Είναι ο Ντα Σίλβα ο επόμενος… Λαλά της ΑΕΚ;

Είναι ο Ντα Σίλβα ο επόμενος… Λαλά της ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει επαφές με τον αρχηγό της Ρεν, Νταμιάν Ντα Σίλβα. Θα είναι ο στόπερ-ηγέτης της Αγιάς Σοφιάς ή ο επόμενος... Λαλά;

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη τα πλάνα της ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, προκειμένουν να αποφύγει τα λάθη της… τριετίας. Είναι σε μια κατάσταση που «τρέχει» για την επόμενη σεζόν και «τρέμει» για τη φετινή, η οποία κάθε άλλο παρά καλά πηγαίνει.

Μέσω του Στάθη Ταυλαρίδη, τις τελευταίες μέρες έχει… απλώσει τα δίχτυα της στην γαλλική αγορά και ψάχνει, μεταξύ άλλων, τον στόπερ-ηγέτη που θα μπει μαζί του στην Αγιά Σοφιά και εκείνος από τη μεριά του θα βάλει τέλος στα αμυντικά της προβλήματα, διδάσκοντας και τους νεότερους.

Ο 41χρονος σκάουτερ της Ένωσης μετά τις επαφές του στην Γαλλία ξεχώρισε έναν ποδοσφαιριστή και αυτός δεν είναι άλλος από τον Νταμιάν Ντα Σίλβα. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές μαζί του.

Ωστόσο, η περίπτωση του 32χρονου αμυντικού μοιάζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη και φέρει το… άρωμα μιας πρόσφατης περίπτωσης πάλι από τη γαλλική αγορά, αυτή του Κενί Λαλά. Πρόκειται για δύο παρόμοιες υποθέσεις.

Ο Ντα Σίλβα είναι αρχηγός και βασικός (και αναντικατάστατος) της Ρεν, της ομάδας που φέτος είχε συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και τώρα βρίσκεται στην 7η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισητήριο.

Το συμβόλαιο του φτάνει στο τέλος του με την γαλλική ομάδα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, όμως εκείνη θέλει να τον κρατήσει και μάλιστα αναφέρεται ότι του έχει καταθέσει ήδη την πρόταση της. Απάντηση δεν έχει λάβει όμως. Ο έμπειρος αμυντικός το σκέφτεται, καθώς η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην Πορτογαλία.

Το διαβατήριο του είναι γαλλοπορτογαλικό λόγω του πατέρα του που είναι από την Πορτογαλία και εκείνος δεν έχει… ξεμυτίσει ποτέ από την Γαλλία στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Οπότε, ο Ντα Σίλβα δεν μοιάζει να είναι πολύ θετικός στην προοπτική του ελληνικού πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση της ΑΕΚ.

Ακόμη και σε περίπτωση που η Ένωση σκαρφαλώσει στο ποσό των 600-700 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή 200-300 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που παίρνει στη Ρεν, ο ίδιος δύσκολα θα επιλέξει την Ένωση για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ωστόσο, θα έκανε ποτέ αυτή την κίνηση ΑΕΚ; Η (αντίστοιχη) περίπτωση του Κέβιν Λαλά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δίνει την απάντηση από μόνη της. Ο Γάλλος οπισθοφύλακας αποτελούσε νο1 στόχο των «κιτρινόμαυρων», όμως μέσα σε λίγες μέρες η… ιστορία τελείωσε. Και αυτό γιατί το κασέ του ήταν αρκετό υψηλό για τα δεδομένα της ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η συνέχεια της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι γνωστή. Ο Λαλά πλέον αγωνίζεται ντυμένος στα ερυθρόλευκα, καθώς υπέγραψε στον Ολυμπιακό με 700 χιλιάδες ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ