ΠΑΟΚ : Το τρένο της μεγάλης φυγής

ΠΑΟΚ : Το τρένο της μεγάλης φυγής

Άκουγες για ομάδα που χτίζεται με εκατομμύρια. Για μπάτζετ χωρίς περιορισμούς. Τι έμεινε από τον φετινό ΠΑΟΚ; Μια πόρτα που άνοιξε και κανείς δεν μπορεί να την κλείσει, με τους παίκτες να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από τότε που ο ΠΑΟΚ έκανε φιέστα πρωταθλήματος στην Τούμπα. Ένα πρωτάθλημα που ήταν όνειρο δεκαετιών. Αποτελούσε τον αυτοσκοπό της οικογένειας Σαββίδη από τη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Και τι έκανε από την επόμενη κιόλας μέρα;

Αντί να επενδύσει σε αυτό το πρωτάθλημα ξεκίνησε το… ξεπούλημα. Αντί να δει πως θα έχει μια ευρωπαϊκή προοπτική μέσω αυτής της επιτυχίας, άρχισε να διαλύει την ομάδα που χάρισε στον ΠΑΟΚ το… ιερό δισκοπότηρο για τον κόσμο του και για όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως από τον ΠΑΟΚ αποχώρησε και ο Λέο Ζαμπά οριστικά. Και ήρθε να προστεθεί μέσα σε μια σειρά ποδοσφαιριστών που ανέβηκαν στο τρένο της μεγάλης φυγής. Μια μακρά λίστα που εδώ και περίπου δύο χρόνια άρχισε να… πηδάει από το καράβι, με τον σύλλογο να τους δίνει τις ευχές του. Σαν αποτέλεσμα της αλόγιστης σπατάλης χρημάτων που προηγήθηκε και έσφιξε τη θηλιά του FFP στον λαιμό του ΠΑΟΚ. Αλλά και της κακής ποδοσφαιρικής λογικής/νοοτροπίας που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, χάνοντας τα πρωταθλήματα από τον… Νοέμβριο και κάνοντας τον κόσμο να εγκατασταθεί έξω από την Τούμπα για να αποδοκιμάζει.

Ο Εβγκέν Σάκχοφ άνοιξε την πόρτα και ακολούθησαν όλοι οι σημαντικοί παίκτες. Μάλιστα εκείνη η αποχώρηση ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που ο Λουτσέσκου τα… έσπασε με τον γιο του Ιβάν και έφυγε σε ένα πρωί. Ακολούθησαν κι άλλοι. Σημαντικοί σε εκείνη την πορεία για το νταμπλ, αλλά και παίκτες που ήρθαν για να αντικαταστήσουν κάποιους που έφυγαν. Αλλά είχαν κι εκείνοι την ίδια κατάληξη.

Ο Κάνιας. Ο Μαουρίσιο. Ο Βέρνμπλουμ. Ο Στοχ. Ο Μάτος. Ο Πέλκας, ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας και πολύ σημαντικός για όλο τον οργανισμό. Ο Άκπομπ για την Μίντλεσμπρο. Ο Γιαννούλης για τη Νόριτς. Ο Μπίσεσβαρ για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Τώρα ο Λέο Ζαμπά, που αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν εδώ και καιρό. Έως και ο Αμπέλ Φερέιρα. Και έπεται συνέχεια. Το καλοκαίρι. Με Σφιντέρσκι, Τζόλη και άλλους.

Η πόρτα άνοιξε και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να την κλείσει. Και το καλοκαίρι που έρχεται φαίνεται πως θα βρει ακόμα περισσότερους στο τρένο της μεγάλης φυγής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ