Και μόνο ο «φόβος» στην Τούμπα, έχει δικαιώσει τον φετινό Άρη…

Και μόνο ο «φόβος» στην Τούμπα, έχει δικαιώσει τον φετινό Άρη…

Στις μέρες… αφθονίες του Ιβάν, ο ΠΑΟΚ δεν είναι το «αφεντικό της πόλης».

ΠΑΟΚ-Άρης. Ένα ματς που θα διεξαχθεί την Κυριακή (7/3, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας. Το σημαντικότερο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, ένα ντέρμπι με την κυριολεκτική έννοια του όρου λόγω εντοπιότητας ανάμεσα στους δύο μεγάλους της συμπρωτεύουσας. Άλλωστε και χιλιομετρικά οι έδρες τους απέχουν ελάχιστα.

Επίσης, η αντιπαλότητα του Άρη και του ΠΑΟΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες στον ελληνικό αθλητισμό. Ίσως είναι υποδεέστερη μόνο από των δύο αιωνίων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη, μία από τις φιλοδοξίες στην Τούμπα ήταν πως ο Δικέφαλος του Βορρά θα μετατραπεί στο… αφεντικό της πόλης. Πράγματι, η ενίσχυση του ΠΑΟΚ στους εξωποδοσφαιρικούς τομείς (όπως η ΕΠΟ του δικού του… Γραμμένου) και η ταλαιπωρία του Άρη στις μικρές κατηγορίες, έδωσαν την αίσθηση πως αυτό θα συνέβαινε…

Με την επιστροφή του Άρη στη Superleague, στην Τούμπα δεν ανησύχησαν. Αντιμετώπισαν τον συμπολίτη με υπεροψία, αφού κυριαρχούσε η εντύπωση πως αγωνιστικά υστερούσε σημαντικά. Ούτε και φαντάζονταν στον ΠΑΟΚ πως το κενό θα έκλεινε σύντομα. Έμειναν με την εντύπωση για χρόνια θα νικούσαν εύκολα εντός και εκτός…

Ωστόσο, όπως και με άλλα γεγονότα, η πραγματικότητα τους διέψευσε οικτρά… Διότι από τη μέρα που ο Άρης επανήρθε δριμύτερος ξεπερνώντας την περιπέτεια του, έχει ηττηθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις από τον ΠΑΟΚ… Σε οχτώ αναμετρήσεις, έχει επίσης 2 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει δύο φορές στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην πρώτη τους συνάντηση μετά την άνοδο του Άρη και άλλη μία πέρυσι στα Play Off, όταν οι «κιτρινόμαυροι» δεν συμπλήρωναν ούτε 18άδα λόγω των προβλημάτων τους.

Ο Άρης από την πλευρά του, έχει πανηγυρίσει δύο νίκες στην έδρα του, με 4-2. Με αυτή έσπασε το αήττητο του ΠΑΟΚ σκορπώντας θλίψη στους «ασπρόμαυρους», αλλά και φέτος με 1-0 στον πρώτο γύρο, πάλι στο «Βικελίδης».

Όσο για την Τούμπα, σε τέσσερα ματς οι δύο άσπονδοι εχθροί έχουν αναδειχτεί ισόπαλοι ισάριθμες φορές, για το πρωτάθλημα, τα Play Off καθώς και το Κύπελλο.

Φυσικά, εκτός από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, είναι φανερό σε όλους ότι ο φετινός Άρης υπερέχει του ΠΑΟΚ. Το αποδεικνύει η βαθμολογία, που ο Άρης διατηρείται δεύτερος με συνέπεια και χωρίς βοήθεια από κανέναν. Όταν ο ΠΑΟΚ ακολουθεί ένα βαθμό πίσω, έχοντας τις… Λαμίες που κατεβαίνουν με -14 παίκτες απέναντι στο σύνολο του Πάμπλό Γκαρσία.

Ακριβώς επειδή στην Τούμπα ξέρουν ότι ο Άρης είναι ανώτερος, φοβούνται. Εκφράζουν τον φόβος τους με κάθε τρόπο και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Και ο φόβος που νιώθουν στον ΠΑΟΚ, είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για τον φετινό Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ