Καμαρά : Επί… 50 μέσα σε τρία χρόνια! (vid)

Καμαρά : Επί… 50 μέσα σε τρία χρόνια! (vid)

Το 2018 ήρθε στον Ολυμπιακό σαν ακατέργαστο διαμάντι. Μέσα από τη σκληρή δουλειά κατάφερε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τους Πειραιώτες και να ανεβάζει τη αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο από τις 300.000 ευρώ στα 15 εκατ. ευρώ!

Το όνειρό του ζει στον Ολυμπιακό ο Μαντί Καμαρα.

Ο Αφρικανός μέσος ήρθε στον Ολυμπιακό από την Αζαξιό το 2018 σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι και μέσα από τη σκληρή δουλειά κατάφερε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και να ανεβάσει στα… ύψη την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο άσος από την Γουϊνέα, ο οποίος χθες είχε γενέθλια και έκλεισε τα 24, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις των Ερυθρόλευκων σε αυτή τη νέα τους εποχή. Τα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει πραγματοποιήσει 117 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 16 γκολ και 11 ασίστ. Ειδικά, τον τελευταίο 1.5 χρόνο είναι απολαυστικός.

Οι εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι εντυπωσιακές και έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των κορυφαίων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου. Είναι πρωταγωνιστής σε αυτό που έχει σχηματίσει ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Αφρικανό μέσο να είναι πλέον ο πιο ακριβός παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και της Superleague, σύμφωνα με το transfemarkt. Σύμφωνα με το εν λόγω σάιτ, ο Μαντί Καμαρά έχει χρηματιστηριακό αξία 15 εκατ. ευρώ. Το ίδιο σάιτ το καλοκαίρι του 2018, όταν ο Αφρικανός ερχόταν στους Πειραιώτες, τον κοστολογούσε στις 300.000 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το ασφαλέστερο δείγμα γραφής η «κοστολόγηση» από ένα αθλητικό σάιτ, αλλά μιλάμε για κάποιον που μέσα σε 3 χρόνια ανέβασε την τιμή του στο χρηματιστήριο επί 50! Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «βελτίωσης» και… εκτόξευσης των παικτών που απαρτίζουν αυτή την σπουδαία ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Φέτος, ο Μαντί Καμαρά έχει παίξει σε 30 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 3 γκολ και 4 ασίστ. Συγκεκριμένα, έχει 21 συμμετοχές στη Superleague, με 2 γκολ και 4 ασίστ, τέσσερις στους ομίλους του Champions League με 1 γκολ, δύο στα προκριματικά του Champions League και δύο στο Europa League, ενώ έχει αγωνιστεί και σε ένα παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι ένας από τους παίκτες στους οποίους βασίζεται ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Αφρικανό μέσο να τον βγάζει ασπροπρόσωπο και να βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης έχουν το όνομά του Μαντί Καμαρά στο μπλοκάκι τους.

Το περασμένο τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό ήταν καθημερινά για τον 24χρονο μέσο των Πειραιωτών, με την Μίλαν να είναι μία από τις ομάδες που έχει δείξει ενδιαφέρον για τον μέσο του Ολυμπιακού. Ωστόσο, δεν είναι μόνη που ενδιαφέρεται, αφού πολλοί σύλλογοι από την Ιταλία και την Αγγλία, βολιδοσκοπούν τον χαφ των Ερυθρόλευκων και παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η διοίκηση του πειραϊκού συλλόγου επιβράβευσε τον Καμαρά για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ