«Τζιοβάνι, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών» (vid)

«Τζιοβάνι, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών» (vid)

Ο αρθρογράφος της uol.com.br, Μίλτον Νέβες αναφέρθηκε στον Βραζιλιάνο σταρ του Ολυμπιακού επιχειρώντας να του δώσει τη θέση που του αξίζει.

Ο Τζιοβάνι δεν είναι ένας απλός ξένος για την ιστορία του Ολυμπιακού. Λατρεύτηκε και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς και κατά την παρουσία του στον Πειραιά χάρισε τίτλους και μαγικές στιγμές.

Ωστόσο, στη Βραζιλία δεν είχε ποτέ τη θέση που του άξιζε στο ποδοσφαιρικό πάνθεον. Αν και πολλοί δεν τον έχουν ξεχάσει και αναγνωρίζουν πως πρόκειται για έναν από τους πιο αδικημένους παίκτες στην ιστορία.

Ο γνωστός αρθρογράφος της μεγάλης ιστοσελίδας uol.com.br, Μίλτον Νέβες, θυμήθηκε τον Τζιοβάνι και επιχείρησε να προσδώσει στον παλιό επιθετικό του Ολυμπιακού την αίγλη που δικαιούται. Μεταξύ άλλων, σύγκρινε τον Τζιοβάνι με τον Ριβάλντο, γράφοντας ότι είναι υποτιμημένος.

Ένα κομμάτι του blog του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου για τον Τζιοβάνι:

«Όλοι θυμόμαστε με σεβασμό τον Αντεμίρ ντε Γκόγια (σπουδαίος άσος της Παλμέιρας τη δεκαετία του ’70) και τον Ριβάλντο, όταν μιλάμε για τους μεγαλύτερους παίκτες στη χώρα μας.

Όμως, μία ιδιοφυΐα που έπαιξε πολύ ποδόσφαιρο, αλλά τόσο πολύ ποδόσφαιρο, αλλά τόσο λίγοι θυμούνται να τον αναφέρουν όταν μιλούν για τους σπουδαιότερους Βραζιλιάνους όλων των εποχών, τον Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα από τον Παρανά.

Ναι, ήταν το κλασικό δεκάρι, ικανός, ταλαντούχος, εκπληκτικός με τη μπάλα στα πόδια, με πρόβλεψη στο παιχνίδι του, από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στο ποδόσφαιρο.

Ο «μεσσίας» μεγαλούργησε με τη Σάντος το 1995 στο Μπραζιλέιρο. Έβγαζε ασίστ στο φαινόμενο τον Ρονάλντο στη Μπαρτσελόνα. Άξιζε να παίξει στην σελεσάο του 1998 αλλά ο Ζαγκάλο δεν ήξερε πως να τον αξιοποιήσει. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους σπουδαιότερους ξένους στην ιστορία του ελληνικού ποδόσφαιρο, έχοντας πανηγυρίσει πέντε πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ