Λάρισα – Παναθηναϊκός 0-1

Λάρισα – Παναθηναϊκός 0-1

Ο Παναθηναϊκός είχε χθες (18/2) συμπληρώσει ακριβώς έναν χρόνο από την τελευταία του νίκη στην επαρχία. Από εκείνο το 0-5 στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου 2017. Ως εδώ και μη παρέκει. Στις 19 Φεβρουαρίου 2018 ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1.

Ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού. Η πρώτη μακριά από την Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, από εκείνο το 2-3 στην Τούμπα πέρυσι τον Μάιο, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Έντεκα αγώνες χωρίς νίκη εκτός έδρας για το πρωτάθλημα δεν έχουν υπάρξει ποτέ ξανά στην ιστορία του τριφυλλιού.

Στην ΑΕΛ η περίοδος ντροπής τελείωσε και τελείωσε με άξιο, με ποδοσφαιρικό τρόπο. Με πρωταγωνιστή, τον Λουντ που πέτυχε και το γκολ στο 19′. Με ευκαιρίες, όχι πολλές αλλά καλές και πάντως ευκαιρίες, διότι η ΑΕΛ έκανε στην ουσία μία ευκαιρία στο 89′, με κεφαλιά του Μασούρα. Και με αγωνιστική συμπεριφορά και τακτική που τού έπρεπε για να φύγει με το διπλό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς διαβασμένος και πολύ αποφασισμένος. Με πίεση ψηλά και με τον Λουντ να κάνει ό,τι θέλει. Στο 19′ πήρε την ασίστ από την κεφαλιά του Δώνη και εύκολα, πολύ εύκολα γιατί είχε σχεδιάσει τη φάση, έκανε το 0-1. Στο 23′ μάλιστα, αν ο Ζίζιτς δεν έβαζε τελευταία στιγμή το πόδι του, ο Δώνης πολύ γρήγορα θα είχε κάνει και το 0-2.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που τελείωσε με τελικές… 1-2, ως δείγμα για το σε παραγωγικό επίπεδο, κακό θέαμα. Αλλά πάντως σε πλάνο ποδοσφαίρου, απόλυτα προσαρμοσμένο στα θέλω του Παναθηναϊκού. Το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι, ακόμη και αν έχασαν κάποια μέτρα στο γήπεδο, δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα.

Μέχρι το 89′ είχαν κινδυνέψει μόνο σε μία σέντρα σουτ του Κριζμάν στο 52. Και είχαν απειλήσει με τον Χατζηγιοβάννη, από πάσα πάρε – βάλε του Λουντ στο 57′, αλλά το σουτ μπλόκαρε εύκολα ο Μπόζβιτς. Στο 76′ ο πρώτος βοηθός, Δίπλαρης, έκοψε τον Λουντ με οφσάιντ που δεν υπήρξε ποτέ και με ένα τετ α τετ μισό γκολ.

Όσο για την ΑΕΛ, έβαλε επιθετικούς, άλλαξε σχήματα, προσπάθησε, αλλά τελικά μια άστοχη κεφαλιά του Μασούρα στο 89′ ήταν η μοναδική καλή στιγμή της. Οι αποδοκιμασίες στο τέλος ήταν μάλλον χαρακτηριστικές.

Το κλειδί: Ο Λουντ σε πρώτο πλάνο και ο Δώνης με την ασίστ έδωσαν τη νίκη. Αλλά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού συνολικά ήταν εκείνη που αυτή τη φορά την κράτησε. Η ΑΕΛ δεν τού έβγαλε ευκαιρία σε ολόκληρο 90λεπτο και αυτό ήταν καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Το 10άρι: Ρόμπιν Λουντ. Η απόδοσή του έγειρε το ματς για τον Παναθηναϊκό και όχι το γκολ που σημείωσε. Ασφαλώς και αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο, ωστόσο, ο Λουντ έκανε κι άλλα πάρα πολλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε ένα από αυτά ετοίμασε γκολ για τον Χατζηγιοβάννη στο 57′, αλλά εκείνος σούταρε αδύναμα. Σε ένα ακόμη, στο 77′ τον έκοψαν με ανύπαρκτο οφσάιντ από ιδανικό τετ α τετ.

Στον πάγκο: Καλύτερη φάση της ΑΕΛ στο 89′. Μπορεί αυτή η αγωνιστική τακτική να βγαίνει για κάποιο 0-0 όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά όχι πάντα. Για μια ομάδα που πλέον έχει να κερδίσει από τον Δεκέμβριο…

Γιατί κόουτς: Επιθετικός ο Δώνης, που είναι μέσος. Δεξιός χαφ ο Κουλιμπαλί, που είναι μπακ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει κάποιες στιγμές να γίνεται ταχυδαχτυλουργός. Στην Λάρισα το μαγικό τού βγήκε…

ΑΕΛ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: AEL FC Arena

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Βοηθοί: Αντώνιος Δίπλαρης, Αθανάσιος Κολοσιώνης

Τέταρτος: Άγγελος Αγγελάκης

Γκολ: 19′ Λουντ

Κίτρινες: Φατιόν, Περόνε, Μιλοσάβλιεβιτς, Γουάλας / Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Βλαχοδήμος

Κόκκινες: –

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67′ Περόνε), Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς (62′ Γκόλιας), Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (46′ Αγκάνοβιτς), Μασούρας, Κρίζμαν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε (87′ Κολοβέτσιος), Λούντ, Τζανδάρης, Χατζηγιοβάνης (75′ Στάικος), Δώνης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ