Ολυμπιακός : Οι 13 «ερυθρόλευκοι» διεθνείς και ο… Γολγοθάς τους

Ολυμπιακός : Οι 13 «ερυθρόλευκοι» διεθνείς και ο… Γολγοθάς τους

Σκόρπισαν σε Ευρώπη και Αφρική οι 13 παίκτες του Ολυμπιακού που κλήθηκαν στις εθνικές τους ομάδες – Πού, πότε και για ποιες διοργανώσεις θα παίξουν.

Το πρωτάθλημα της Superleague διακόπτεται για τους αγώνες των εθνικών ομάδων και για μια ακόμα φορά το Ρέντη αδειάζει, αφού 13 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα λείπουν από τις «ερυθρόλευκες» εγκαταστάσεις για τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Μασούρα (εθνική ανδρών), Τζολάκη, Σουρλή (εθνική ελπίδων), Σα (Πορτογαλία), Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Ρέαμπτσιουκ (Μολδαβία), Ντρέγκερ (Τυνησία), Μπα (Σενεγάλη), Καμαρά (Γουϊνέα) και Κρίστινσον (Ισλανδία).

Σε αυτούς θα βρισκόταν και ο Αχμέντ Χασάν, αλλά στάθηκε άτυχος στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ αφού τραυματίστηκε και κόπηκε από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου.

Η αποχώρηση των ποδοσφαιριστών από το Ρέντη και τα συνεχόμενα ταξίδια που έχουν να κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες προκαλούν όπως είναι λογικό άγχος και ανησυχία στον Πέδρο Μαρτίνς και στους συνεργάτες του. Είναι άλλωστε ακόμα νωπές οι μνήμες στο μεγάλο λιμάνι από τα όσα συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν κόλλησαν με κορωνοϊό όσο βρισκόντουσαν στις εθνικές τους ομάδες. Σε μία δύσκολη περίοδο, στην οποία το τρίτο κύμα του κορωνοϊού σαρώνει τον πλανήτη, οι ποδοσφαιριστές καλούνται να κάνουν πολλά και συνεχόμενα ταξίδια ανά τον κοσμο, προκειμένου να αγωνιστούν στις εθνικές τους ομάδες.

Εκτός από την πανδημία, ο Πέδρο Μαρτίνς ανησυχεί και για ενδεχόμενους τραυματισμούς, που μπορούν να υπάρξουν όσο οι παίκτες του αγωνίζονται στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Γι’ αυτό και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι είναι σε επιφυλακή και σε ανοιχτή γραμμή με τους διεθνείς, που λείπουν από το Ρέντη και βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα δεδομένα για τους 13 «ερυθρόλευκους» διεθνείς. Οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, όπως προαναφέραμε, έχουν κληθεί από τον Τζον Φαν Σιπ για τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας ανδρών για τα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα σε Ισπανία (25/3, 21:45) και Γεωργία (31/3, 21:45), αλλά και για το φιλικό με την Ονδούρα (28/3, 17:00). Οι Τζολάκης και Σουρλής κλήθηκαν από τον Γιάννη Γκούμα για το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με την Κύπρο (25/3, 17:30) για την πρεμιέρα των ομίλων του Euro U21.

Στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ με Αζερμπαϊτζάν (24/3, 21:45), Σερβία (27/3, 21:45) και Λουξεμβούργο (30/3, 21:45) είναι ο Ζοσέ Σα, ενώ ο έτερος πορτιέρο των Ερυθρόλευκων, Όγκμουντουρ Κρίστινσον, έχει κληθεί επίσης στην εθνική ομάδα της Ισλανδίας για τα ματς με Γερμανία (25/3, 21:45), Αρμενία (28/3, 19:00) και Λιχτενστάιν (31/3, 21:45), τα οποία επίσης γίνονται στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ.

Τη λίστα με τους Ευρωπαίους διεθνείς του Ολυμπιακού συμπληρώνει ο Ρέαμπτσιουκ. Ο 23χρονος μπακ των Πειραιωτών έχει κληθεί για τα παιχνίδια με τα Νησιά Φερόε (25/3, 21:45), Δανία (28/3, 19:00) και Ισραήλ (31/3, 21:45), επίσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Από του Ρέντη θα λείπουν επίσης οι Αφρικανοί Ελ Αραμπί (Μαρόκο) Ντρέγκερ (Τυνησία), Μπα (Σενεγάλη) και Καμαρά (Γουϊνέα). Ο επιθετικός του Ολυμπιακού κλήθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας του Μαρόκου για τους αγώνες με Μαυριτανία (26/3, 21:00) και Μπουρουντί (30/3, 21:00) για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Για την ίδια διοργάνωση κλήθηκε επίσης στην εθνική ομάδα της Τυνησίας ο Ντρέγκερ. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού υπολογίζεται για τους αγώνες με Λιβύη (25/3, 21:00) και Ισημερινή Γουϊνέα (28/3, 16:00).

Από εκεί και πέρα, στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης κλήθηκε ο Μπα (σ.σ μαζί του θα είναι και ο Παπέ Αμπού Σισέ που αγωνίζεται στην Σεντ Ετιέν ως δανεικός από τον Ολυμπιακό). Ο θηριώδης σέντερ μπακ των Πειραιωτών κλήθηκε για τα παιχνίδια με Κονγκό (26/3, 18:00) και Σουαζιλάνδη (30/3, 19:00) για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ταξίδι στην Αφρική υπάρχει, όμως, και για τον Μαντί Καμαρά, που θα ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της Γουϊνέας για τους αγώνες με Μάλι (24/3, 18:00) και Ναμίμπια (28/3, 16:00), παιχνίδια που γίνονται επίσης στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ