Ανάλυση: Αυτός είναι ο Νταμιάν Ντα Σίλβα που η ΑΕΚ προορίζει για ηγέτη (vid)

Ανάλυση: Αυτός είναι ο Νταμιάν Ντα Σίλβα που η ΑΕΚ προορίζει για ηγέτη (vid)

Η ΑΕΚ έχει βρει τον παίκτη που θέλει για την θέση του στόπερ-ηγέτη και αυτός δεν είναι άλλος από τον Νταμιάν Ντα Σίλβα. Ποιός είναι όμως ο Γάλλος αμυντικός; To10.gr αναλύει.

Τον… πολυπόθητο στόπερ-ηγέτη που ψάχνει η ΑΕΚ φαίνεται πως βρήκε στο πρόσωπο του Νταμιάν Ντα Σίλβα, με τον οποίο μάλιστα έχει ξεκινήσει ήδη επαφές.

Είναι ευρέως γνωστό πως η Ένωση τις τελευταίες μέρες μέσω του Στάθη Ταυλαρίδη έχει… απλώσει τα δίχτυα της στην γαλλική αγορά και ψάχνει, μεταξύ άλλων, τον ποδοσφαιριστή που θα έρθει και θα βάλει τέλος στα μεγάλα προβλήματα στην αμυντική της γραμμή.

Όπως φαίνεται ο 41χρονος σκάουτερ του Δικεφάλου ξεχώρισε έναν παίκτη και αυτός είναι ο Νταμιάν Ντα Σίλβα της Ρεν, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές μαζί του.

Ωστόσο, ποιός είναι ο Γάλλος αμυντικός που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ;

Το προφίλ του Ντα Σίλβα

Ο 32χρονος αμυντικός με γαλλοπορτογαλικό διαβατήριο (Πορτογάλος πατέρας, Γαλλίδα μητέρα) και ύψος 1.84μ. δεν έχει… ξεμυτίσει ποτέ από την Γαλλία στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών της Μπορντό, πήγε στις ακαδημίες της Νιορτ και στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα.

Το 2009 πήρε μεταγραφή στην Σατορού και το 2011 πήγε με την μορφή δανεισμού στην Ρουέν από όπου και αγοράστηκε το ίδιο καλοκαίρι. Το 2013 τον απέκτησε η Κλερμόν και το 2014 η Καέν, στην οποία έκατσε 4 χρόνια, μετρώντας 137 συμμετοχές.

Το 2018 πήρε μεταγραφή ως ελεύθερος στην Ρεν, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα όντας αρχηγός της. Με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας έχει καταγράψει 112 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει 8 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ. Επίσης έχει δύο συμμετοχές στην εθνική ελπίδων της Γαλλίας.

Το στυλ παιχνιδιού του

Ο Γάλλος στόπερ φημίζεται για το πάθος το οποίο βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του. Επιπλέον, είναι πολύ δυνατός στα χαμηλά μαρκαρίσματα, ενώ και στο ψηλό παιχνίδι έχει καλές τοποθετήσεις είτε σε φάσεις επίθεσης είτε σε φάσεις άμυνας.

Αυτό που δεν έιναι το… ατού του είναι το τεχνικό κομμάτι, στο οποίο δείχνει αδυναμίες, όμως επειδή έχει αυτογνωσία φροντίζει να μην κρατάει την μπάλα στα πόδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα, πασάροντας πολλές φορές ακόμα και με την μία.

Τα δεδομένα της υπόθεσης

Το συμβόλαιο του Νταμιάν Ντα Σίλβα με την Ρεν στο τέλος της σεζόν φτάνει στο τέλος του και είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου ο ίδιος επιθυμεί. Ωστόσο, η γαλλική ομάδα έχει καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση επέκτασης της συνεργασίας τους, δείγμα ότι είναι η «κολόνα» της άμυνας.

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές μαζί του, καθώς τον έχει ξεχωρίσει και μάλιστα αναμένει άμεσα μια απάντηση ώστε να ξέρει πως θα κινηθεί από εκεί και έπειτα. Πάντως ελπίζει τα πράγματα να εξελιχοθύν θετικά προκειμένου να κλείσει το ζήτημα για την θέση του στόπερ-ηγέτη.

Δείτε τον Ντα Σίλβα… εν δράσει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ