Τζιανλούκα Φέστα : The Italian Job (Vids)

Τζιανλούκα Φέστα : The Italian Job (Vids)

To10.gr παρουσιάζει το εντυπωσιακό comeback της ΑΕΛ στη «μάχη» της παραμονής με τον Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος ήρθε για να «τελειώσει» τη δουλειά.

Η ΑΕΛ μετά από πολύ κακό ξεκίνημα στη Superleague και πολλές λάθος επιλογές βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ούσα μάλιστα το Νο. 1 φαβορί για υποβιβασμό. Το πλάνο με τον Μιχάλη Γρηγορίου δεν λειτούργησε, αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν απέδωσαν στο πρώτο μισό και ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε συνεχείς και δραστικές αλλαγές μέχρι να βρει την κατάλληλη συνταγή για να σώσει τη χρονιά και την ΑΕΛ από τον υποβιβασμό.

Η συνταγή του ισχυρού άνδρα των «βυσσινί» ήταν ιταλική, με την απόφαση του να ξανασυνεργαστεί με τον Τζιανλούκα Φέστα να είναι ειλημμένη. Ο Ιταλός συμφώνησε με τον Κούγια και επέστρεψε στη Λάρισα με έναν και μόνο στόχο. Την παραμονή στη Superleague. H ΑΕΛ προτού ακόμα κλείσει το deal με τον Φέστα είχε προχωρήσει σε αρκετές μεταγραφές, όμως ο Ιταλός ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση και ο Αλέξης Κούγιας το έκανε πράξη με σκοπό να μείνει στην κατηγορία η ομάδα.

Ο Φέστα έπιασε… δουλειά για να «δέσει» η ομάδα και μέσα σε μερικές εβδομάδες το έκανε πράξη. Μπορεί η ΑΕΛ να βρίσκεται μετά από 9 παιχνίδια με τον Ιταλό και πάλι στην τελευταία θέση, αυτή τη φορά όμως την λογαριάζουν όλοι. Προτού αναλάβει ο Φέστα η ομάδα του κάμπου είχε σε 18 ματς πρωταθλήματος μόλις 9 βαθμούς, με μια νίκη, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες, όμως στα 12 παιχνίδια που βρίσκεται στον «βυσσινί» κάμπο έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες, φέρνοντας την ΑΕΛ στο -1 από την απευθείας σωτηρία.

Το επίτευγμα του Φέστα είναι πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα απέκτησε πάνω από 10 παίκτες και χωρίς να έχει χρόνο για προετοιμασία, ενώ το έργο του είναι ακόμα πιο δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι η ΑΕΛ ήταν στο -6 από την προτελευταία ομάδα τότε που ήταν η Λαμία. Η Λάρισα προφανώς και έχει πολύ δουλειά για να μείνει στην κατηγορία, αλλά με τον Φέστα στον πάγκο έχει ταυτότητα και θυμίζει και πάλι ομάδα, με αποτέλεσμα πολλές στοιχηματικές εταιρίες πλέον να μην την θεωρούν πρώτο φαβορί για πτώση.

Στη Λάρισα πιστεύουν τον Ιταλό, πιστεύουν την ομάδα και θεωρούν πως δεν θα πέσει, και θα ανατρέψει την κατάσταση μένοντας στη Superleague και ξεκινώντας από το καλοκαίρι τον σχεδιασμό με τον Ιταλό κόουτς που θα το έχει κερδίσει με το σπαθί του.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Απόλλων Σμύρνης 28
Ατρόμητος 28
Λαμία 26
Παναιτωλικός 20
ΟΦΗ 20
ΑΕΛ 19

Το πρόγραμμα της ΑΕΛ

ΑΕΛ – Παναιτωλικός
Ατρόμητος – ΑΕΛ
Λαμία – ΑΕΛ
ΑΕΛ – ΟΦΗ
Βόλος – ΑΕΛ
ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα

Οι 3 νίκες της ΑΕΛ με τον Φέστα στον πάγκο

ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0

ΟΦΗ – ΑΕΛ 2-3

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 0-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ