Superleague : Η… μάχη της ουράς

Superleague : Η… μάχη της ουράς

Η ΑΕΛ πήρε το ντέρμπι της ουράς με τον Παναιτωλικό και μείωσε στους τέσσερις τη διαφορά από την ομάδα του Δέλλα – Ανάσα για τους Βυσσινί, έχασαν την ευκαιρία οι Αγρινιώτες, έχουν «μπλέξει» ΟΦΗ και Λαμία – Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος.

Τη χαρά της νίκης μετά από 16 παιχνίδια και το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες στις 4/11 γεύτηκε η Λάρισα, με την ομάδα της Θεσσαλίας το απόγευμα της Κυριακής να επικρατεί εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0, για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Οι Βυσσινί με το γκολ του Πινακά πήραν το τρίποντο, έφτασαν τους 13 πόντους σε 24 παιχνίδια και μείωσαν στους 4 τη διαφορά από τον προτελευταίο Παναιτωλικό (17), με την ΑΕΛ μάλιστα να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αυτό με την Λαμία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, το οποίο δεν είχε πραγματοποιηθεί στις 6/2, λόγω του θέματος που είχε προκύψει με τα δελτία των φιλοξενούμενων.

Η σημερινή νίκη δίνει ελπίδες παραμονής στην ΑΕΛ και βάζει σε… μπελάδες τον Παναιτωλικό, που δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στο Αλκαζάρ και είδε την Λάρισα να μειώνει στους 4 τη μεταξύ τους διαφορά. Το συγκρότημα του Φέστα στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Superleague, θα προσπαθήσει να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον σύλλογο του Αγρινίου και να μπει με τη μικρότερη δυνατή διαφορά στα πλέι άουτ.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ αγωνίζεται στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ (6/3), ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ (14/3). Επίσης, όπως προαναφέραμε, υπάρχει και το παιχνίδι με τη Λαμία, το οποίο είχε αναβληθεί και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Ο Παναιτωλικός στα δύο τελευταία παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου είχε να παίξει εντός έδρας με τον Βόλο στις 7 Μαρτίου και εκτός έδρας με τον Απόλλωνα στις 14/3. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έχει πιο εύκολο πρόγραμμα από την ΑΕΛ και θα προσπαθήσει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για να μπει με την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα πλέι άουτ.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι ομάδες από το 7 έως το 14, θα παίξουν στα πλέι άουτ και στη συνέχεια η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβαστεί απευθείας, ενώ από την άλλη, η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η, θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2.

Αρα, ούτε ο ΟΦΗ, ούτε η Λαμία, έχουν «σφραγίσει» την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν με 19 πόντους, αλλά να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες στις τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (σ.σ αυτό με την ΑΕΛ), έχει ανεβάσει ρυθμούς και μαζεύει συνεχως πόντους, ενώ οι Κρητικοί είναι ντεφορμέ και χάνουν από όλους. Τελευταία φορά που κέρδισαν ήταν στις 7 Ιανουαρίου. Ηταν εντός έδρας απέναντι στη Λαμία με 2-0 για την 15η αγωνιστική. Από τότε έχουν 1 ισοπαλία και 8 ήττες.

Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν ουσιαστικά για τις δύο θέσεις που δίνουν την παραμονή στη Superleague, με τον ΟΦΗ και τη Λαμία να βρίσκονται στο +2 από τον Παναιτωλικό και στο +6 από την ΑΕΛ και να έχουν… μπλέξει για τα καλά. Ειδικά, οι Κρητικοί που είναι σε κακό φεγγάρι. Το ματς που ακολουθεί με τους Θεσσαλούς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τους Ομιλήτες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων μέχρι το τέλος:

Λάρισα (14η-13β.)

Λαμία – ΑΕΛ (θα οριστεί)
ΟΦΗ-ΑΕΛ (6/3, 17:15)
ΑΕΛ-Ολυμπιακός (14/3, 19:00)

Παναιτωλικός (13ος-17β.)

Παναιτωλικός-Βόλος (7/3, 17:15)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός (14/3, 19:00)

Λαμία (12η-19β.)

Λαμία – ΑΕΛ (θα οριστεί)
Ολυμπιακός – Λαμία (7/3, 15:00)
Λαμία-Ατρόμητος (14/3, 19:00)

ΟΦΗ (11ος-19β.)

ΟΦΗ-ΑΕΛ (6/3, 15:00)
Αρης-ΟΦΗ (14/3, 19:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ