Ολυμπιακός – Άρης 1-1: Σε αποστολή ο Σιδηρόπουλος

Ολυμπιακός – Άρης 1-1: Σε αποστολή ο Σιδηρόπουλος

Εικονική πραγματικότητα στο Καραϊσκάκης (1-1). Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό. Άφησε να... πέφτει ξύλο στο χορτάρι.

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη στο «Καραϊσκάκης», με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 για την 23η αγωνιστική της Superleague και τον Τάσο Σιδηρόπουλο να εξελλίσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Ο νησιώτης διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον Βρουσάι στο πρώτο ημίχρονο και άφησε το σκληρό παιχνίδι από πλευράς του Αρη. Εικονική πραγματικότητα το τελικό 1-1, με τον Ολυμπιακό να έχει τις ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 83’ με πέναλτι του Κώστα Μήτρογλου.

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 40’ με τον Φορτούνη, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς είδε στο 25’ να τραυματίζεται και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή ο Μάριος Βρουσάι και λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου τον Σωκράτη να χτυπάει στον ώμο και να γίνεται επίσης αναγκαστική αλλαγή.

Οι Πειραιώτες, μετά το «μπλόκο» του Σιδηρόπουλου, που σήκωσε ψηλά τη σημαία της… εξυγίανσης και με το «έτσι θέλω» τους στέρησε δύο βαθμούς, στρέφουν το βλέμμα τους στη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν για το Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Σωκράτη και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Φορτούνη με τον Χασάν στην επίθεση. Από την άλλη, ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Αρη με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τους Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήση και Σάκιτς στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σάσα και Τζέγκο, με τον Γκαρσία δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Σίλβα αριστερά και τον Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο.

Χαμηλό τέμπο…

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα του Αρη. Οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας έκλεισαν καλά τους χώρους προς την εστία του Κουέστα και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα με τους Μάνο, Σίλβα, Ματέο Γκαρσία και Μπερτόλιο.

«Επνιξε» πέναλτι υπέρ του Βρουσάι ο Σιδηρόπουλος

Στο 10’ ο Φορτούνης άλλαξε με τον Μπουχαλάκη, σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 16’ ο Μασούρας βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ. Στο 20’ ο Βρουσάι ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αρη από τον Σάκιτς, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν… συγκινήθηκε και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αναγκαστική αλλαγή ο Βρουσάι

Στο 25’ ο Βρουσάι έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το γόνατό του και λίγο αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Βαλμπουενά να παίρνει τη θέση του. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο και θα κάνει εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Ευκαιρίες και 1-0!

Μετά το 35’ ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και άρχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και πήγαινε «καρφί» για τα δίχτυα του Κουέστα, αλλά ο πορτιέρο του Αρη «εκτινάχθηκε» και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο,τι δεν κατάφεραν ο Βαλμπουενά και ο Χασάν, το έκανε στο 40’ ο Φορτούνης. Ο Ματιέ με ωραίο τακουνάκι άνοιξε την μπάλα στον Χολέμπας, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας κατέβασε, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Ανδρούτσος γύρισε στον Φορτούνη και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

Τραυματίστηκε και ο Σωκράτης

Στο 44’ οι Κίτρινοι κέρδισαν φάουλ ανάμεσα στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Το φάουλ εκτελέστηκε, ο Σεμέδο στην προσπάθειά του να διώξει βρήκε λάθος την μπάλα, αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ο Παπασταθόπουλος έτρεξε, πρόλαβε και έδιωξε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή, αλλά στη συνέχεια έπεσε άτσαλα και χτύπησε τον ώμο του. Ο έμπειρος σέντερ μπακ δοκίμασε να συνεχίσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες και πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ρέαμπτσιουκ πήρε τη θέση του Σωκράτη. Ο Χολέμπας μετακινήθηκε στο κέντρο της άμυνας και ο Μολδαβός πήγε στο αριστερό άκρο.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης πέρασαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τους προπονητές λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού να προχωρούν σε αλλαγές. Ο Μάντζιος έβαλε τους Μπρούνο και Μαντσίνι αντί των Σίλβα και Γκαρσία και ο Μαρτίνς τους Τιάγκο Σίλβα και Ραντζέλοβιτς αντί των Φορτούνη και Μασούρα.

Στο 63’ ο Μπρούνο βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, αλλά ο Ανδρούτσος έβαλε ωραία το σώμα του και απέκρουσε την μπάλα, προ του Ζοσέ Σα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάντζιος έκανε νέα αλλαγή, με τον Κώστα Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Μάνου.  Στο 69’ ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ από αριστερά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Ματιέ Βαλμπουενά το εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα πήγαινε προς το «Γ», αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 76’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε νέα αλλαγή, με τον Εμβιλά να παίρνει τη θέση του Καμαρά. Δύο λεπτά αργότερα ο Χολέμπας έφτασε κοντά στο 2-0, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ.

Πέναλτι για τον Αρη και 1-1

Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μαντσίνι βγήκε απέναντι από τον Σα, έπεσε στο έδαφος και ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι υπέρ του Αρη. Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Στο 84’ ο Ακη Μάντζιος έβαλε τον Κάτσε αντί του Μπερτόγλιο για να έχει έναν ακόμα παίκτη με αμυντικά χαρακτηριστικά στη μεσαία γραμμή.

Στο 89’ ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι στα τελευταία λεπτά πίεσαν με γεμίσματα στην περιοχή του Αρη, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Το δεκάρι: Ο Βαλμπουενά μπήκε στο παιχνίδι και την ωραία πάσα με το τακουνάκι στη φάση του γκολ του Φορτούνη. Νωρίτερα πήγε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Και στις δύο φάσεις όμως ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το κλειδί: Το πέναλτι που δεν έδωσε στο πρώτο ημίχρονο στον Βρουσάι και το πέναλτι που έδωσε στο δεύτερο ημίχρονο στον Μαντσίνι. Στη μία περίπτωση ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και στη δεύτερη περίπτωση ο Αρης ισοφάρισε σε 1-1.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε δύο παίκτες του να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα και να βγαίνουν νοκ-άουτ. Αρχικά τον Βρουσάι και στη συνέχεια τον Σωκράτη. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον Πορτογάλο. Από την άλλη, ο Μάντζιος με τις αλλαγές του έψαξε τον τρόπο για να βρει την ισοφάριση. Τελικά, οι Κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με πέναλτι.

Στον πάγκο: Ο Σιδηρόπουλος. Ο… κορυφαίος στα λάθη. Απόψε δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Βρουσάι στη φάση με τον Σάκιτς και άφησε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αρη. Μια διαιτησία… εξυγίανσης από τον νησιώτη ρέφερι, που εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46′ Ρέαμπτσιουκ), Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (76′ Εμβιλά), Βρουσάι (29′ Βαλμπουενά), Μασούρας (59′ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (59′ Τιάγκο Σίλβα), Χασάν.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Ματέο Γκαρσία (57′ Μαντσίνι), Σάντε Σίλβα (58′ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (84′ Κάτσε), Μάνος (66′ Μήτρογλου).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ