Παναθηναϊκός : Βασικοί, συνταξιούχοι, ανύπαρκτοι

Παναθηναϊκός : Βασικοί, συνταξιούχοι, ανύπαρκτοι

Η πορεία των παικτών του Παναθηναϊκού που αποχαιρέτησαν από το περασμένο καλοκαίρι έως τον Γενάρη.

Οι προσθαφαιρέσεις των τελευταίων τριών ετών στον Παναθηναϊκό φανερώνουν προγραμματισμό μικρής ομάδας. Χωρίς ξεκάθαρο πλάνο από τη διοίκηση, αρκετά λάθη από τον Αλαφούζο, αλλά και τους προπονητές κι όσους πέρασαν από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Εκτός από τη φετινή περίοδο, που εξαιτίας της διοικητικής και οικονομικής ανωμαλίας δεν ήταν και δεν είναι δίκαιο να κριθεί ένας ποδοσφαιριστής. Από τον περασμένο Γενάρη, μέσα σε 13 μήνες δηλαδή, έχουν αποχωρήσει από το «τριφύλλι» 29 παίκτες!  Ας δούμε τι έκαναν όσοι αποτέλεσαν παρελθόν από τη λήξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου κι έπειτα. Δεν υπολογίζεται ο Μολέντο, αφού το πρωτάθλημα στη Βραζιλία αρχίζει στις 14 Απριλίου.

Ο 39χρονος Κοτσόλης και ο 36χρονος Μέστο είναι ελεύθεροι. Ουσιαστικά, έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους. Ο Βέμερ, ο οποίος διεκδικεί από τον Παναθηναϊκό σχεδόν 500.000 ευρώ είναι επίσης χωρίς ομάδα. Και μοιάζει απίθανο να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Τον ερχόμενο Οκτώβριο κλείνει τα 33 του χρόνια και έχει να παίξει μπάλα από τον Οκτώβριο του 2015! Ενας ακόμα ελεύθερος είναι ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος λατρεύτηκε από το 2009, οπότε και ήρθε, όσο λίγοι ξένοι, κλείνει τον ερχόμενο Αύγουστο τα 32 χρόνια. Διεκδικεί κι αυτός με προσφυγή χρήματα από τον σύλλογο, ενώ ποδοσφαιρικά δείχνει ότι η δύση πλέον είναι κοντά. Μετά τον Παναθηναϊκό πήγε στην Εμιρέιτς στα ΗΑΕ και έφυγε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε περίπου 3,5 μήνες έπαιξε σε εννέα αγώνες (πέντε φορές, ωστόσο, ήταν βασικός) και είχε δύο γκολ και μία ασίστ.

Πάγκο

Ο Λαουτάρο Ρινάλντι ήρθε στον Παναθηναϊκό με τετραετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ ετησίως. Και χωρίς να έχει πετύχει κάτι εντυπωσιακό στη χώρα του. Εφυγε από το «τριφύλλι» και κατέληξε στη Serie B με τη Μπρέσια που επίσης είναι αόρατος. Εχει έξι ματς (στα πέντε ήταν βασικός), μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ. Τελευταία του συμμετοχή, μάλιστα, ήταν στις 14 Οκτωβρίου! Πώς να μην αγγίξει την καταστροφή ο σύλλογος με αυτές τις επιλογές;

Ο Λουκ Στιλ αγάπησε τον Παναθηναϊκό, αλλά αποδείχθηκε ότι σε επίπεδο ικανοτήτων δεν ήταν κάτι τρομερό. Κατέληξε στη Μπρίστολ Σίτι, όπου είναι αναπληρωματικός. Εχει συνολικά δέκα αγώνες, αλλά μόνο οι πέντε είναι στην Τσάμπιονσιπ. Οι υπόλοιποι είναι για κύπελλο (1)και Λίγκ Καπ (4).  Για καλύτερα έφυγε, αλλά τον τρώει ο πάγκος. Ο Μπράιαν Καμπέσας, ο νεαρός εξτρέμ από το Εκουαδόρ, που κλείνει τα 21 χρόνια σε έναν μήνα, πήγε στη Αβελίνο, η οποία δίνει μάχη για να αποφύγει τις θέσεις του υποβιβασμού στη Serie B. Κι ακόμα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό!

Πρωταγωνιστές

Ο Μάρκους Μπεργκ δεν θα μπορούσε να μην κάνει περίπατο στα ΗΑΕ. Ο Σουηδός φορ, ο οποίος τον ερχόμενο Αύγουστο επίσης κλείνει τα 32 (όπως ο Λέτο) μετράει 12 γκολ σε 14 ματς στο πρωτάθλημα και συνολικά 13 τέρματα σε 16 αγώνες.

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού είναι βασικός κι αναντικατάστατος στη Σταντάρ Λιέγης. Ο 26χρονος εξτρέμ σε 26 ματς στο πρωτάθλημα μετράει πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Εχει επίσης τέσσερα παιχνίδια στο κύπελλο χωρίς γκολ.

Ο Ζέκα δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από το να είναι βασικό γρανάζι της Κοπεγχάγης. Εχει παίξει σε 18 ματς και ήταν σε όλα βασικός. Εχει, μάλιιστα δύο γκολ. Από τα 18 παιχνίδια, τα 16 είναι 90λεπτα!

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο οποίος βαδίζει στα 27 του χρόνια τώρα θα έμοιαζε πολυτέλεια. Μετράει  18 παιχνίδια στη β’ κατηγορία της Γαλλίας με τη Νιμ κι έχει σημειώσει 4 γκολ, ενώ έχει δώσει και δύο ασίστ.

Ο Ράσμους Τελάντερ, ο οποίος τόσο έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό οικονομικά, είναι πρωταγωνιστής στη Ζυρίχη. Εχει 16 συμμετοχές, ένα γκολ, μία ασίστ.

Αν ο Ουζουνίδης γνώριζε πως θα εξελισσόταν η κατάσταση στο οικονομικό δεν θα έδιωχνε τους Μαρινάκη, Χουχούμη για να φέρει με σχεδόν 4πλάσια χρήματα τους Γιόχανσον, Ινσούα. Ο Χουχούμης στη Σλόβαν Μπρατισλάβας μετράει 19 συμμετοχές και τέσσερις  ασίστ. Στον Παναιτωλικό ο Μαρινάκης έχει 23 παιχνίδια και μία ασίστ.

Σκαμπανεβάσματα

Ο Κλωναρίδης με τη σειρά του έχει 22 παιχνίδια, ένα γκολ και δύο ασίστ με την ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά ακόμα δεν έχει καθιερωθεί και φαίνεται πως δύσκολα θα τα πετύχει.

Του ύψους ή του βάθους και οι Ολιβιέ Μπουμάλ, Μουμπάρακ Γουακάσο. Ο πρώτος έχει έντεκα αγώνες, δύο γκολ και μία ασίστ στην Κίνα με τη φανέλα της Λιαονίνγκ. Ο Γκανέζος με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα σε 15 ασίστ στην Αλαβές έχει μία ασίστ και πέντε κίτρινες!

Βασικοί

Όσοι αποχώρησαν τον Γενάρη από τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά θεωρούνται βασικοί στις ομάδες τους. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει ήδη τέσσερα ματς όλα βασικός, αλλά χωρίς γκολ και ασίστ με την Αλάνιασπορ (όπου έχει πάντως μία νίκη και τρεις ήττες). Ο Χίλιεμαρκ με το που επέστρεψε στη Γένοβα δεν έχει βγει από την ενδεκάδα. Τρία παιχνίδια βασικός με μία ασίστ, τρεις σερί νίκες η Τζένοα.

Ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος τα έχει με τον Ουζουνίδη, ήδη στη Σταντάρ έχει δύο 90λεπτα. Ο Ρέις πήγε στη Σετούμπα, ωστόσο, έχει προλάβει να κάνει μία συμμετοχή ως αλλαγή (11 λεπτά). Ο Αντρές Τσάβες που είχε μείνει αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση, στην Ουρακάν έχει τρεις συμμετοχές (μία βασικός) χωρίς γκολ. Ο Γιακούμπα Σιλά στη Μαλίν έπαιξε ήδη σε έξι αγώνες (πέντε βασικός) και δεν έχει γκολ και ασίστ. Δεν είναι άλλωστε στοιχεία του παιχνιδιού του. Ο Χουλτ, παράλληλα, έχει δύο 90λεπτα στην ΑΕΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ