ΟΦΗ : Η κρίση που «σκοτώνει» το πρότζεκτ

ΟΦΗ : Η κρίση που «σκοτώνει» το πρότζεκτ

Ο ΟΦΗ του... «λαμπρού» πρότζεκτ με φόντο το μέλλον έχει βρεθεί να ζει μια παρατεταμένη κρίση, δίνοντας μάχη για την παραμονή του.

Την προηγούμενη σεζόν, αν κάτι προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα ήταν η εξαιρετική και συνάμα αναπάντεχη πορεία του ΟΦΗ.

Μια ομάδα που τη σεζόν 2018/2019 γλίτωσε τον υποβιβασμό με γκολ στο 90+6′ κόντρα στον Πλατανιά στα μπαράζ, βρέθηκε την αμέσως επόμενη σεζόν να τερματίζει στην 5η θέση και να παίζει στην Ευρώπη. Η κρητική ομάδα είχε πρότζεκτ με φόντο το… μέλλον.

Η φιλοσοφία και ο τρόπος που λειτουργούν οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι αρκετά διαφορετικός και ιδιαίτερος σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας. Οι σκέψεις ανήκουν πιο πολύ στο μέλλον παρά στο παρών.

«Το πλάνο δεν είναι μόνο οι νίκες την Κυριακή και είναι κάτι μεγαλύτερο και πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος ότι είναι ένα όραμα που θέλουμε να το φέρουμε βήμα – βήμα» είχε αναφέρει σε περσινή συνέντευξη του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μανώλης Βογιατζάκης.

Ωστόσο, καλώς η κακώς, όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ειδικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου αυτό είναι κανόνας. Τη φετινή σεζόν ο ΟΦΗ δείχνει να πραγματοποίησε πισωγύρισμα ολκής. Από εκεί που υπήρχαν χαμόγελα στο Γεντί Κουλέ, έφτασε στο σημείο να γίνονται «λαϊκά δικαστήρια», με το κλίμα να είναι τεταμένο ακόμη και εντός των αποδυτηρίων. Ρίχνοντας μια ματιά λοιπόν στα στατιστικά, τους αριθμούς και τα αποτελέσματα η κρίση μοιάζει να έχει αντικαταστήσει το πολυπόθητο πρότζεκτ.

Αν κάτι χαρακτήριζε την ομάδα του Γιώργου Σίμου την περσινή σεζόν ήταν οι επιθετικές της επιδόσεις και η απόδοση της στο Γεντί Κουλέ. Στις 26 αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου είχε σημειώσει 35 γκολ (ισάριθμα με Παναθηναϊκό), ενώ φέτος σε 22 παιχνίδια έχει καταγράψει 19 τέρματα, όντας 4η στην λίστα των ομάδων με τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις.

Όσον αφορά την απόδοση και τα αποτελέσματα στην έδρα του, σε σχέση με πέρυσι υπάρχει μεγάλο χάσμα, κάτι το οποίο δείχνει πως και η πανδημία του κορωνοϊού έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καθοδική πορεία της ομάδας. Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2019/2020 είχαν 8 νίκες 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στο Γεντί Κουλέ, ενώ την τρέχουσα σεζόν μετράνε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Μάλιστα, είναι η 2η ομάδα με τις περισσότερες ήττες εντός έδρας.

Πλέον, ο ΟΦΗ έχει μπει σε μεγάλους μπελάδες, καθώς βρίσκεται μόλις στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και η αγωνιστική του κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αγνοεί τη νίκη εδώ και 1 μήνα και 13 μέρες, ενώ στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να βάλει στο… σακούλι του ούτε έναν βαθμό. Και οι… αμείλικτοι αριθμοί δεν τελειώνουν εδώ, καθώς πρόκειται για την ομάδα που διαθέτει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί έως τώρα 36 γκολ.

Αυτός ο ΟΦΗ καλείται να κάνει στροφή 180 μοιρών στα 11 εναπομείναντα παιχνίδια της φετινής σεζόν (4 κανονικής διάρκειας 7 πλέι άουτ), έτσι ώστε να μην βιώσει καταστάσεις ανάλογες της σεζόν 2018/2019, γιατί δεν θα υπάρχει πάντα ένας Ναμπί να τον γλιτώνει από τον υποβιβασμό με γκολ στην τελευταία φάση. Και το πρότζεκτ κάνει ένα βήμα μπρος, δέκα πίσω…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ