Ματιέ Βαλμπουενά : Ο Αστερίξ του Θρύλου (vids)

Ματιέ Βαλμπουενά : Ο Αστερίξ του Θρύλου (vids)

Οι καλύτερες στιγμές του Ματιέ Βαλμπουενά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το πρώτο του γκολ, τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά και τις συνεργασίες του με Ελ Αραμπί και Χασάν.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και θα συνεχίσει να προσφέρει στιγμές… μαγείας με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η ομάδα του Πειραιά και ο ηγέτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιβράβευσαν τον Γάλλο σούπερ σταρ με νέο συμβόλαιο και κράτησαν στο μεγάλο λιμάνι μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα.

Έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πλέον «μαγεύει» τα πλήθη, φορώντας τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Ενα κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα, με την παρουσία του να ομορφαίνει το εγχώριο ποδόσφαιρο.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τους Πειραιώτες για έναν ακόμα χρόνο και να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του με τις ασίστ του. Ο Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό έχει εξελιχθεί σε μια… μηχανή των ασίστ, αφού σε 70 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα έχει 31 ασίστ.

Μόνο όταν αγωνιζόταν στην Μαρσέιγ είχε βγάλει περισσότερες ασίστ, αλλά σε υπερπολλαπλάσια παιχνίδια. Σε 330 αναμετρήσεις με τους Μασσαλούς είχε 58 τελικές πάσες. Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στο RMC στάθηκε στις ασίστ που έχει με τον Ολυμπιακό.

«Στη Μαρσέιγ με τον Ζινιάκ δεν μπορούσα να δώσω τόσες ασίστ όσες τώρα με τον Ολυμπιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 36χρονος μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο έμπειρος άσος ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2019 και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για την πειραϊκή ομάδα. Όπως προαναφέραμε, μέχρι στιγμής έχει 70 συμμετοχές με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε αυτά τα παιχνίδια έχει βγάλει 31 ασίστ και πετύχει 11 γκολ. Νούμερα εντυπωσιακά, που δείχνουν την σπουδαία αξία του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος έχει βοηθήσει τα μέγιστα τα τελευταία δύο χρόνια τον Ολυμπιακό και έχει μεγάλο μερίδιο στις εξαιρετικές σεζόν που πραγματοποιούν οι Ερυθρόλευκοι. Πέρσι, τους οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και σε μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία. Φέτος, τους έχει βοηθήσει να χτίσουν μια μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους και βαδίζουν ολοταχώς για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

To10.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές του Ματιέ Βαλμπουενά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, τα μεγάλα παιχνίδια του Γάλλου με τους Πειραιώτες, αλλά και τις συνεργασίες του με τα «κανόνια» του Θρύλου, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν.

Το πρώτο του γκολ

Ο Ματιέ ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 για να τον επαναφέρει εκεί που ανήκει. Στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην ευρωπαϊκή ελίτ. Από τα πρώτα παιχνίδια άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να οδηγεί τους Πειραιώτες σε μεγάλες νίκες. Στον επαναληπτικό με την Βικτόρια Πλζεν στο Καραϊσκάκη έβγαλε την πρώτη του ασίστ με τα ερυθρόλευκα και βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει με 4-0 και να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Εκεί ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπασακσεχίρ, με τον Βαλμπουενά στο πρώτο παιχνίδι στην Τουρκία να έχει την ασίστ στο γκολ του Μασούρα (0-1) και στη ρεβάνς να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο γκολ με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Ο Βαλμπουενά ήταν εντυπωσιακός στα προκριματικά και οδήγησε τους Ερυθρόλευκους με μαθηματική ακρίβεια στους ομίλους του Champions League. Σε 6 παιχνίδια με Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ είχε 1 γκολ και 5 ασίστ.

Η μεγάλη εμφάνιση με την Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα… αστέρια και ο Ματιέ Βαλμπουενά το γιόρτασε με μια πολύ μεγάλη εμφάνιση. Στην πρεμιέρα των ομίλων οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν την Τότεναμ στο Φάληρο, με τον Γάλλο να έχει γκολ και ασίστ στο 2-2 με τους Πετεινούς. Ο έμπειρος άσος έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Ποντένσε με το οποίο οι Πειραιώτες μείωσαν σε 1-2 και στο 54’ ισοφάρισε το παιχνίδι.

Γκολ και δύο ασίστ

Στο ελληνικό πρωτάθλημα σκόραρε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με την Λάρισα στο «AEL FC Arena» και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 1-0. Στην 3η αγωνιστική όμως ήταν απολαυστικός. Στον αγώνα με τον Βόλο (5-0) σκόραρε ένα γκολ και είχε δύο ασίστ, με τον  Γάλλο σούπερ σταρ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και να προσφέρει πλούσιο  ταλέντο του.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό παιχνίδι πέρσι που είχε γκολ και ασίστ ο Ματιέ. Ο έμπειρος άσος ήταν… διπλός και στις νίκες με Λαμία (4-0) και Αρη (4-2) για την 18η και 19η αγωνιστική. Ο Βαλμπουενά ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα, έχοντας 13 ασίστ και 7 γκολ (κανονική διάρκεια και πλέι οφ).

Τρεις ασίστ και πρόκριση!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Όταν τον χρειάζεται η ομάδα του είναι εκεί. Ετοιμος να τη βοηθήσει. Ετοιμος να την οδηγήσει σε μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Όπως έκανε πέρσι στον επαναληπτικό με την Λαμία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός έχανε με 1-0 στο Καραϊσκάκη και ο Γάλλος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Εβγαλε τρεις ασίστ και οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη με 3-1 και στην πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο 60’ σέρβιρε το 1-1 στον Χασάν, στο 72’ το 2-1 στον Σισέ και στο 77’ «τάισε» και πάλι τον Σενεγαλέζο για το 3-1. Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση του έμπειρου μεσοεπιθετικού με τα ερυθρόλευκα. Το τελικό 3-2 έδωσε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Πρωταγωνιστής στο ΕΠΟΣ του Εμιρέιτς

Ο Γάλλος ήταν πρωταγωνιστής και στην επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Εμιρέιτς. Ο Ματιέ είχε ξεκινήσει ως βασικός στον επαναληπτικό με την Αρσεναλ και στο 53’ είχε εκτελέσει το κόρνερ με το οποίο οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Βαλμπουενά είχε σερβίρει το 1-0 στον Σισέ και είχε βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη των Ερυθρόλευκων και την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ο περσινός απολογισμός του

Τα νούμερα του Ματιέ στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι ήταν εντυπωσιακά. Σε 42 ματς σε όλες τις διοργανώσεις είχε 9 γκολ και 23 ασίστ, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και μέχρι τους 16 του Europa League. Μια ονειρική σεζόν για τον Γάλλο σταρ.

Όταν πλήγωσε την Μαρσέιγ

Ο Βαλμπουενά ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στα προκριματικά του Champions League, με τον Γάλλο να σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια και να οδηγεί τον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-0. Μια νίκη που του έδωσε ουσιαστικά το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Στην πρεμιέρα του Champions League οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη. Την πρώην ομάδα του Ματιέ. Μια ομάδα με την οποία είχε 330 συμμετοχές. Ο Βαλμπουενά είναι ένας θρύλος για τη γαλλική ομάδα και οι οπαδοί της πίνουν νερό στο όνομά του. Παρόλα αυτά ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δεν… χαρίστηκε. Στο 90’ ανέβηκε από δεξιά, έβγαλε την ασίστ στον Αχμέντ Χασάν και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη με 1-0. Μια νίκη που έκρινε τη μάχη της τρίτης θέσης και οδήγησε τους Πειραιώτες στους «32» του Europa League.

Το… κερασάκι στην τούρτα

Το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα το έβαλε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 3/1. Ο Ματιέ εκτέλεσε το πέναλτι που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και είχε διαμορφώσει το 3-0, με τον Γάλλο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

Δύο ασίστ Χ2

Φέτος, μέχρι στιγμής έχει βγάλει 6 ασίστ στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, είχε από μία τελική στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Απόλλωνα και από δύο στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ. Στην Τρίπολη σέρβιρε τα γκολ σε Σεμέδο και Καμάρα και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη με 4-0, ενώ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ είχε τις ασίστ στα γκολ των Εμβιλά και Μασούρα.

Ασίστ και αποθέωση

Στο πρώτο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League ήταν εντυπωσιακός. Στο 9’ ο Γάλλος εστειλε την μπάλα συστημένη στον Μπουχαλάκη και ο μέσος των Πειραιωτών έκανε το 1-0. Η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή, με την Equipe  να τον αποθεώνει. «Ο Ματιέ Βαλμπουενά με μια εκπληκτική σέντρα σέρβιρε το πρώτο γκολ, που πέτυχε ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενό της για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν η γαλλική ιστοσελίδα.

Οι συνεργασίες με Ελ Αραμπί και Χασάν

Ο Βαλμπουενά κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Οι 31 ασίστ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Από αυτές οι 8 ήταν στον Ελ Αραμπί και οι 5 στον Αχμέντ Χασάν. Ο Γάλλος «ταΐζει» τους δύο επιθετικούς του Ολυμπιακού και βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους να πετύχουν μεγάλες νίκες.

Γκολ Ελ Αραμπί – ασίστ Βαλμπουενά

Πλέι οφ Champions League: Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

Πρωτάθλημα:

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0 (Το 2-0)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4 (Το 0-1)

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1 (Το 2-0)

Πλέι οφ: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1 (23’ Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2 

Γκολ Χασάν – Ασίστ Βαλμπουενά

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – Λαμία 3-1 (Το 1-1)

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0 (Το 1-0)

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0 

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-3 (Το 1-3) 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ