Ο Ματιέ Βαλμπουενά έμεινε στον Ολυμπιακό

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έμεινε στον Ολυμπιακό

Ολοκληρώθηκε η παραμονή Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό. Τα χέρια δόθηκαν, οι φωτογραφίες βγήκαν και απομένει η ανακοίνωση.

Τα πάντα συμφωνήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Η συνάντηση ήταν πολύ σύντομη και ουσιαστική. Οι αριθμοί δεν είχαν σημασία. Ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός δεν έχουν σχέση που να στηρίζεται σε αριθμούς, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρήματα. Η σχέση τους αποδείχθηκε καρμική. Και ο ίδιος ο Γάλλος έχει παραδεχθεί ότι θα ήταν ευλογία για εκείνον εάν είχε καταφέρει να έρθει νωρίτερα στην καριέρα του στους Ερυθρόλευκους. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Και η σχέση δεν τελειώνει.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό για ακόμη έναν χρόνο. Είναι οριστικό. Τα πάντα συμφωνήθηκαν. Είπαμε, η συνάντηση με τον καθ’ ύλην αρμόδιο ήταν τυπική και δεν έγινε για οικονομικούς λόγους. Αλλά για να γίνει μια κουβέντα στο επίπεδο που πρέπει. Ο Γάλλος θα συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο στον Πειραιά, με σκοπό να προσφέρει όσα και όπου μπορεί.

Ηδη τα περισσότερα από τα τυπικά για την παραμονή του έγιναν. Το μόνο που μένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Κυριολεκτικά το μόνο. Ακόμη και οι φωτογραφίες της ανανέωσης του συμβολαίου του, βγήκαν. Και πλέον είναι θέμα απόφασης των Πειραιωτών πότε θα ανακοινώσουν επίσημα την απόκτησή του. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δική του πολιτική σε αυτά τα ζητήματα. Το τσουνάμι ανανεώσεων του Ιανουαρίου είχε γίνει από τον… Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί ο σύλλογος.

Η ουσία είναι μία. Ο Βαλμπουενά παραμένει στον Ολυμπιακό και για τη σεζόν 2021-22. Με σκοπό να βοηθήσει. Με κάθε τρόπο. Και πιθανότατα με διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχει τώρα. Κάτι απολύτως λογικό. Από τη στιγμή που σε λίγους μήνες κλείνει τα 37 του χρόνια. Αν και με τον Ματιέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Βλέπετε, η θέλησή του, το πάθος του για ποδόσφαιρο, είναι αστείρευτο. Και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Νέους και μεγάλους.

Ο Βαλμπουενά είναι ένα «παιδί χωρίς ηλικία», που αγαπάει το παιχνίδι. Που στον Ολυμπιακό βρήκε και πάλι τη χαρά του ποδοσφαίρου. Την αγάπη για το παιχνίδι. Εγινε πάλι ένας έφηβος, που «σκοτώνεται» στο γήπεδο, με όσες δυνάμεις έχει, για το καλό της ομάδας του. Κι αν δεν του βγαίνει συχνά πλέον, μικρή σημασία έχει. Το παράδειγμα και το μήνυμα που δίνει, είναι πιο ισχυρό από την απόδοσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ