ΑΕΚ : «3ποντος» Βράνιες, σαν από την Κυπελλούχο του Ηρακλείου!

ΑΕΚ : «3ποντος» Βράνιες, σαν από την Κυπελλούχο του Ηρακλείου!

Πριν καλά-καλά σβήσουν τα συνθήματα υπέρ των Κυπελλούχων άρχισε η άλλη ομορφιά, η αγωνιστική! Με πρωταγωνιστή τον πλατινομάλλη Βόσνιο! Χατ τρικ ο Βράνιες, έγινε ο ένας και μοναδικός στόπερ στην ιστορία της ΑΕΚ, με τρία γκολ σε ένα αγώνα.

Αν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος του μπάσκετ είχαν μεταθέσει τον γύρο θριάμβου μετά τη λήξη, αντί για πριν από την έναρξη, του αγώνα ΑΕΚ– Ξάνθης 4-0, με το δίκιο τους αν είχαν καλέσει… να τους συνόδευε, τιμής ένεκεν, ο εκπληκτικός σκόρερ και Μ.V.P., ο Ογκνιεν Βράνιες! Για να αποθεωνόταν κι αυτός ,μαζί τους, από τους «Ενωσίτες» οπαδούς, που μαζεύτηκαν στο ΟΑΚΑ!

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ομορφιές, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τους «κιτρινόμαυρους»! Πρώτα στο Ηράκλειο, με το «88-83», βασισμένο στην 3ποντη ευστοχία, κατά του Ολυμπιακού. Και την άλλη μέρα στο Μαρούσι, όπου όλα ξεκίνησαν, όταν οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας έκαναν δύο σειρές, στον διάδρομο έξω από την φυσούνα των αποδυτηρίων και χειροκροτώντας πέρασαν ανάμεσα τους οι Κυπελλούχοι μπασκετμπολίστες, για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και από εκεί να πραγματοποιήσουν το πλησίασμα στην εξέδρα με τον πυρήνα των οργανωμένων και να κλείσουν με τον γύρο του θριάμβου. Η ιδέα της πρόκλησης των Κυπελλολύχων, στο ΟΑΚΑ, ήταν του Δημήτρη Μελισσανίδη, γνωστού και από το μπασκετικό διοικητικό παρελθόν του στον Ιωνικό Νικαίας.

ΠΡΙΝ καλά-καλά σβήσουν τα συνθήματα υπέρ των Κυπελλούχων άρχισε η άλλη ομορφιά, η αγωνιστική! Με πρωταγωνιστή τον πλατινομάλλη Βόσνιο! Χατ τρικ (5′, 19΄, 33΄) ο 27χρονος Βράνιες έγινε ο ένας και μοναδικός στόπερ στην ιστορία της «κιτρινόμαυρης» ομάδας, με τρία γκολ σε ένα αγώνα. Ρεκόρ, που ίσως θα μείνει ακατάρριπτο για δεκαετίες, αν όχι για πάντα!

ΘΑΡΡΕΙΣ και ο ατίθασος – και ως χαρακτήρας, εντός κι εκτός αγωνιστικών τερέν- αμυντικός άντλησε εμπνεύσεις και αποτελεσματικότητα από τους 3ποντους «κιτρινόμαυρους» σκόρερς του 43ου Κυπελλικού Τελικού, τους Λαρεντζάκη (2), Πάντερ (2), Ξανθόπουλο (1), Τζέϊμς (1)! Από αυτούς, που μόλις πριν από λίγα λεπτά, είχε γνωρίσει την πρωτοφανή εμπειρία με το άριστα οργανωμένο «υπό παράταξη» χειροκρότημα τους!

Η ΔΙΑΦΟΡΑ του ποδοσφαιρικού 3ποντου σκόρερ, σε σχέση με τους «ισόποσους» καλαθοσφαιριστικούς ομόλογους του, ότι ο Βράνιες αυτονόητο ,πως δεν χρησιμοποίησε τα χέρια του. Με το κεφάλι πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο, ενώ το πρώτο με το σώμα, αλλά αφού … «του είχε κάνει κεφάλι», για το σκοράρισμα, παραμονές Καθαρής Δευτέρας, ο φορμαρισμένος Ντιμίτρι Τσιγκρίνσκι.

ΚΑΙ το τέταρτο γκολ με κεφαλιά σημειώθηκε, στο 44΄, από τον Τάσο Μπακασέτα, από σέντρα του Γκάλο. Ο σκόρερ είχε συμμετοχή στα δύο από τα γκολ του Βράνιες (19΄, 33΄), ενώ στο πρώτο ο Γκάλο. Δηλαδή ο δικέφαλος αετός είχε «Μ.V.P.» τον Βόσνιο, αλλά με ισχυρούς ανταγωνιστές τους Μπακασέτα και Γκάλο. Στους ιδιαίτερα διακριθέντες της γηπεδούχου και οι Αραούχο- Χριστοδουλόπουλος, αεικίνητος και σε πολλούς χώρους ο Αργεντινός, πολύ δύσκολος, στην αντιμετώπιση του, ο Λάζαρος. Ο Σέρχιο άκουσε ΄πάλι σε ιαχή το όνομα του, όπως και ο Λιβάγια, ενώ ο ΄Ελληνας ακραίος μεσοεπιθετικός καταχειροκροτήθηκε.

ΣΧΕΔΟΝ όλα, αυτό το απόγευμα στο ΟΑΚΑ , «ήταν» συνδεδεμένα με τη μαγική βραδιά στα «Δύο Αοράκια». Ακόμη και στο β΄ημίχρονο η ατμόσφαιρα «είχε άρωμα» από Κυπελλούχο Ελλάδος , παρότι ο Μανόλο Χιμένεθ και οι περισσότεροι παίκτες του «κατέβασαν ταχύτητες», με την σκέψη σε Κίεβο και Περιστέρι. Αλλά και με εμφανή διάθεση να μη ταπεινώσουν την Ξάνθη, προς την οποία υπάρχει σεβασμός και για τον διοικητικό ηγέτη της, Χρήστο Πανόπουλο , και για την ιστορία της ακριτικής ομάδας.

Ούτε κατ΄ ιδέα πέρασε από το μυαλό ακόμη και των θεατών να ζητήσουν φόρτσα προσπάθεια, για το ενδεχόμενο …διπλασιασμού του σκορ. Δεν ήθελε κανένας επανάληψη του «8-0» στις 10 Δεκεμβρίου 1989, τότε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με σκόρερς τους Χριστοδούλου (28΄, 52΄, 64΄), Πατίκα (33΄, 41΄), Οκόνσκι (73΄), Φαμέλη (77΄), και Καραγκιοζόπουλο (89΄). Βέβαια εκείνο το σαρωτικό σκορ είχε στόχο όχι την ομάδα, αλλά τον προπονητή της, που ήταν ο Γιάννης Γούναρης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ της ΑΕΚ στο α΄ημίχρονο, ίσως ήταν η καλύτερη στο εφετινό πρωτάθλημα. Με τελικές ενέργειες 10 (8), έναντι 3 (2) κι ενώ γύρω στο 83΄έφτασαν 15 (11) – 7 (4). Με το άξιο αναφοράς, ότι ο κάθε άλλο παρά… «Σαρακοστιανός» , στην τελευταία Κυριακή των Αποκριών, ο ΄Ογκνιεν Βράνιες, «πεινούσε» και για 4ο γκολ (…για να το εξαργυρώσει το καλοκαίρι, στις πιθανές διαπραγματεύσεις του για μεταγραφή στο εξωτερικό)! Στα κόρνερ τοποθετούταν στην αντίπαλη περιοχή και άλλες δύο φορές (58΄, 91΄) με κεφαλιές απείλησε την εστία του Ζίφκοβιτς! Από «3ποντος», σαν βγαλμένος από τον Κυπελλικό Τελικό του Ηρακλείου, να διευρυνόταν σε «5σφαιρο» από το πρωταθληματικό πεδίο του Αμαρουσίου!

* Τύπος, πού σου είναι αυτός, ο «πλατινένιος» (στο μαλλί της κεφαλής)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ