Σουρλής : Το νέο αστέρι του θρύλου άρχισε να λάμπει (vids+pics)

Σουρλής : Το νέο αστέρι του θρύλου άρχισε να λάμπει (vids+pics)

Με το ταλέντο του εντυπωσίασε τον Πέδρο Μαρτίνς και κέρδισε μια θέση στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Πλέον, παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Πορτογάλο τεχνικό και αρχίζει να ξεδιπλώνει τις αρετές του, προκαλώντας πολλά χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι. Αναμφίβολα πρόκειται για το next big thing του Θρύλου.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής του.

Οι Ερυθρόλευκοι από τότε που ανέλαβε τα ηνία τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην ακαδημία τους, με στόχο να αναδείξουν νέα ταλέντα.

Ποδοσφαιριστές που θα έχουν την ποιότητα για να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο και θα μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια η ακαδημία της πειραϊκής ομάδας είναι ο Βασίλης Σουρλής. Ενας ποδοσφαιριστής, που πιστεύουν πολύ στο μεγάλο λιμάνι.

Ενας παίκτης, που κατάφερε μόλις στα 16 του να εντυπωσιάσει τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε ξεχωρίσει και του είχε δώσει την ευκαιρία να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και δικαίωσε απόλυτα όσους πίστεψαν σε αυτόν, με την εντυπωσιακή εξέλιξή του να προκαλεί πολλά χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Σουρλής το 2019 έλαβε μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Τότε ήταν μόλις 17 ετών. Παρόλα αυτά, έδειξε ότι έχει το ταλέντο, το πείσμα και το… θράσος, που χρειάζονται για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

«Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι είμαι στην πρώτη ομάδα. Είμαι επτά χρόνια στον Ολυμπιακό και τις ακαδημίες. Μετά από 7 χρόνια, στα 17 μου, κατάφερα να πάρω μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Είμαι περήφανος δεν έχω λόγια. Ευχαριστώ τον προπονητή και όλους τους ανθρώπους της ακαδημίας που με πίστεψαν», είχε δηλώσει μετά από ένα φιλικό.

Τη σεζόν 2019-2020, έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και έπαιζε στα παιχνίδια της Κ19, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Τον περασμένο Ιούλιο (15/7) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα των ανδρών. Ηταν στο παιχνίδι των πλέι οφ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Μπήκε ως αλλαγή και κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά με την πρώτη ομάδα.

Τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση του Ολυμπιακού απέδειξε έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στον Σουρλή, με τον 18χρονο να υπογράφει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024. Στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια με την πρώτη ομάδα και σε 6 με την Κ19 των Πειραιωτών.

Στις 20/1 έπαιξε για 29 λεπτά στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό και χθες έπαιξε 27 λεπτά στον αγώνα του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Είχε μόνιμη θέση σε όλες τις αποστολές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, σε Champions League και Europa League, με τον Πέδρο Μαρτίνς να του δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του.

Ο ίδιος δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Δουλεύει για να βελτιωθεί. Για να δείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ και για να δικαιώσει τον προπονητή του. «Αυτό που ήθελα από την αρχή της σεζόν, ήταν να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ στα πόδια μου. Δουλεύω καθημερινά μαζί με τον προπονητή, έχω δουλέψει πάρα πολύ για να βρίσκομαι εδώ. Ήταν πάρα πολύ καλό για την ψυχολογία μου και πιστεύω να έχουμε και άλλα τέτοια παιχνίδια στην πορεία», δήλωσε

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σουρλής έχει περάσει από όλες τις «μικρές» Εθνικές. Εχει παίξει σε Κ16, Κ17 και Κ19. Εχει συνολικά πραγματοποιήσει 18 συμμετοχές, με 2 γκολ.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τους Πειραιώτες. Ενας παίκτης που έχει σπουδαίο ταλέντο και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το περασμένο καλοκαίρι πολλές ομάδες από την Ολλανδία ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του.

Επίσης, το όνομά του βρίσκεται στις λίστες πολλών γερμανικών συλλόγων, αλλά και της Μπενφίκα, που έδινε 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Μια ομάδα που μαζεύει τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης.

Ενας ποδοσφαιριστής στον οποίο πιστεύουν πολύ στο μεγάλο λιμάνι. Ειδικά ο Μαρτίνς. Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε και του έδωσε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη ομάδα. Ο Σουρλής, μαζί με τον Τζολάκη, αποτελούν το μέλλον του Ολυμπιακού.

Στο χέρι του είναι να φτάσει στο επίπεδο που… ορίζει το ταλέντο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ