Η Γερμανία βγάζει τους καλύτερους… Έλληνες προπονητές!

Η Γερμανία βγάζει τους καλύτερους… Έλληνες προπονητές!

Ο Γιαννίκης κερδίζει τις εντυπώσεις και ετοιμάζεται για το άλμα, την ώρα που ο Γραμμόζης έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής σε ομάδα top 5 πρωταθλήματος!

Η Ελλάδα δεν παράγει πολλούς καλούς Έλληνες προπονητές. Και όταν λέμε «καλούς», εννοούμε καταρτισμένους, σύγχρονους, με φρέσκιες ιδέες, με πλάνο, με στόχευση, με σωστό τρόπο δουλειάς, με βάσεις, με προοπτική. Μήπως, όμως, βρέθηκε το κόλπο; Μήπως το μυστικό είναι να «παράγει» η… Γερμανία καλούς Έλληνες τεχνικούς; Μήπως αυτό ήταν το μυστικό όλα αυτά τα χρόνια;

Εάν κρίνουμε από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών, τίποτε δεν αποκλείεται. Τι έχει γίνει αυτές τις ημέρες ο Δημήτρης Γραμμόζης έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που αναλαμβάνει ομάδα της Μπουντεσλίγκα και συνολικά των top 5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης, καθώς πήρε τα ηνία της Σάλκε.

Μόλις στα 42 του χρόνια (08/07/1978). Και ενώ έχει ήδη κάνει το αγροτικό του στη Β’ ομάδα της Μπόχουμ και την τελευταία 2ετία στην Ντάρμσταντ. Και μπορεί η αποστολή που ανέλαβε να μοιάζει «χαμένη», αλλά το γεγονός ότι υπέγραψε για 1,5 χρόνος στους «Βασιλικούς Μπλε», δείχνει ότι το… ελληνικό πλάνο, δεν εξαντλείται στο τέλος της σεζόν.

Ο Γραμμόζης είναι γεννημένος στο Βούπερταλ, περισσότερο Γερμανός στη νοοτροπία και στο ποδόσφαιρο, παρά Ρωμιός. Όπως και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σεζόν στη χώρα μας. Ο Αργύρης Γιαννίκης.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα έχει γενέθλια μία ημέρα μετά τον Γραμμόζη, αλλά είναι δύο χρόνια μικρότερος (09/07/1980). Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά του είναι χειρότερη. Τουναντίον, όσα κάνει φέτος με τους Γιαννιώτες, είναι σχεδόν ιστορικής σημασίας. Έχοντας στα χέρια του το φθηνότερο μπάτζετ της Super League, έχει ήδη σώσει με άνεση τον ΠΑΣ και τον έστειλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μόλις για 3η φορά στην ιστορία του. Ενώ με την 3η σερί νίκη του επί του Παναθηναϊκού, έδειξε ότι τίποτε δεν έγινε τυχαία.

Σε αντίθεση με τον Γραμμόζη, που έπαιξε ποδόσφαιρο σε αξιοπρεπές επίπεδο, ο Γιαννίκης… δεν ακούμπησε. Από το 2007 έως το 2016, είχε ρόλους στην Καρλσρούη. Από προπονητής Νέων, έως βοηθός στην πρώτη ομάδα. Στις 14 Οκτωβρίου 2017, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τη Ροτ-Βάις Έσσεν, το 2018-19, ήταν ο προπονητής της ΒΦΡ Άαλεν και στις 8 Ιουνίου 2019, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την πρόσληψή του. Επόμενο βήμα; ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τον έχουν σε περίοπτη θέση στη λίστα τους. Ειδικά η Ενωση… Τα υπόλοιπα, στην ώρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ