Τελικά τα αίσχη της Τούμπας δεν τα είδε κανείς; (vid)

Τελικά τα αίσχη της Τούμπας δεν τα είδε κανείς; (vid)

Εισαγγελείς, Αστυνομία, ΠΑΟΚ, Σούπερ Λιγκ. Λες και δεν ήταν εκεί…

Σχεδόν 24 ώρες από το «Βατερλό» της Κυριακής. Και ακόμη καμία επίσημη αντίδραση. Λες και όσα είδαν τα μάτια μας με αφορμή το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, δεν ήταν παρά μια συνηθισμένη «βάρδια» στον μαγικό κόσμο της Τούμπας. Σε ένα γήπεδο που αν είχε «στόμα» πιθανότατα θα φώναζε κάποια στιγμή «δεν αντέχω» από τον τρόπο που το δυσφημούν εκείνοι που τάχα παριστάνουν πως το νιώθουν ως το ίδιο τους, το σπίτι.

Εμετικά πανό κρεμασμένα επιμελώς στην «τηλεοπτική κερκίδα» για την εξασφάλιση πως δεν θα υπάρξει θεατής που δεν θα γίνει «κοινωνός» τους. Επίθεση και… ψιλές στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που όπως φαίνεται ολοκληρώνει άδοξα τη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Μπουκάλια για τους υπόλοιπους. Απόπειρα «εισβολής» στα αποδυτήρια. «Μπλόκο» έξω από αυτά για να ζητηθούν εξηγήσεις. Κατάσταση εκτός ελέγχου, σε μια αναμέτρηση –κατά τα άλλα- κεκλεισμένων των θυρών.

Και μάλιστα στην εποχή της πανδημίας όπου το αυστηρό πρωτόκολλο υγείας δεν δικαιολογεί τους εκατοντάδες που είχαν το προνόμιο να δουν αυτό το ντέρμπι από κοντά. Και να το χαρακτηρίσουν.

Ο παρονομαστής της ντροπής

Υπάρχουν βίντεο. Υπάρχουν φωτογραφίες. Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή αντίδραση από κανέναν. Ούτε από τον επίσημο ΠΑΟΚ που προφανώς και έχει την αποκλειστική ευθύνη για όσα συνέβησαν, αλλά αποφάσισε να πάρει όρκο σιωπής. Ούτε από την Σούπερ Λιγκ που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι αποτελεί συνεταιρισμό-ανέκδοτο δίχως ίσες αποστάσεις. Ούτε καν από τις αρχές:

Την Αστυνομία που είδε 4-5 εκπροσώπους της να στέκουν ατάραχοι πλάι στο σημείο που ο Πασχαλάκης απολάμβανε… ιδιαίτερη περιποίηση από τους οπαδούς. Αλλά και την Δικαιοσύνη.

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις αυτό που έγινε χθες βράδυ στην Τούμπα. Και όμως δεν αντιδρά κανείς. Νιώθοντας προφανώς ότι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας για την Τούμπα της εποχής Σαββίδη. Ποιος ξεχνά άλλωστε τον οπλοφορούντα ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να κόβει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο σε εκείνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ και με χιλιάδες αστυνομικούς στο γήπεδο, να μην τον σταματά κανείς; Αν αυτός είναι ο παρονομαστής τότε δικαίως γιατί να συζητήσουμε τα χθεσινά.

Και όμως, ήταν εκεί…

Σε αυτές τις περιπτώσεις βεβαίως, ο πιο ασφαλής τρόπος διεξόδου από τις ευθύνες είναι η γενίκευση. Δεν είναι απρόσωπες οι ευθύνες. Και το ρεπορτάζ το επιβεβαιώνει δίχως να αφήνει απορίες. Χθες στο γήπεδο της Τούμπας (σύμφωνα με πληροφορίες) ήταν παρούσα η αθλητική Εισαγγελέας κ. Σοφία Διπλοίδου. Κατά μια άλλη πηγή παρόντας ήταν και ο πολιτικός της προϊστάμενος κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Καθισμένοι στην απέναντι κερκίδα από τα εμετικά πανό που όποιος τα διάβασε δεν μπορεί παρά να συμπέρανε πως είναι ο «ορισμός» υποκίνησης βίας.

Πανό που από τη στιγμή που το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών προφανώς και αναρτήθηκαν με ευθύνη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Ου μην και από την ίδια. Ήταν το μίνιμουμ να ειδοποιήσουν οι ίδιοι να κατέβουν αυτά τα πανό πριν την έναρξη του ματς. Και υποχρέωση τους να ανοίξουν αυτομάτως «έρευνα» για τους υπεύθυνους. Δεν συνέβη όμως ούτε το ένα, ούτε –όπως φαίνεται- το άλλο. Ούτε τα πανό της ντροπής «μαζεύτηκαν», ούτε κάποια δίωξη ασκήθηκε.

Ο άλλος φάκελος

Και η κυρία Διπλοίδου έχει στα χέρια της και τον άλλο φάκελο. Εκείνον για την υπόθεση δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη, όπως προέκυψε μετά το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Υπόθεση που ακόμη ερευνάται. Προφανώς ξέρει καλά λοιπόν και τις τεταμένες σχέσεις αλλά και τον συνολικό κίνδυνο που υπάρχει. Ομολογουμένως προκαλεί απορίες πως τα πανό έμειναν κρεμασμένα ως το τέλος. Για την ιστορία: Η χυδαιότητα θα μπορούσε να έχει «ξεκρεμαστεί» από το τηλεοπτικό πλάνο ολόκληρης της χώρας, με δύο τρόπους. Από απαίτηση της Εισαγγελέως. Και από απαίτηση του διαιτητή. Στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος ήταν Πολωνός (Σίμον Μαρτσίνιακ) και προφανώς δεν μπορεί να γνώριζε. Υπάρχει όμως παρατηρητής που θα έπρεπε να τον ενημερώσει σχετικά. Για να κινηθεί η διαδικασία. Ούτε αυτό συνέβη.

Ο αόρατος Μπουτσικάρης

Όπως φυσικά δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση και από την Σούπερ Λιγκ, του «αόρατου» Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Άφαντος για πολλοστή φορά σε μια κατάσταση απόλυτης δυσφήμισης και του προϊόντος και αθλητικών παραγόντων. Ευαισθησία αλά… καρτ, θα σκεφτεί κάποιος για τον πρόεδρο του συνεταιρισμού και αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Όχι άδικα. Μήπως είδατε τις φωτογραφίες από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και τους εκαντοντάδες «διαπιστευμένους» της Λεωφόρου; Μήπως είδατε το περίφημο βίντεο της λήξης στα Γιάννενα με τον υπεύθυνο της πράσινης ασφάλειας να χτυπά φίλαθλο; Αν τα είδατε, αναζητήστε κάπου και μια αντίδραση και αν την βρείτε ειδοποιήστε και τον κ. Μπουτσικάρη.

Και ο Διευθυντής της Αστυνομίας

Παρόντας στις κερκίδες της Τούμπας –σύμφωνα με το ρεπορτάζ- και ο επικεφαλής της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης. Άρα αυτόπτης μάρτυρας όλων εκείνων των εικόνων που μετέτρεψαν τη νύχτα σε φεστιβάλ ντροπής. Και όμως ούτε και από την Αστυνομία κάποια αντίδραση.

Λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, να λιντσάρουν έναν ποδοσφαιριστή πλάι σε αμέριμνους αστυνομικούς. Να επιτίθενται στους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του ΠΑΟΚ με τη λήξη του ματς. Να κάνουν «ντου», να στήνουν «μπλόκα». Να επιβάλλουν με «νταηλίκι» το δικό τους νόμο… ανομίας. Με την αίσθηση ότι δεν μπορεί και –κυρίως- δεν θα τους σταματήσει κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ