Κέρκυρα – Απόλλωνας 2-0

Κέρκυρα – Απόλλωνας 2-0

Οι Φαίακες πέτυχαν τεράστια νίκη στο ντέρμπι της παραμονής με τον Απόλλωνα, καθώς επικράτησαν με 2-0 της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Άτυχος ξανά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, Τσόβιτς στη φάση του πρώτου γκολ. Ο Επστάιν «καθάρισε» τη νίκη για την Κέρκυρα (68') με ωραίο πλασέ.

Η Κέρκυρα επικράτησε του Απόλλωνα 2-0 με τους Φαίακες να κάνουν άλμα παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη κατάφερε να πάρει μια νίκη – χρυσάφι και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ανίθετα τα πράγματα έγιναν πολύ ζόρικα για την Ελαφρά Ταξιαρχία, καθώς ο Απόλλωνας είναι πλέον στην 15η θέση της βαθμολογίας, πάνω μόνο από τον Πλατανιά.

Το καλό ξεκίνημα του Απόλλωνα

Ο Απόλλωνας είχε καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, ήταν η ομάδα που είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και δημιούργησε φάσεις στην εστία του Γιαννακόπουλου. Σε δυο περιπτώσεις μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με Τσουκαλά και Αλμπάνη, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Το φάουλ του Ρόλε και η ατυχία του Τσόβιτς

Η Κέρκυρα κατάφερε πάντως να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε ο Απόλλωνας, αν και χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης. Ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ με εντυπωσιακό τρόπο, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι εν συνεχεία την πλάτη του γκολκίπερ Τσόβιτς, για να καταλήξει στα δίχτυα. Η Κέρκυρα προηγήθηκε 1-0 στο 40′ και το γκολ αυτό έπαιξε καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Πολύ καλύτερη η Κέρκυρα και το 2-0 με τον Επστάιν

Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η γηπεδούχος ομάδα έδωσε άλλη ψυχολογία στην Κέρκυρα κι αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλο της και μάλιστα δημιούργησε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και στο δεύτερο ημίχρονο. Σε μια από τις αντεπιθέσεις της, ο Επστάιν βρέθηκε απέναντι στον Τσόβιτς, πλάσαρε εύστοχα και «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 2-0.

Η Κέρκυρα πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη, κόντρα σε μια ομάδα με την οποία παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον μεγάλο τους στόχο ενώ από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση.

Το «κλειδί»: Η Κέρκυρα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ σε κομβικό σημείο του ματς, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους κι αυτό έδωσε άλλη ψυχολογία στους γηπεδούχους για το δεύτερο ημίχρονο.

Το10άρι: Ο Ντένις Επστάιν ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους. Έκανε ένα ακόμα καλό ματς, πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στον πάγκο: Ο Απόλλωνας περίμενε πολλά από τον Στόουκς αλλά ο Ιρλανδός σέντερ φορ (στην πρώτη του εμφάνιση) δεν κατάφερε να προσφέρει το παραμικρό στην Ελαφρά Ταξιαρχία.

Γιατί κόουτς: Ο Απόλλωνας δεν μπορεί να σκοράρει κι αυτό φάνηκε και στο ματς με την Κέρκυρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Κέρκυρα – Απόλλωνας 2-0

Διαιτητής: Γ. Κομίνης

Γκολ: 40’ Τσόβιτς (αυτογκόλ), 68’ Επστάιν

Κίτρινες κάρτες: 32’ Σιόντης 50’ Λέκοβιτς – 64’ Μπαρτολίνι, 78’ Κονέ

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, , Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (82’ Μυτίδης), Μπαλάφας, Γεωργίου, Επστάιν (70’ Αρτυματάς), Τουράμ (33’ Παμλίδης).

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Μπαρτολίνι (71’ Καστεγέχος), Ζησόπουλος, Κοντοές, Ντεβέσα (59’ Κονέ), Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Ναδάλες (59’ Ανιέτε), Αλμπάνης, Στάθης, Στόουκς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ