Μαλεζας : «Ευλογημένος για όσα έζησα ως ποδοσφαιριστής, από πριν ήξερα ότι θα ασχοληθώ με την προπονητική»

Μαλεζας : «Ευλογημένος για όσα έζησα ως ποδοσφαιριστής, από πριν ήξερα ότι θα ασχοληθώ με την προπονητική»

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στο PAOK TV για την ποδοσφαιρική του καριέρα που ολοκληρώθηκε αλλά και για το νέο κεφάλαιο στην προπονητική.

Συνέντευξή στο PAOK TV παραχώρησε ο Στέλιος Μαλεζάς όπου μίλησε για την ποδοσφαιρική του πορεία δηλώνοντας ευλογημένος για όσα έζησε ενώ αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο της προπονητικής που άνοιξε για εκείνον έχοντας αναλάβει την Κ19 του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής και γενικά για την πορεία του: «Καταρχήν νιώθω ευλογημένος που πέρασα και πολύ καλές στιγμές, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που βίωσα, γιατί με έκαναν καλύτερο σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο. Οι καλές στιγμές είναι αυτές οι οποίες νιώθεις περήφανος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δύσκολες που εγώ και η οικογένειά μου τις περάσαμε μαζί και μας βοήθησαν να εξελιχθούμε».

Για το αν έχει κάποιο απωθημένο: «Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι η πορεία μου στο εξωτερικό. Κράτησε πολύ λίγο. Θα ήθελα να ήμουν παραπάνω είτε στη Γερμανία είτε κάπου αλλού, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσα να επιστρέψω ξανά στην ομάδα για να ζήσω τα τρία Κύπελλα και το πρωτάθλημα. Θα μπορούσα να πω και τη χρονιά του Σάντος. Την ομάδα, που θεωρούμε όλη την καλή. Όπου δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο που νομίζω τον δικαιούμασταν. Είναι δύο πράγματα τα οποία ναι μεν, λες ότι θα ήθελα να γινόταν κάτι καλύτερο, αλλά και πάλι δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν η πορεία μου».

Για το φινάλε της καριέρας του: «Κάτι ξαφνικό δεν έγινε, απλά την περσινή χρονιά στην Ξάνθη, άρχισα να βγάζω κάποια προβληματάκια. Τα πράγματα γενικά στην απόδοσή μου δεν ήταν όπως ήθελα, οπότε πριν την καραντίνα του Μαρτίου αποφάσισα ότι μετά το τέλος της σεζόν θα σταματήσω. Ήταν και μία ευκαιρία γιατί λόγω και της σχολής της προπονητικής, δε θα έπρεπε να είμαι επαγγελματίας αθλητής. Όλα μαζί έδεσαν, ώστε να αποφασίσω να σταματήσω».

Για τη νέα καθημερινότητα μετά το ποδόσφαιρο: «Το δούλεψα πολύ στο μυαλό μου, ότι εντάξει παραπάνω καλό ήταν να μην πάει, οπότε κλείνουμε αυτόν τον κύκλο κι ανοίγουμε έναν άλλο. Με βοήθησε και το γεγονός ότι είχα αποφασίσει από πριν ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική, ώστε να επικεντρωθώ εκεί».

Για την απόφασή του να γίνει προπονητής: «Είμαι τυχερός γιατί μαζί μου βρίσκονται άλλα 18 παιδιά, οι περισσότεροι κυρίως της γενιάς μου. Τα παιδιά αυτά, έχουν πολλές παραστάσεις κι είμαι τυχερός γιατί έχω και κάποιους δασκάλους που έχουν την εμπειρία. Όλα τα άτομα έχουμε κάνει ένα καλό γκρουπ και ο ένας βοηθάει τον άλλο με τις εμπειρίες και τις απόψεις, για να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι. Το πρώτο μπλοκ που κάναμε, ήταν πολύ άγνωστο για εμάς. Γιατί έχουμε χρόνια στο ποδόσφαιρο, είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό, αλλά το να μπεις στο κομμάτι της προπονητικής είναι διαφορετικό. Τα πρώτα μπλοκ μας βοήθησαν να σκεφτόμαστε και να μπούμε στον τρόπο σκέψης του προπονητή. Επειδή είναι σε εξέλιξη, νομίζω σε κάθε μπλοκ βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι».

Για το τι προπονητής θέλει να γίνει: «Θέλω να γίνω ο Στέλιος Μαλεζάς. Ένας προπονητής με τον χαρακτήρα μου, την προσωπικότητά μου κι ό,τι βγει από αυτό».

Για τον προπονητή που ξεχωρίζει: «Είμαι τυχερός, γιατί έχω δουλέψει με πολύ καλούς προπονητές. Κάθε ένας μου έδωσε πράγματα και θα ήθελα να υιοθετήσω πράγματα από αυτούς. Δεν μπορώ να μην πω για τον Φερνάντο Σάντος. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κ.Λουτσέσκου. Τον Βλάνταν Ίβιτς που ήμασταν και συμπαίκτες και πως είναι να τον έχεις και προπονητή. Από τους Έλληνες ο Μάκης ο Χάβος. Είναι άτομα τα οποία μπορεί ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει, αλλά όταν είσαι σε μία ομάδα, είναι σημαντικοί».

Για τους ανθρώπους που έχει γύρω του τώρα και τον Πάμπλο Γκαρσία: «Επειδή η σχέση που είχαμε και σαν παίκτες και είχαμε κάνει συζητήσεις, είναι θεωρητικά πιο εύκολο. Αυτό είναι μέχρι να σχηματίσεις και να διαμορφώσεις μία φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βάλει ο καθένας την προσωπικότητά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ