Εξοντωτική ποινή: Τον διαλύουν

Εξοντωτική ποινή: Τον διαλύουν

Αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 90.000 ευρώ. Η Εξυγίανση «εκδικείται» τον Ολυμπιακό προσπαθώντας να τον διαλύσει

Και κάπου εδώ οι… μάσκες έπεσαν. Η νέα τάξη πραγμάτων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο επιχειρεί να εξοντώσει τον Ολυμπιακό με κάθε τρόπο. Αυτό που συνέβη πριν από μερικά λεπτά είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Μια απόφαση σκάνδαλο που εκτροχιάζει οριστικά τους Πειραιώτες από το φετινό πρωτάθλημα.

Τι αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ; Το μάξιμουμ που προβλέπονταν. Και αφαίρεση βαθμών (-3) και τιμωρία της έδρας (κεκλεισμένων 2 αγωνιστικές για το πρωτάθλημα με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό)  και πρόστιμο 90.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η απόφαση: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

θυμίζουμε ότι με αφαίρεση βαθμών δεν τιμωρήθηκε πέρσι η ΑΕΚ στον τελικό της ντροπής στον Βόλο με τον ΠΑΟΚ όταν και έλαβαν χώρα τα μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια την τελευταία 20ετία με οπαδούς να μαχαιρώνονται σε… ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Θυμίζουμε επίσης ότι ο ΠΑΟΚ που οι οπαδοί του έκαναν «κατάληψη» στα Γιάννινα την περασμένη Κυριακή, όταν μπούκαραν στις κερκίδες 2.500 άνθρωποι ενώ είχαν μόλις 700 εισιτήρια, δεν κλήθηκε καν σε απολογία. Αυτές είναι οι επιταγές του Ελληνικού ποδοσφαίρου της νέας εποχής. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο της Εξυγίανσης. Ο Ολυμπιακός είναι στο στόχαστρο με κάθε πιθανό τρόπο. Και η σημερινή απόφαση δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Εννοείτε πως η ποινή που επιβλήθηκε στους πρωταθλητές είναι εφέσιμη και φυσικά ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει έφεση στην επιτροπή εφέσεων η οποία θα εκδικαστεί τις επόμενες μέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ