω ο Μαρτίνς στη Λεωφόρο

Ολυμπιακός – εντεκάδα : Τα πάνω-κάτω ο Μαρτίνς στη Λεωφόρο

4-3-3 αλλά…

Άκρως ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του Πέδρο Μαρτίνς για το αποψινό ντέρμπι των αιωνίων. Και βέβαια μέσα από το… τούνελ μιας σειράς γεγονότων που τον οδηγούν στις επιλογές του. Ο τραυματισμός του Εμβιλά, η απουσία του Μπρούμα, η ανάγκη να βρει ρυθμό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πριν από την Αιντχόφεν, γενικώς οι δεύτερες σκέψεις πριν τους Ολλανδούς.

Τι λέει το ρεπορτάζ; Πως ο κύβος ερρίφθη για το αρχικό σχήμα, Με πολλές εκπλήξεις: 4-3-3 με Τιάγκο Σίλβα, αλλά και με Φορτούνη, Χασάν!

Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθετεί τον Σα μπροστά από την εστία του. Επιλέγει Ανδρούτσο, Σωκράτη, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ για την ευθεία της άμυνας. Επαναφέρει τον Μπουχαλάκη στο «6» για την κάλυψη της απουσίας του Εμβιλά. Θωρακίζει τη μεσαία του γραμμή με τον Καμαρά και τον Τιάγκο Σίλβα. Και δίνει με έναν τρόπο τα άκρα της επίθεσης σε Φορτούνη και Βρουσάι για την ενίσχυση του Αχμέντ Χασάν που αφήνει στον πάγκο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί!

Προφανώς ο Πορτογάλος είναι επηρεασμένος σοβαρά από την απουσία του Εμβιλά που ξεκινά το build up της ομάδας του. Και μάλλον για αυτό κρατά στις αρχικές επιλογές του τον Σεμέδο, και όχι τον Μπα (που θα είναι δίδυμο με τον Σωκράτη κόντρα στους Ολλανδούς). Ο Σεμέδο έχει μεγαλύτερη ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια για να χτίσει τις Ερυθρόλευκες κατοχές.

Την ίδια στιγμή με τον Σίλβα ο Ολυμπιακός αποκτά στη δεύτερη ζώνη έναν ακόμη δημιουργό που παίζει κάθετα. Και μην ξεχνάμε ότι ο Φορτούνης μπορεί να ξεκινά από το δεξί άκρο αλλά αυτονόητα θα συγκλίνει. Και για να ανοίξει τον διάδρομο στον Ανδρούτσο. Και για να υπάρξουν υπεραριθμίες στον άξονα. Για το «τρανζίσιον» που όπως φαίνεται θα είναι απόψε το βασικό ζητούμενο.

Τώρα στην ερώτηση γιατί ο Χασάν; Η απάντηση είναι μάλλον γιατί όχι; Ο Αιγύπτιος έβαλε δύο γκολ την Τετάρτη με τον Άρη, έχει φτάσει τα 10 σε όλες τις διοργανώσεις. Και γενικώς είναι φορμαρισμένος. Έχει μεγαλύτερη ικανότητα από τον Μαροκινό στον αέρα αν αυτό λέει κάτι, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται κλειστή. Και έχει την εμπιστοσύνη και του τεχνικού τιμ.

Μένει να δούμε αν το ρεπορτάζ θα επιβεβαιωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ