ΠΑΟΚ : Τελικώς, παίζει μόνο… τελικούς

ΠΑΟΚ : Τελικώς, παίζει μόνο… τελικούς

Δικαιώθηκε ξανά ο Πάμπλο ο "πολεμιστής". Η Λαμία των 6 γκολ σε 10 ματς δέχθηκε 4 στην Τούμπα παίζοντας με τα... τριτα. Φαρσοκωμωδία, αλλοιώνουν την "μάχη" ακομη και της δευτερης θέσης οι "εξυγιαντες"

Πως το λένε οι στατιστικολόγοι; Τα νούμερα μπορούν να λένε όλη την αλήθεια, μπορεί να μη λένε και τίποτα. Πάμε να δούμε τα νούμερα της Λαμίας από το ξεκίνημα του 2021 και μέχρι σήμερα, που ανέβηκε στην Τούμπα για να παίξει με τον ΠΑΟΚ; Δέκα παιχνίδια από τις 4 Γενάρη και έπειτα. Ας δούμε και τα αποτελέσματα:

Λαμία – Άρης 2-0, ΟΦΗ – Λαμία 2-0, Λαμία – ΑΕΚ 0-1, Ατρόμητος -Λαμία 2-1, Βόλος – Λαμία 1-1, Παναιτωλικός – Λαμία 0-0, Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 1-0, Παναθηναϊκός – Λαμία 0-0, Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0, Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-1.

Αν μετρήσουμε τα γκολ που δέχτηκε σε αυτά τα δέκα ματς; Μόλις έξι. Και αυτά στα πέντε πρώτα παιχνίδια της. Από πότε είχε να δεχτεί γκολ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στο πρωτάθλημα; Από τις 17 Ιανουαρίου, στο 1-1 με τον Βόλο. Έναν μήνα πριν. Ενδιάμεσα, είχε παίξει πάλι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το Κύπελλο. Σε εκείνο το… υπέροχο 2-2 ημίχρονο/5-2 τελικό. Μια ομάδα που τρώει γκολ με το σταγονόμετρο τον τελευταίο μήνα, έφαγε δύο σε 15 λεπτά και πέντε συνολικά μονάχα σε ένα ματς.

Θα πει κάποιος πως σε εκείνο το παιχνίδι Κυπέλλου ο Γρηγορίου είχε αφήσει πολλούς βασικούς εκτός αποστολής. Διότι το Κύπελλο δεν θα μπορούσε να είναι ο βασικός στόχος της Λαμίας σε μια περίοδο που δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία. Σωστά όλα μέχρι εδώ.

Τι λέει, όμως, ο λαός; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είσαι σύμπτωση. Μόλις 11 μέρες πέρασαν από τη συνάντηση του ΠΑΟΚ και της Λαμίας στο Κύπελλο και οι δύο ομάδες τα είπαν πάλι για το πρωτάθλημα σήμερα. Κι όμως, παρ’ όλο που η Λαμία δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να σώσει την κατηγορία, παρ’ όλο που έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όντως έξι ματς αήττητη (εκ των οποίων το ένα στη Λεωφόρο και το άλλο στην Τρίπολη, δηλαδή με δύο ομάδες… άχαστες το τελευταίο διάστημα), ο Γρηγορίου το έκανε ξανά. Άφησε εκτός αποστολής 13 ποδοσφαιριστές.

Και ξαφνικά, η ίδια ομάδα που έτρωγε γκολ με το… σταγονόμετρο και το τελευταίο μήνα δεν είχε δει την εστία της να παραβιάζεται (εκτός του ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), είδε την άμυνά της να γκρεμίζεται πάλι σαν χάρτινος πύργος. Στο ίδιο γήπεδο. Με τον ίδιο αντίπαλο.

Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί πως ο Γρηγορίου επιλέγει για ακόμα μια φορά να αφήσει εκτός τόσους βασικούς σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος… αγκομαχά να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο γήπεδό του. Και την ίδια ώρα είχε πάει στη Λεωφόρο κόντρα στον φορμαρισμένο και σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, με όλους τους βασικούς. Και κατάφερε να πάρει τον βαθμό. Η επίσημη δικαιολογία, φυσικά, των τόσων πολλών απουσιών θα είναι πως την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει ο εξ αναβολής αγώνας της Λαμίας με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ για την 8η αγωνιστική. Πιθανότατα αυτό να σκέφτηκε ο Γρηγορίου και να άφησε τόσους πολλούς παίκτες εκτός. Ποιος ξέρει…

Οι προπονητές ξέρουν καλύτερα, έτσι δεν λέει ο κόσμος πάντα; Άλλωστε και ο Πάμπλο Γκαρσία προπονητής είναι και κάτι θα ξέρει καλύτερα που έλεγε πριν από λίγο καιρό πως η ομάδα του παίζει κάθε Κυριακή… τελικούς και οι υπόλοιπο φιλικά παιχνίδια. Αλήθεια έχει να πει κάτι ο Ουρουγουανός γι’ αυτή τη φαρσοκωμωδία που για ακόμα μια φορά παρακολουθήσαμε;

Θεωρεί πως ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός όταν προκύπτουν τέτοια φαινόμενα; Άραγε μιας και μιλούσε για ανταγωνιστές, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης που είναι ανταγωνιστές του για τη δεύτερη θέση, έπαιξαν… φιλικά με τη Λαμία που κατέβηκε πλήρης, κέρδισε με 2-0 τον Άρη και έφερε ισοπαλία στη Λεωφόρο; Έχει να απαντήσει κάτι ο Πάμπλο πάνω σ’ αυτό;

Μήπως έχει να πει κάτι (σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου) για το πως μια ομάδα έχει φάει έξι γκολ σε δέκα παιχνίδια και εννιά γκολ σε δύο παιχνίδια απέναντι στον ίδιο αντίπαλο; Μήπως η ομάδα του μεταμορφώνεται σε… Μάντσεστερ Σίτι όταν βρίσκει απέναντι της τη Λαμία;

Φυσικά δεν περιμένουμε κάποια απάντηση από κάποιον σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται με διαφορετικό στόχο πλέον. Αυτόν της δεύτερης θέσης. Διότι πάει πολύ για τον ΠΑΟΚ και να χάσει το πρωτάθλημα από τον… Νοέμβριο και να δει Παναθηναϊκό και Άρη να τον προσπερνούν. Μείνετε συντονισμένοι, η συνέχεια θα δοθεί στο… Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ