Αντρίγια Ζίβκοβιτς : Μεταγραφή αεροδρομίου… αγνοείται (Vids)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς : Μεταγραφή αεροδρομίου… αγνοείται (Vids)

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στον ΠΑΟΚ δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, ξεκίνησε εντυπωσιακά σε Ελλάδα και Ευρώπη το φθινόπωρο αλλά η συνέχειά του ήταν ανάλογη με την πορεία της ομάδας. Πτωτική...

Απογοήτευση. Αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στον ΠΑΟΚ, με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να τον βρίσκει στην τέταρτη θέση και το -20 από την κορυφή της βαθμολογίας. Μια ομάδα που ξεκίνησε με στόχο να κάνει πρωταθλητισμό και κατέληξε να κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και εκτός Ευρώπης.

Η κάκιστη πορεία του Δικεφάλου όμως φαίνεται πως έχει συμπαρασύρει στον κατήφορο και τον παίκτη που το περασμένο καλοκαίρι ήρθε ως η μεταγραφή της σεζόν για τους «ασπρόμαυρους». Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπορεί να αποτελούσε ερωτηματικό όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση μετά από μια χρονιά με μόλις τέσσερις συμμετοχές και σοβαρό τραυματισμό στην Μπενφίκα όμως η δεδομένη κλάση και τα κατορθώματά του στο παρελθόν, δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες.

Ξεκίνησε με φόρα, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Σέρβο εξτρέμ θεωρώντας ότι έχει βρει στο πρόσωπό του έναν παίκτη που θα μπορέσει να ηγηθεί της ομάδας και να την οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της. Πράγματι, το ξεκίνημα του Ζίβκοβιτς όχι μόνο ήταν εντυπωσιακό αλλά ξεπέρασε και τις προσδοκίες καθώς δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνου προσαρμογής.

Γκολ κόντρα στην Μπενφίκα για τα προκριματικά του Champions League, ασίστ με την Κράσνονταρ, δύο γκολ και μία ασίστ στο εντυπωσιακό 4-1 επί της PSV, γκολ και κόντρα στον Ατρόμητο, στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός στη Super League. Δεν τα λες και άσχημα.

Μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν, μέχρι το τέλος του φθινοπώρου δηλαδή, τα πήγαινε σχετικά καλά και ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να απέτυχε για ακόμη μία φορά να μπει στους ομίλους του Champions League παρόλα αυτά είχε ξεκινήσει δυνατά στο Europa League ενώ και στο πρωτάθλημα δεν είχε χάσει ακόμη την επαφή με την κορυφή.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως η πορεία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φθίνουσα, όπως ακριβώς και της ομάδας. Όχι γιατί έχασε κάθε επαφή με τα δίχτυα ή γιατί… ξέχασε την μπάλα. Αλλά στα ματς που ο ΠΑΟΚ θα περίμενε ότι ο Σέρβος θα βγει μπροστά και θα φωνάξει «παρών», δεν το έκανε. Σε 37 εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ μετράει οκτώ γκολ και επτά ασίστ αλλά χωρίς κάτι από αυτά να είναι σε κάποιο ντέρμπι, πλην μιας ασίστ κόντρα στην ΑΕΚ.

Το τί θα γίνει στην πορεία, όπου υπάρχουν τα πλέι οφ αλλά και ο στόχος του Κυπέλλου κι αν εκεί ο Ζίβκοβιτς αποδειχθεί καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς. Αυτό που υπάρχει όμως σαν δεδομένο είναι το γεγονός πως άλλος Ζίβκοβιτς συστήθηκε στην Τούμπα τον Σεπτέμβρη και άλλος εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ