Ολυμπιακός : Πέντε ζητούμενα πριν από την Άρσεναλ

Ολυμπιακός : Πέντε ζητούμενα πριν από την Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός παραμένει μέσα και στους τρεις στόχους του και αυτό οφείλεται στη σοβαρότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης - Τα πέντε ζητούμενα στον αγώνα με τη Λαμία.

Αρης, Αρσεναλ και στη μέση Λαμία. Ο Ολυμπιακός την περασμένη Πέμπτη στάθηκε όρθιος στο «Κ. Βικελίδης» και με το 1-1 που απέσπασε προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του στη φετινή σεζόν. Θα υποδεχθεί την Αρσεναλ στο Φάληρο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους «16» του Europa League.

Ενδιάμεσα από αυτά τα δύο παιχνίδια υπάρχει, όμως, ο αγώνας με τη Λαμία για της Superleague. Και εάν ο Ολυμπιακός παραμένει μέσα και στους τρεις στόχους του (σ.σ πρώτος στο πρωτάθλημα, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στους «16» του Europa League) αυτό οφείλεται στη σοβαρότητα και τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τη Λαμία στο Καραϊσκάκη το μεσημέρι της Κυριακής (7/3, 15:00), έχοντας πέντε πράγματα στο μυαλό τους.

1) Το προφανές. Οι βαθμοί της νίκης που θα διατηρήσουν μίνιμουμ τη δεύτερη θέση στο -14 από την κορυφή. Ότι και να συμβεί στο ΠΑΟΚ-Άρης. Παράλληλα αυτό το τρίποντο θα στείλει στο -22 τους συγκάτοικους στη 5η θέση Αστέρα και Παναθηναϊκό που συμπληρώνουν τις ομάδες των πλει-οφ. Κάθε βαθμός έχει τη σημασία του πριν το έξτρα πρόγραμμα των δέκα αγωνιστικών, από τη στιγμή που η συγκομιδή μεταφέρεται.

2) Μακριά από τις περιπέτειες: Με δύο λόγια να μην  χρειαστεί ο Ολυμπιακός να περάσει και άλλη… αναμέτρηση «ανοιχτή» ως το τελευταίο σφύριγμα. To τελευταίο του εύκολο απόγευμα ήταν στις 7/2 με τον ΟΦΗ (3-0). Από τότε όλα τα ματς του, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι οριακά. Υψηλής έντασης. Και προφανώς στοιχίζουν στο… ρεζερβουάρ.

3) Όχι άλλο παθητικό: Επτά σερί αναμετρήσεις οι Ερυθρόλευκοι δέχονται γκολ. Σε μια κατάσταση όχι συνηθισμένη για την καλύτερη άμυνα της Ελλάδας. Αποτέλεσμα όχι μόνο του δύσκολου προγράμματος, αλλά και της κούρασης. Της σωματικής. Αλλά και της πνευματικής (μην ξεχνάμε πως σχεδόν όλα ήρθαν από στημένες φάσεις). Δέκα γκολ παθητικό σε επτά αναμετρήσεις είναι… λογαριασμός. Και πρέπει κάποια στιγμή να «πάψει».

4) Rotation: Στον Πέδρο Μαρτίνς δεν αρέσει η λέξη. Μάλιστα χθες έλεγε ότι πια δεν ξεχωρίζει βασικούς από αναπληρωματικούς. Δεν είναι έτσι όμως.  Προφανώς έχει μια σειρά από σκέψεις για την πρώτη αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Και για την υλοποίηση τους ποντάρει σε συγκεκριμένα πόδια. Αύριο είναι τιμωρημένος ο Καμαρά που δεδομένα θα είναι από τα «κλειδιά» της παρτίδας με τους Άγγλους.  Λογικά όμως θα πρέπει να πάρουν ανάσες και άλλοι. Είτε μένοντας εκτός αρχικού σχήματος. Είτε με την λογική ότι θα αποσυρθούν νωρίς.

5) Πέρσι οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με 66 βαθμούς. Φέτος με δύο νίκες (Λαμία εντός, ΑΕΛ εκτός) ανεβαίνουν στους 67. Είναι σπουδαίο επίτευγμα σε μια τόσο δύσκολη σεζόν, δίχως προετοιμασία κλπ, να διαπιστώνεις πως τελικά τα πήγες καλύτερα από πέρσι. Μιας πρώτης τάξεως ψυχολογική ώθηση. Αύριο για αυτή την υπόθεση «κλειδώνει» το 50%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ