ΑΕΚ : Η μετά – Λιβάγια εποχή είναι… προβληματική

ΑΕΚ : Η μετά – Λιβάγια εποχή είναι… προβληματική

Η ΑΕΚ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στην μετά - Λιβάγια εποχή, με την αποχώρηση του Κροάτη να μοιάζει πως έχει επηρεάσει αρκετά και τον Μανόλο Χιμένεθ.

Με το… αριστερό μπήκε η ΑΕΚ στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (3-1). Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα της Ένωσης, η οποία στα τελευταία 6 παιχνίδια μετράει μόλις 1 νίκη.

Είναι φανερό πως ο Δικέφαλος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι κάμποσοι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν την ομάδα δεν καταφέρνουν να σταθούν ως άλλοθι για την αγωνιστική της εικόνα.

Μέσα σε αυτή την αρκετά κακή σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους», ο οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και το ευρωπαικό εισητήριο, μεσολάβησε και η αποχώρηση του Μάρκο Λιβάγια. Ο 27χρονος επιθετικός αρχικά αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του, με αποτέλεσμα να μπει στον «πάγο» και στη συνέχεια αποφάσισε να μην το εξαντλήσει και να αποχωρήσει πρόωρα.

Ο Κροάτης άσος φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ από το 2017, πρώτα με τη μορφή δανεισμού και κατόπιν ως κανονικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και κατάφερε να ολοκληρώσει μια επιτυχημένη θητεία, μετρώντας 42 γκολ και 29 ασίστ σε 147 αγώνες.

Επρόκειτο για έναν παίκτη πρωτοκλασάτο που πρόσφερε πολλά εντός αγωνιστικού χώρου στην Ένωση, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τη σεζόν 2017-2018, η οποία ήταν η καλύτερη της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας και η αποχώρηση του φαίνεται πως είναι ένας από τους λόγους που ο Δικέφαλος έχει πάρει τον… κατήφορο.

Οι αριθμοί πριν και μετά τον Λιβάγια

Βγάζοντας από την εξίσωση τις αναμετρήσεις για τη φάση των ομίλων του Europa league, οι οποίες είναι… άλλου παπά ευαγγέλιο, είναι φανερές οι διαφορές στα αποτελέσματα της Ένωσης πριν και μετά τον Κροάτη επιθετικό.

Στις 18 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε ο Μάρκο ΛΙβάγια η Ένωση μέτρησε 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Από τότε που μπήκε στον «πάγο» λόγω της απόφασης του να μην ανανεώσει και στη συνέχεια έφυγε, μέχρι και σήμερα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν παίξει 12 αγώνες και μετράνε μόλις 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως στα 6 ματς όπου ο 27χρονος άσος αγωνίστηκε με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο η εικόνα του ήταν σαφώς καλύτερη και η ΑΕΚ μέτρησε 4 νίκες, 1 ισοπαλία (με ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και 1 ήττα (με Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»).

Ο Χιμένεθ… πειράχτηκε από τη φυγή του Λιβάγια

Ο Ισπανός τεχνικός είχε αδυναμία στον Κροάτη άσο. Δεν έχανε ευκαιρία να τον αποθεώνει και στις τρεις θητείες του στην ΑΕΚ που συνεργάστηκαν. Μάλιστα, δύο μέρες μετά την αποχώρηση του είχε τονίσει σε δηλώσεις του πως προσπάθησε να τον κρατήσει.

Από τότε που έχει φύγει ο 27χρονος επιθετικός δεν είναι λίγες οι φορές που ο 57χρονος προπονητής έχει αφήσει υπονοούμενα για το ελλιπές ρόστερ που διαθέτει. «Για να κατακτήσει η ΑΕΚ τίτλους πρέπει να έρθουν παίκτες που λείπουν από την ομάδα» και «Η ομάδα από το κέντρο και μπροστά δεν μπορεί να κάνει παραπάνω» είναι κάποιες από τις πρόσφατες δηλώσεις του Χιμένεθ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ